به گزارش پارس نیوز، نشست خبری فیلم «معکوس» در حالی با حضور بازیگران،کارگردان و عوامل فیلم در کاخ جشنواره برگزار شد که خود هنرمندان فیلم موفق به تماشای آن نشدند و پولاد کیمیایی گله‌هایی از برخورد نامناسب با کار او در جشنواره کرد.

وی در ابتدای بحث گفت: درست است که پدر من فیلمساز است و جزء فیلمسازان مولف است، اما از اعتماد عوامل فیلم به کارگردانی جوان مثل من ممنون هستم. یک بار ساخت این فیلم متوقف شده اما خوشحالم که گروه پای کار من ایستادند.

کیمیایی درباره محتوای فیلم توضیحاتی داد و گفت: شاید من همیشه در سایه پدر قرار داشتم اما تمام تلاش این کار با خودم بود و از سرمایه گذار کار نیز بسیار تشکر میکنم.

سپس محمد خوشنام سرمایه‌گذار با بیان اینکه تاجر است، گفت: من در چین بودم که واسطه ای به من گفت هنرمندی در ایران نیاز به سرمایه گذار دارد و من هم برای اولین بار و بعد از دیدار با پولاد کیمیایی و پدرشان تصمیم به سرمایه گذاری گرفتم.

کیمیایی با بیان اینکه تلاش کرده از خودش در این کار فاصله نگیرد،گفت: تصمیم داشتم با جامعه باشم نظرم را در لایه های جامعه بدهم و بگویم چه سینمایی را دوست دارم. قطعا سینمای پدر که ریشه کهن دارد در من بوده منتها شکل و لحنش مشخص است.

علیرضا کمالی بازیگر فیلم گفت: امروز نزد مادرم بودم با هم ناهار خوردیم به خاطر همین هم دیر آمدم منتها گویا سانس فیلم تغییر کرد و من موفق به تماشای فیلم نشدم. فیلمنامه معکوس برایم جالب بود، البته در حین کار اصطکاک هم زیاد داشتیم.

کیمیایی پس از چند سوال درباره حضور در سایه پدرش در این کار گفت: تا کی داستان پدر من ادامه دارد؟ من از  چهارده سالگی در این سینما بودم، هر بار که کار کردم گفتند پدرش است. چرا یک عده حالشان همیشه بد است؟ من اگر کار را نمیشناختم چطور آن را شروع کردم؟

وی اظهار داشت: من نمیخواهم غر بزنم چرا که فیلم اولم است و میخواهم حالم خوب باشد ولی اتفاق تلخی است همه از روز اولی که کار را شروع کردم کنایه پراندند، من با پول تمیز فیلم را ساختم.

پولاد کیمیایی در پاسخ به سوالی درباره شخصیت پدر سالار در این فیلم، گفت: شخصیت پدر شخصیت مرموز و گم شده‌ای است که نمی‌خواستم چندان به آن بپردازم و می‌خواستم در ابهام بماند. یک موضوع آرمانی مثل انقلاب شکل گرفته و فردی تلاش کرده که خود را برای یک آرمان بزرگتری فدا بکند و همین باعث شده که زندگی شخصی‌اش فرو بپاشد. این خشم فرو خورده که این روزها هم در نسل جوان دیده می شود، در این شخصیت وجود دارد. وقتی او می آید و اتفاقاتی که برای شخصیت اول فیلم افتاده را به وسیله یک پرسش و پاسخ نقد می کند، نکاتی را مطرح می کند که باعث می شود او در نهایت به نتیجه برسد. این قهرمان پروری و این شکل روایت از قهرمان سازی که از سینمای غرب می آید و در سینمای مسعود کیمیایی هم بومی سازی شده را می خواستم بشکنم.

وی با اشاره به اینکه دو پلان فیلم به ممیزی خورده گفت: فیلم‌هایی الان در فجر آمدند که هنوز آماده نبوده‌اند در حالی که از مدت‌ها پیش فیلم را از ما گرفتند و سانسمان را هم بدون اجازه جابجا کردند. ما مظلوم ماندیم اگر نجابت می‌کنیم دلیل نمی‌شود که نمی‌فهمیم.

 کیمیایی در زمینه تغییر زمان اکران فیلمش افزود: اتفاق امروز تلخ و توهین آمیز بود، بازیگرها فیلم را ندیدند وضعیت تلخ است.

وی درباره شائبه فیلمسازی اش با رانت گفت: مسئله رانت در این کشور ریشه دارد وگرنه کار ما با پول تمیز ساخته شده است.

کیمیایی با طرح این پرسش که عدالت در عرصه فیلم کجاست گفت:بر چه اساسی فیلم تختی الان شناخت شده است؟ چون آقای ملکان ساخته است؟ من نادرست می بینم که به عنوان فیلم اولی شرایطم اینطور باشد، درحالیکه از بچگی همه اهالی سینما را میشناختم و به آنها عمو و خاله و دایی می گفتم!

* فیلمسازی پولاد کیمیایی با مسعود کیمیایی متفاوت است

شهرام حقیقت دوست هم در ادامه نشست خبری فیلم «معکوس» در مورد نقشش در این فیلم گفت: پولاد کیمیایی در اولین تجربه کارگردانی‌اش فیلم سختی را انتخاب کرد، به او تبریک می گویم. آنقدری که پولاد با انگیزه کار می کرد باعث می شد ما همه جانمان را برای فیلم بدهیم.

لیلا زارع هم در مورد حضورش در این فیلم گفت: من تجربه زیست با نقشم را داشتم. خیلی از دختران این سرزمین هم چنین تجربه ای داشته اند. خوشحالم که این نقش را بازی کردم. کار سختی بود اما تجربه خوبی بود.

تورج منصوری مدیر فیلمبرداری فیلم معکوس هم در مورد این فیلم گفت: برای همه این سوال پیش می آید که آیا فیلم پولاد کیمیایی نمونه کوچک شده کارهای پدرش است یا نه؟ مگر می شود مسعود کیمیایی پسری تربیت بکند که با سینما بیگانه باشد؟ خوشحالم که پولاد راه خودش را رفته است. من فکر می کنم که این دو نفر کاملا با هم متفاوت هستند و فقط فامیلی‌شان مشترک است.  من سرصحنه حتی یک بار هم ندیدم که مسعود کیمیایی که دخالتی کند.