پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- مسعود یارضوی- سردار سلیمانی در یک پیام رسمی به رهبر معظم انقلاب، پایان داعش را اعلام کرد.

پیامی که به ما و به تمام دنیا می‌گوید قدرتی که از مغول هم قویتر بود، ادعای خلافت سنی مذهبان را داشت و آمریکا و عربستان هم به پشتیبانی‌اش افتخار می‌کردند اما در مقابل خون شهدای مدافع حرم شکست خورد و با مجاهدت فقط چند هزار جوان شیعه‌ی ایرانی، لبنانی، عراقی، افغانستانی، پاکستانی و سوری به خاک افتاد.

حالا و در پساداعش چند کار هست که واجب می‌آید:

یکم:‌ گنج‌ها، تجربیات و معارف این مواجهه بزرگ باید استخراج شود.

دوم: پایان داعش باید آغاز کار دیپلمات‌های جمهوری اسلامی باشد. معرفی حامیان دواعش و مذمت آنها، استفاده از منافع بوجود آمده و تثبیت هژمونی ایران در جهان بایستی از جمله دستور کارهای دوران پساداعش برای ما باشد.

سوم: و اینکه در پساداعش بایستی حتما تجربه ما از جنگ در بوسنی و هرزگوین مد نظر باشد تا نگذاریم سوریه و عراق هم هرزگوینیزه شوند و ایران اسلامی در سوریه و عراقِ پساداعش جایی نداشته باشد!

بماند که شاید برای توجه به این هشدار ۵ ساله‌ی دیر شده باشد و درست همین امروز، بشاراسد به جای اینکه از سوی دولت ایران دعوت شود، توسط ولادیمیر پوتین دعوت شده و به روسیه رفته است!...

یادداشتی بر پیام سرادر سلیمانی بمناسبت پایان خلافت داعش؛ تحقق وعده صادق

قدس- از دو ماه قبل سرلشکر سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت شهادت شهید محسن حججی خطاب به ملت ایران اعلام کرد ؛ کمتر از 3 ماه دیگر داعش شکست خورده و دیگر چیزی به نام دولت خلافت وجود نخواهد داشت. پس از این پیام ، تحلیلگران اعلام کردند که جبهه های نبرد در سوریه و لبنان تحولات جدی و سریعی را به خود خواهد دید. زیرا کسی که سخن از مرگ خلافت داعش می گفت فرمانده ارشد محور مقاومت بود و این سخن بر اساس اطلاعات میدانی از ظرفیت های دشمن و طرح های عملیاتی تدوین شده و آماده اجرای محور مقاومت مطرح شده است. خصوصا آن که سوابق مجاهدان محور مقاومت نشان داده است که آنان وقتی وعده ای داده اند، حتما آن را عملیاتی کرده اند. همان سان که سید حسن نصرالله به همه وعده های خود در تقابل با دشمن صهیونیستی عمل کرده است؛ تا جائیکه صهیونیست ها دبیر کل حزب الله را "سید صادق" لقب داده اند.

با آزاد سازی شهر راوه در عراق، دولت خلافت در عراق به پایان رسید و اکنون با آزاد سازی شهر البوکمال در آن سوی مرز عراق در سوریه، خلافت داعش برای همیشه پایان یافت و آن پیام وعده داده شده از سوی سردار مقاومت کمتر از دو ماه تحقق یافت.هر چند این به معنی از بین رفتن تفکر داعش نیست. در حال حاضر هسته های از داعشی ها در مناطق مختلف بیابانی سوریه و عراق بدون ارتباط سازمانی با یکدیگر پراکنده اند. استراتژیست های نظامی به اتفاق معتقدند این هسته های پراکنده اساسا از لحاظ نظامی قابل اعتنا نیستند هر چند همانطور که محور مقاومت در هر دو کشور در عمل تاکید کرده اند، در صدد پاکسازی کل مناطق از این داعشی های پراکنده هستند.با پایان یافتن خلافت خود خوانده داعش در سوریه و عراق این سوال مطرح است؛ آیا کابوس تلخ و زشت داعش پایان یافته است یا نه؟ و این جریان در شکل جدیدی به حیات خود ادامه خواهد داد؟ نیز با پایان یافتن خلافت داعش نظم منطقه ای چه آرایشی به خود خواهد گرفت؟

تحلیلگران معتقدند حذف خلافت داعش از جغرافیای جهان اسلام به معنی نابودی داعش نیست. داعش بر پایه ایدئولوژی وهابیت شکل گرفت و با توجه به شعارهایی که مطرح ساخت توانست در جوامع اهل سنت که هم متاثر از تفکر انحرافی و ضد اسلامی وهابیت است و هم سرخورده از نظام های حاکم وابسته اند، طرفدارانی پیدا کند. حضور تروریست هایی از بیش از 80 کشور جهان در سوریه و عراق شاخص مهمی از گرایش سرخوردگان جوامع اهل سنت به تفکر داعش است. بر این اساس باید گفت داعش هنوز نابود نشده است و علی رغم شکست خلافت داعش و نابودی آن، خطر این جریان هنوز جوامع اسلامی را تهدید می کند. تهدیدی که به صورت های مختلف می تواند در آینده خود را نشان دهد؛

- پیوستن داعشی ها به گروه های تروریستی دیگر در منطقه که اهداف مشابه ای را دنبال می کنند. خصوصا در سوریه و لیبی و یمن با توجه به این که داعش نیز خود از آبشخور فکری القاعده متولد شده است.

- استمرار حیات داعش در کشورهای مختلف جهان اسلام به صورت یک گروه تروریستی و نه دولت خلافت( هر چند در سودای ایجاد مجدد خلافت) که منافع و امنیت کشورهای میزبان را تا مدت ها تهدید خواهند کرد مانند افغانستان، لیبی، یمن، نیجریه.

- در سوریه و عراق از یک تشکل نظامی به یک تشکل زیر زمینی تغییر خواهند یافت و با توجه به شرایط خاص هر یک از این دو کشور و استفاده از نارضایتی ها قومی و سیاسی و مذهبی و اجتماعی که در دوران گذار از جنگ داخلی و بازسازی  امکان تشدید آن بسیار است، با انجام عملیات های تروریستی تلاش خواهند کرد که این کشورها از ثبات مورد نظر که لازمه سازندگی است دور شوند.

- حضور داعش در ابعاد فرهنگی هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی گسترش خواهد یافت. در حال حاضر این جریان در شبکه های رسانه ای خصوصا در شبکه های اجتماعی با روزآمد ترین ابزار و شیوه ها فعال است.

- با شکست داعش در سوریه و عراق، در واقع این جریان صهیونیستی سلطه بود که شکست خورده است و نظم منطقه ای جدید با محوریت جبهه مقاومت به رهبری ایران در حال شکل گیری است.از این روی افزایش هزینه های محور مقاومت در ابعاد نظامی همچنان در دستور کار خواهد بود.

- با آزاد سازی راوه عراق و البوکمال سوریه محور مقاومت در سوریه و لبنان می تواند از حمایت های لجستیکی ایران با هزینه کمتری بهره ببرد و این موضوع ضمن اینکه موجب تقویت محور مقاومت خواهد بود، رژیم صهیونیستی و همپیمانان آن را نیز به شدت نگران کرده است. کارشناسان انتقال داعشی ها از محاصره توسط امریکا به مواضع کردها را هدفمند دانسته و معتقدند که امریکا خود را آماده می سازد تا با همکاری آنها عملیاتهایی ضد جبهه مقاومت را رقم بزند.