به گزارش پارس به نقل از اسکای‌نیوز، سخنگوی رسمی حزب عدالت و توسعه ترکیه اعلام کرد که مداخله نظامی در شمال سوریه آخرین گزینه دولت ترکیه خواهد بود.
احمد داود اوغلو نخست وزیر ترکیه در واکنش به افزایش نگرانی ها در خصوص تحولات اخیر در شهر مرزی کوبانی در سوریه، تصریح کرد که ترکیه برای هر گونه تهدید امنیتی آماده شده است.
نیروهای کرد سوریه پس از دو روز نبرد، با عقب راندن تروریست های داعش بار دیگر کنترل شهر کوبانی را در اختیار گرفته اند. آنکارا نگران پیشروی نیروهای کرد به سوی مرزهای ترکیه است.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه هشدار داده است که آنکارا هرگز اجازه تشکیل یک کشور کرد را در طول مرزهای جنوبی خود نخواهد داد. اردوغان قرار است امروز دوشنبه ریاست نشست شورای امنیت ملی ترکیه را بر عهده داشته باشد.
داود اوغلو افزود: اگر کسی قصد آسیب رساندن به امنیت مرزهای ترکیه را داشته باشد، اگر کسی به این نتیجه برسد که این باغ صلح و امنیت، قابل تهدید است، ترکیه برای مقابله با هر احتمالی آماده است. ما تدابیر لازم را برای کاهش خطرات مربوط به امنیت مرزی اتخاذ خواهیم کرد.
ترکیه قصد دارد تا دیوارهای بیشتری را در طول مرزهای خود با سوریه احداث کند تا امنیت مرزهای خود در برابر تروریست های داعش را تقویت نماید.
روزنامه استار نزدیک به دولت ترکیه نیز اعلام کرد که نیروهای امنیتی ترکیه قصد دارند تا یک منطقه حائل مرزی به وسعت 110 کیلومتر را در طول مرزهای سوریه ایجاد کنند.
ترکیه خود متهم به کمک به داعش در روزهای نخست پیدایش این گروه تروریستی است ولی آنکارا بارها این اتهامات را رد کرده است.
همچنین شبکه تلویزیونی المیادین در گزارشی با عنوان "با توجه به مطالب درز کرده در مطبوعات ترکیه درباره طرح دولت این کشور، مناطقی که ممکن است ارتش ترکیه از آنجا وارد خاک سوریه شود، کجاست؟" اعلام کرد که پیشروی کردها در شمال سوریه داعش و ترکیه را نگران کرده است
شبکه المیادین سپس درصدد یافتن پاسخ این سوال برآمد و نوشت: پیشروی یگان‌های کرد در شمال سوریه و بازپس گیری مناطقی که قبلا از دست داده بودند، فقط گروه تروریستی داعش را نگران نکرد بلکه منبع نگرانی دولت ترکیه به بهانه نگرانی از برپایی یک دولت کردی در طول مرزهایش شد.
تحت این عنوان، ترکیه آمادگی خود را از زبان رجب طیب اردوغان برای دخالت زمینی در سوریه به بهانه جلوگیری از برپایی چنین دولتی ابراز داشت.
جزئیات این طرح براساس مطالب درز کرده به مطبوعات ترکیه شامل ورود 12 هزار سرباز به شهرهای مجاور مرز ترکیه و ایجاد یک منطقه حائل به منظور محافظت از مرزهای ترکیه در برابر تهدید تندروها می‌شود؛ بدون اینکه نامی از این تندروها برده شود.
این طرح که باعث بحث و جدل در محافل داخلی ترکیه شده است، بر ورود ارتش ترکیه به منطقه جرابلس در شمال شرقی حلب در نزدیک مرز ترکیه تاکید می کند که هدف بعدی یگان‌های کرد در مسیر آنها برای وصل کردن منطقه عفرین به عین العرب است. این طرح همچنین شامل ورود به شهر مارع در شمال حلب در فاصله 25 کیلومتری با مرزهای ترکیه است.
سخن از دخالت زمینی ترکیه در سوریه در این برهه زمانی بعد از شکست نقشه سابق مسئولان ترکیه برای ایجاد یک منطقه حائل مطرح شده است. آنها پیشتر درصدد بودند که این منطقه حائل را در امتداد مرز استان هاتای به عمق 20 کیلومتر در داخل خاک سوریه ایجاد کنند و مرز احتمالی این منطقه حائل مناطقی مثل جسر الشغور و سلقین و در شمال عفرین و اعزاز و در شرق اطراف استان حسکه و مناطق تحت کنترل نیروهای کرد را تشکیل می‌داد.
ترکیه که خاک خود را گذرگاه افراد مسلح در سوریه کرد، دولتش امروز نیز از قصد خود برای ایجاد دیواری حائل در طول مرز با سوریه با هدف جلوگیری از نفوذ عناصر مسلح سخن می گوید؛ بدون اینکه هویت آنها را مشخص کند.
به نوشته مطبوعات ترکیه، ارتفاع این دیوار احتمالی چهار متر خواهد بود و یک جاده موازی با آن در داخل خاک ترکیه احداث خواهد شد که هزینه ساخت آن 10 میلیون دلار ارزیابی شده است.