معاون اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد آمارهای مهاجرت‌ کنندگان به کشور ایران گفت: اتباع کشورهای عراق، پاکستان، آذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان و ترکیه در رتبه های بعدی مهاجرت به ایران پس از افغان ها قرار دارند.

بهمن عباسی درباره پیامدهای مهاجرت و تاثیر آن بر اقتصاد اشتغال ایران گفت:به طور معمول آن دسته از افرادی که از تمکن مالی برخوردارند، به شیوه های غیر قانونی و نامنظم مهاجرت نمی کنند چرا که شرایط برای مهاجرت قانونی این افراد فراهم است. اما در مقابل، قشر ضعیف برای رسیدن به شرایط بهتر زندگی حاضر هستند برای رسیدن به شرایط بهتر زندگی حاضر هستند برای رسیدن به کشور مقصد به این شیوه ها متوسل شوند.

وی به تشریح انواع مهاجرت و چرایی آن پرداخت و در مورد آمارهای مهاجرت‌ کنندگان به کشور ایران بیان کرد: بیشترین مهاجرانی که طی سال‌های 1990 تا 2013 به ایران آمده‌اند از کشور افغانستان بوده‌اند که جمعیتی بالغ بر2 میلیون و 300 هزار نفر در سال 2013 را شامل می‌شدند.مهاجران کشورهای عراق، پاکستان، آذربایجان، ترکمنستان، ارمنستان و ترکیه در رتبه های بعدی قرار دارند.

معاون اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به پیامدهای مثبت و منفی مهاجرت در کشورهای مهاجرت‌پذیر گفت: پیامدهای مهاجرت بر اقتصاد مهاجرت به خودی خود آثار اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی متعددی در کشورهای مهاجرت فرست و مهاجرت پذیر دارد.

عباسی به پیامدهای مثبت و منفی مهاجرت درکشورهای مهاجرت پذیر گفت: تأمین نیروی کار بدون صرف هزینه های تربیت نیروی انسانی و استفاده از مهاجران برای کارهای سخت از جمله پیامدهای مثبت این مقوله است.

وی با تاکید بر اینکه پیامدهای منفی مهاجرت در کشورهای مهاجرت‌پذیر بیشتر از پیامدهای مثبت است، اظهار کرد: افزایش جمعیت، کم شدن دستمزد کارگران محلی، اشاعه بیماری‌هایی که ممکن است مهاجران به آنها مبتلا باشند و روبه‌رو شدن با دشواری‌هایی در محل جدید از جمله پیامدهای منفی مهاجرت در کشورهای مهاجرت‌پذیر است.

وی، دشواری های پس از مهاجرت را پذیرفته‌ نشدن در آن جامعه، ندانستن زبان مکالمه و نگارش، تطبیق ‌ناپذیری با محیط جدید، بروز رفتارهای ضداجتماعی، مغایرت آموزش‌های جدید با آموزش‌های سنتی خانواده، تخطی از قانون و افزایش مشکلات و بیماری‌های روانی عنوان کرد.

معاون اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از عمده‌ترین پیامدهای اقتصادی مهاجرت‌ها را تفاوت دستمزدها و شرایط کاری مهاجران با کارگران بومی خواند که نوعی دوگانگی در بازار کار را پیش می آورد.