به گزارش پارس به نقل از خانه ملت، سیدمهدی هاشمی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه ۱۴ مهرماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی در موافقت با استیضاح آخوندی گفت: این استیضاح بعد از ۳ مرحله درخواست و بعد از ۲ سال در دستور کار مجلس قرار گرفته است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه استیضاح وزیر راه و شهرسازی به علت وجود مباحث عملکردی و تخصصی است افزود: ۶۲ محور در دستور کار استیضاح در مراحل مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.

این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان اینکه فرصت کافی برای شرح وضعیت صنعت هوایی، ریلی و جاده ای را به درستی برای شما وجود ندارد تصریح کرد:‌ یکی از خواسته های اصلی که ما در بحث رأی اعتماد از آخوندی داشتیم بحث صنعت هوایی با اولویت ایمنی بود که هیچ توجهی در این زمینه نشده است.

وی با اشاره به آمار حوادث صنعت هوایی در چند سال اخیر گفت: در سال ۲۰۰۸ میلادی ایران ۲۰۰ درصد سوانح هوایی مازاد بر نرم جهانی داشته که در غرب آسیا ۲۰ درصد بوده است.

هاشمی ادامه داد: در سال ۲۰۰۹ ایران ۹۵ درصد افزایش سوانح نسبت به سایر کشورهای جهان داشته که این میزان در کشورهای غرب آسیا ۲۰ درصد بوده، سال ۲۰۱۰ سوانح ۱۵ درصد نسبت به نرم جهانی بوده که در غرب آسیا شاهد حوادث ۱۰ درصدی هستیم.

وی گفت: در سال ۲۰۱۱ ما شاهد افزایش ۱۸ درصدی سوانح هوایی در ایران بودیم و در سال ۲۰۱۲ این میزان به ۱۹ درصد افزایش یافت، سال ۲۰۱۳ به ۵۰ درصد، سال ۲۰۱۴، ۱۵۰ درصد و تا پایان سال ۲۰۱۵ براساس براوردی که شده بحث ۲۲۰ درصد است. البته آمار تا ۴۵۰ درصد هم وجود دارد که من آن را باور ندارم.

وی با بیان اینکه زیادی حوادث هوایی نشان از بی‌برنامگی وزارت راه در عرصه هوایی است، افزود: آیا تغییر فاحشی صورت گرفته که این تغییرات در سال های مختلف در سوانح هوایی رخ داده است؟ چرا مدیران و کارشناسان مجرب به کار گرفته نشده است؟ چرا علی رغم نظرات کارشناسی و تذکرات سازمان بازرسی این ژروازها انجام شده و به این میزان سقوط داشته ایم؟

هاشمی با اشاره به سقوط هواژیماهای بی شمار در کشور، گفت: چرا در مورد سقوط هواپیمای آنتونف که ۴۲ کشته داشت کسی بازخواست و مورد برخورد قرار نگرفت؟ و چرا تاکنون بارها و بارها چرخ هواپیماها باز نشده است؟ نردیک به ۴۰۰ روز از این حادثه می گذرد بارها تذکر داده شده اما هیچ نتیجه ای حاصل نشده است.

وی ادامه داد: چرا هواپیمای فلایت چک در اسفند ۹۲ در کیش سقوط کرد بعد از ۶ ماه هنور از آب بیرون آورده نشد و حتی جنازه ها طعمه ماهی ها شد.

این نماینده مردم در مجلس نهم، ‌با بیان اینکه پاسخ این چراها را چه کسی باید بدهد، تصریح کرد: متاسفانه تاکنون نظارتی نبوده و علت بسیاری از حوادث رخ داده همین موضوع است.

وی با انتقاد از واگذاری مسئولیت چک عیب یابی هواپیماها به شرکت های هواپیمایی،‌گفت: وقتی نظارتی بر عملکرد شرکت های هواپیمایی نیست وقوع حوادث بی شمار دور از ذهن نیست. ابحال چندین بار چرخ هواپیماها باز نشده زیرا نظارتی وجود نداشته است ضمن اینکه بعدها نیز مشخص می‌شود که علت باز نشدن چرخ هواپیماها بر عکس بسته شدن شلنگ‌های رفت و برگشت بوده است وقتی شما می‌آیید کار نظارت را به خود شرکت هواپیمایی واگذار می کنید اینطور می‌شود که آنها با فحش و ناسزا هواپیما را به پرواز در می‌آورید.

این نماینده مردم در مجلس نهم، افزود: شما به جای نظارت به همه این مسائل وقتتان را صرف بازدید از خانه هنرمندان، همایش روز صنعت و معدن و ... می‌کنید پس چه کسی باید حرف اقتصادی را مطرح کند.

وی با بیان اینکه بانک‌های ما بیماری‌های مزمن دارند گفت: از ۴ وزیر که برای رئیس جمهور نامه نوشتند و مسائل و مشکلات را در میان گذاشتند و وی نیز دستور پیگیری داد تشکر می‌کنم.

هاشمی تصریح کرد: آقای وزیر این به هر حال این گپ‌وگفت‌های نسبی و سببی که دارید را کنار بگذارید و به درد نمایندگان برسید چند بار تابحال برخورد و مشاجره پیش آمده است؟ چرا نمایندگان اقلیت‌ها باید ماه‌ها در صف ملاقات با شما باشند من خود بارها به شما تذکر داده‌ام که وقت دادن به نمایندگان اقلیت‌ها چه وقتی را از شما می‌گیرند.

وی تأکید کرد: تورم و رکود و عدم شکوفایی اقتصادی که مربوط به مسکن و اشتغال می‌شود را پیگیری کنید چرا انقدر ساخت مسکن با رکود مواجه شده این عرضه و تقاضا رابطه مستقیمی دارد و اگر فردا روزی این فنر نگه داشته شده این عدم عرضه باعث جهش قیمت مسکن شود چه کسی پاسخگو خواهد بود، آیا آن زمان شما خواهید بود؟

هاشمی همچنین با یادآوری به مشکلات پیش آمده در بخش نظام مهندسی و مهندسی کردن مقدمات انتخاب اعضا گفت: زمانی را که اعلام می‌کنند در ماده ۱۱ قانون تصویب شده و شرایط افرادی که می‌خواهند متصدی این کار شوند کاملا اعلام شده شما پس از اینکه ثبت نام صورت گرفته و مرحله تأیید و بررسی در حال اتمام است شرایط جدیدی را از قول خودتان به عنوان نظریه و قانون مافوق ارائه می‌کنید و فتوای می‌دهید شما آخوندی هستید ولی آخوند نیستید که می‌نویسید جایز نیست.

وی ادامه داد: آیا وقتی بررسی صلاحیت‌ها تمام می‌شود باید این کار را انجام دهید و بعد از تأییدیه‌ها سایت دوباره باز شود تا تعدادی مجددا ثبت نام کنند کجای دنیا چنین اتفاقی ممکن است روی دهد.

این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: شما در جلسه رأی اعتماد فرمودید می‌خواهید جوان‌گرایی کنید اما من آمار ۲۴ نفر از مسئولین ارشد وزارتخانه را دارم که همه بازنشسته هستند آیا این‌ها همه جوان‌گرایی هستند.

وی ادامه داد: چرا از ظرفیت کمیسیون عمران در حمایت و پشتیبانی استفاده نمی‌کنید و عمل معکوس انجام می‌دهید چرا به ۶۲ محور حوادث و افتضاحاتی که در راه آهن وجود دارد رسیدگی نمی‌کنید، چرا پروژه زیرزمینی منطقه ۱۷-۱۸ تهران چندین وقت است که متوقف شده، چرا منافع مردم را که شخص دیگری دستورش را داده این گونه مورد سخره قرار می‌دهید. من نمی‌خواهم به بسیاری از مسائل سیاسی اقتصادی وارد شوم تنها بحث‌های تخصصی را دراینجا دنبال می‌کنم.

هاشمی گفت: آقای آخوندی ما به دنبال تعامل بودیم و کمیسیون را به وزارتخانه آوردیم و خودمان را کوچک کردیم که تأمین منافع ملت شود ولی فردای آن روز شما رئیس سازمان هواپیمایی را به دولت معرفی کردید دریغ از اینکه به نمایندگان چیزی گفته باشید چندین بار به شما گفته شد که فلان آقا صلاحیت این مسئولیت را ندارد شما ده ماه او را سرپرست گذاشتید و بعد به دلیل مسائل و مشکلات جدی که داشت از کار برکنار کردید.

وی در ادامه به موضوعات صرافی فرودگاه امام، CIPو شرکت شهر فرودگاه امام اشاره کرد و گفت: آقای آخوندی چگونه است که در پروژه شهر فرودگاهی که یک سیستم و نظارتی دارد را و یک شرکت مسئول آن است و در ماده ۱۶۶ قانون تکلیف و تصویب شده، دو تن از شرکا و رفقای خود را در هیئت مدیره آن قرار می‌دهید در صورتی که قبلا تصریح شده مجمع شرکت فرودگاه‌های کشور، چه مسئله‌ای در اینجا وجود دارد؟

هاشمی افزود: چگونه است که شما برای یک موضوع قرارداد طراحی فرودگاه ۱۰۱ صغری و کبری می‌چینید و قرارداد قبلی را لغو می‌کنید به فرانسه می‌روید و مقدمات قراردادی را فراهم می‌کنید که زمان سفر رئیس جمهور به آنجا مورد امضا قرار گیرد این کار چه ارزشی دارد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: من تعجب می‌کنم با وجود این همه مشکلات برخی می‌گویند که این استیضاح برخورد سیاسی است من بعد از حدود ۲۰ روز در کمیسیون عمران تلاش کردم که این هزینه برای نظام نشود و استیضاح صورت نگیرد ولی شما به آن تعهداتی که داده بودید عمل نکرده‌اید و امیدوارم بتوانید در جایگاه دیگری خدمات بهتر از این خود را ارائه دهید و من درخواست دارم به این استیضاح درخواست مثبت داده شود./