به گزارش پارس نیوز، 

اخترشناسان تصاویر جدیدی از حلقه‌های گرد و غبار اطراف ستاره‌های جوان به اشتراک گذاشته‌اند که با اطلاعات این تصاویر می‌توانند چگونگی ساختار منظومه شمسی را شبیه‌سازی کنند.

تصاویر دیدنی از حلقه‌ گرد و غبارِ اطراف ستاره‌ها

، محققان توانستند تصاویری از حلقه‌های گرد و غبار در اطراف ستاره‌های جوان را با استفاده از ابزار "Spectro-Polarimetric High-contrast Exoplanet Research" تلسکوپ بسیار بزرگ "رصدخانه جنوبی اروپا" (Southern Observatory) در شیلی، ثبت کنند.

این تصاویر به عنوان بخشی از "دیسک‌های کهکشانی اطراف ستاره‌های تی ثوری" (Discs Around T Tauri Stars)، با بررسی ابزار SPHERE ثبت شده است. ستاره‌های جوان به عنوان ستاره‌های تی ثوری شناخته می‌شوند و جوانتر از 10 میلیون سال سن دارند.

تصاویر دیدنی از حلقه‌ گرد و غبارِ اطراف ستاره‌ها

ستاره‌های جوان مشاهده شده توسط محققان بین 230 تا 500 سال نوری دور از زمین قرار داشتند.

دیسک‌های کهکشانی ثبت شده توسط ابزار SPHERE اندازه و شکل متفاوت دارند. برخی از حلقه‌ها روشن و برخی از آنها تیره هستند.

تصاویری که توسط ستاره‌شناسان به اشتراک گذاشته شده نشان می‌دهد که ستارگان جوان از لحاظ نحوه تشکیل سیستم‌هایشان ممکن است در مقیاس‌های مختلف باشند.

دیسک‌های کهکشانی اطراف ستارگان جوان نیز حاوی گاز، گرد و غبار و خرده سیارات هستند که این‌ها قطعات تشکیل دهنده سیارات هستند. مأموریت اصلی SPHERE کشف سیارات فراخورشیدی غول پیکر است.

محققان از "آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما" (ALMA) که یک پروژه مهم رایویی است، در شیلی استفاده کردند. آنها توانستند اجزای گاز گردوغبار و گاز مونوکسید کربن در حلقه‌های اطراف ستاره " HD 163296" را مشاهده کنند. این مشاهدات نشان داد که دو سیاره در اطراف این ستاره وجود دارد.

محققان سه شکاف را در "قرص پیش-سیاره‌ای" (protoplanetary disk) در اطراف این ستاره یافتند. یک شکاف AU 60 (93 مایل) و دو شکاف دیگر به ترتیب 100 AU و 160 AU از ستاره "HD 163296" دور بودند.