به گزارش پارس نیوز، این تصویر که چهار نفر نشسته‌اند و در حال تماشای سن روبه‌رویشان هستند و یک نفر تا چندین نفر هم روی سن در حال کارهای خارق‌العاده که باعث تعجب آن چهار نفر می‌شود و گاه از خود بی‌خود می‌شوند و با ایستادن و کف‌زدن افراد روی سن را تشویق می‌کنند؛ این چند خط، دیگر برای هر مخاطب فضای مجازی بسیار آشناست، کافی است با کمی زیر و رو کردن شبکه‌های اجتماعی، ویدئوهای چند دقیقه‌ای را ببینید که همین مسابقات به قول معروف استعدادیابی یا کشف استعداد را پخش می‌کنند، شاید با چنین مدل برنامه‌سازی آشنا باشید و شاید هم نه.

کپی به سبک عصر جدید!

ولی چنین مسابقه‌هایی در کشورهای مختلف متداول است که شروع و ترویج آن هم از آمریکا بوده است. مسابقه‌هایی که هدفش کشف استعداد کسانی است که نتوانسته‌اند این استعداد را بروز دهند و کسی آنها را نشناخته است و گمنام مانده‌اند. حالا این استعداد در هر زمینه‌ای که می‌خواهد باشد. اما در کل هدف فقط می‌تواند سرگرمی باشد و در آخر هم جایزه‌ای به شرکت‌کننده داده می‌شود و تمام.

اما حالا برویم سر قصه این روزهای تلویزیون خودمان، حدود سه ماه پیش که علی فروغی به برنامه «حالا خورشید» آمد و خبر از یک برنامه جدید با اجرای احسان علیخانی داد، خیلی‌ها منتظر بودند که ببینند علیخانی در برنامه جدیدش قرار است چه کاری انجام دهد و هدف این برنامه چیست؟ و چه غافلگیری‌ای برای مخاطبانش خواهد داشت؟ علیخانی که با برنامه «ماه عسل» لحظه‌های خوب و متفاوتی را برای مخاطبان تلویزیون رقم زده است، حالا می‌خواهد برنامه جدیدی را اجرا کند و تهیه‌کنندگی آن را هم طبق معمول خودش به عهده دارد.

اما غافلگیری علیخانی از نوع دیگری بود، بعد از صحبت‌های مدیر شبکه سه در مورد برنامه جدید علیخانی، تبلیغاتش شروع شد که از مردم می‌خواست ویدئوی استعداد خودشان را در زمینه‌های مختلف برای برنامه بفرستند، باز هم تا اینجا چیزی مشخص نبود که می‌خواهند با این ویدئوها چه کاری انجام بدهند؛ از اوایل بهمن که ویدئوهای تبلیغی برنامه پخش شد، همه متوجه شدیم که با یک مسابقه استعدادیابی طرفیم، مطمئنا سوژه ساخت برنامه دقیقا مثل همان چند پاراگراف اول است، اما اینکه در اجرا و عمل با چه چیزی طرف هستیم در این چند روزه و با پخش ویدئوهای مختلف کاملا توجیه شدیم که چقدر ما در کپی کردن از دست دیگران قوی هستیم!

در «عصر جدید» با چه چیزی روبه‌رو هستیم؟

برای اینکه بدانیم در «عصر جدید» احسان علیخانی چه خبر است تنها توانستیم از سایت این برنامه و اطلاعاتی که برخی دوستان داشتند استفاده کنیم. خودشان در تعریف برنامه‌شان می‌گویند: «برنامه عصر جدید، اولین و بزرگ‌ترین برنامه استعدادیابی تلویزیونی در ایران است که با حضور استعدادهای ویژه در زمینه‌های سرگرمی، هنری و مهارت‌های ورزشی به‌زودی به روی آنتن شبکه سه خواهد رفت. اگر دوست دارید در این برنامه شرکت کنید و استعداد خود را به نمایش بگذارید، باید بدانید که تنها راه پذیرش اولیه، ارسال ویدئو با استانداردهای تعریف شده است.»

استعداد شما در چیست؟!

حالا این استعداد و مهارتی که لازم است از شرکت‌کننده بروز داده شود تا داوران محترم آن را ببینند و امتیاز بدهند باید در چه شاخه‌هایی باشد؟ در همه مواردی که فکرش را می‌کنید می‌توانید در این مسابقه استعدادیابی شوید؛ مهارت‌های ذهنی، پارکور، خوانندگی، تقلید صدا، اجرا، پانتومیم، عروسک‌گردانی، استعداد ویژه در نقاشی، مهارت‌های جسمانی، نوازندگی با سازهای ابداعی، نمایش تیراندازی، دوبله، آکروبات، ایروبیک، سایه‌بازی، حرکات نمایشی رزمی، نمایش با لوازم ورزشی، بازیگری، استندآپ کمدی، حرکات نمایشی با توپ، شعبده‌بازی و تردستی، دابسمش، بیت‌باکس و... .

شرایط بروز استعداد شما مخاطب محترم

البته صرفا داشتن استعداد باعث نمی‌شود که شما در این مسابقه شرکت کنید، باید یک‌سری قوانین را رعایت کنید و شرایط شرکت در آن مسابقه استعدادیابی را داشته باشید.

مثلا اینکه: «حضور خانم‌ها و آقایان در تمامی رده‌های سنی آزاد است. شرکت در این دوره برنامه «عصر جدید»، منوط به داشتن استعداد و ویژگی خاص، فقط در زمینه مهارت‌های هنری، ورزشی و سرگرمی خواهد بود. لازم است در طراحی اجرای مورد نظر خود به این نکته توجه داشته باشید که امکان اجرا در فضای داخلی استودیو و روی صحنه وجود داشته باشد، رعایت موازین اخلاقی و شرعی طبق قوانین سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی الزامی است، حضور شرکت‌کنندگان در استودیو برنامه(شهر تهران) و مطابق با برنامه زمان‌بندی گروه برنامه‌ساز، الزامی است و شرکت‌کننده موظف است در زمان مقرر در محل تعیین شده حضور داشته باشد، امکان اجرای نمایش‌های گروهی، برای افرادی که مهارت گروهی دارند، وجود دارد.»

شعارشان این است، «عصر جدید عصری برای تو»، حالا چه ارتباطی به استعدادیابی دارد باز هم نمی‌دانیم. قرار است این برنامه در 52 قسمت 70دقیقه‌ای از شبکه سه سیما پخش شود؛ باز هم برنامه دیگری که حتی در دکور و نوع برنامه‌سازی هم کپی‌برداری شده است. حتی کسی که گزارشگر برنامه است درست پشت صحنه و با همان سبک و سیاق برنامه‌های خارجی گزارش خودش را جمع می‌کند.

امین حیایی، رویا نونهالی، آریا عظیمی‌نژاد و بشیر حسینی قرار است داوران این استعدادیابی باشند، اما خب اینکه چه اتفاقی بعد از شناسایی این استعدادها می‌شود، مشخص نیست. فقط قرار است برنامه در حد فان و سرگرمی باقی بماند، مطمئنا می‌شد به جز کپی کردن هم به این هدف دست پیدا کرد اما اینکه این همه تبلیغ کنیم که استعدادتان را با ما شکوفا کنید و به همه این استعداد را نشان دهید، درنهایت قرار است چه دستاوردی داشته باشد؟ دنیای امروز، مطمئنا دنیای رسانه است، دیگر زمانی نیست که ما برنامه‌ای بسازیم و مردم ندانند که برنامه‌مان کپی از فلان برنامه خارجی است. اگر فقط هم نوع برنامه و سوژه آن کپی می‌شد باز جای دفاع باقی می‌گذاشت اما اینکه دکور، نوع اجرا، داوری و بقیه چیزها هم کپی شود جای بسی شگفتی دارد!