کلینتون که زمانی سناتور و در دوره ای وزیر خارجه بود اشاره کرد که "این اولین بار است که یک زن در تاریخ کشور ما نامزد یک حزب عمده می شود."

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه گزارش داده بود که کلینتون امتیاز لازم برای کسب نامزدی حزب را جمع آوری کرده است؛ یعنی ۲۳۸۳ نماینده در گردهمایی سراسری حزب از نامزدی او حمایت خواهند کرد. این رقم شامل "نمایندگان ویژه" حزبی است که نه براساس آرای عمومی بلکه با لابی یا بر اساس تمایلات خود به یکی از نامزدها تعهد می دهند.

وزیر خارجه پیشین آمریکا از ایالت‌هایی که رقابت‌های ۱۸ خرداد در آنها جریان داشته، تا کنون در نیوجرسی و نیومکزیکو به پیروزی رسیده‌است. سندرز نیز داکوتای شمالی و مونتانا را از آن خود کرده‌است.

برآورد اولیه از انتخابات مقدماتی در ایالت نیوجرسی با مجموع ۱۲۶ دلگیت، حاکی‌ست که برتری هیلاری کلینتون در برابر برنی سندرز، به ۲۷ درصد می‌رسد.

انتخابات درون‌حزبی در پرجمعیت‌ترین ایالت آمریکا، یعنی کالیفرنیا نیز برگزار شده است.

شمارش یک چهارم آرای کالیفرنیا نشان می‌دهد که کلینتون دلگیت‌های بیشتری کسب کرده‌است. هنوز نتیجه نهایی اعلام نشده‌است.

کارزار انتخاباتی سندرز و خود او تاکید کرده‌اند که به رقابت، تا زمان برگزاری گردهمایی ملی حزب دمکرات در ماه آینده میلادی ادامه می‌دهند. مجموع آرای رقابت‌های درون‌حزبی و نیز آرای ابــرنمایندگان (اعضای بانفوذ و ارشد حزب که می‌توانند به هرکسی مایل باشند، رای دهند) به معرفی نامزد نهایی حزب در گردهمایی ملی آن می‌انجامد.

تبریک اوباما به کلینتون

در همین حال کاخ سفید آمریکا می‌گوید باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آن کشور، کسب آرای کافی از سوی هیلاری کلینتون در رقابت‌های درون‌حزبی دمکرات‌ها برای نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری را، به او تبریک گفته است.

به گفته کاخ سفید اوباما در تماسی تلفنی با کلینتون، ۱۸ مرداد ماه به وزیر خارجه پیشین دولت خود تبریک گفته است.

جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، در بیانیه‌ای گفته است «کارزار تاریخی او (هیلاری کلینتون) به میلیون‌ها نفر الهام بخشیده و ادامه نبردهای او در زندگی‌اش برای طبقه متوسط و خانواده‌ها و کودکان است».

اوباما با برنی سندرز نیز گفت‌وگوی تلفنی داشته و قرار است بنا به درخواست سناتور ورمونت، با او در روز پنج‌شنبه دیدار کند.

رئیس‌جمهوری ایالات متحده از برنی سندرز «به خاطر انرژی بخشیدن به میلیون‌ها آمریکایی، با تعهدش به مسائلی مانند مقابله با نابرابر اقتصادی و نفوذ گروه‌های صاحب تاثیر در سیاست ما» تشکر کرده است.

انتقاد از ترامپ

همزمان پال رایان رئیس جمهوری خواه مجلس نمایندگان این کشور دونالد ترامپ نامزد حزب را به سخنان نژادپرستانه در مورد یک قاضی مکزیکی الاصل متهم کرده است.

رایان روز سه شنبه گفت: "این ادعا که کسی نمی تواند به خاطر نژاد کارش را درست انجام دهد همان تعریفی است که از یک سخن نژادپرستانه وجود دارد."

قاضی گونزالو کوریل مسئول رسیدگی به شکایتی علیه دانشگاه ترامپ است. اما ترامپ گفته که با توجه به اینکه قاضی مکزیکی الاصل است نمی تواند در مورد او که خواستار ایجاد دیواری بلند بین آمریکا و مکزیک شده بی طرف باشد.

اظهارات ترامپ در مورد این قاضی متولد آمریکا با موج انتقادها در داخل حزب جمهوری خواه روبرو شد.

او بعدا گفت که اظهاراتش سوءتعبیر شده است و انتقاد او حمله ای به همه مکزیکی ها نبوده است.

در حزب جمهوری‌خواه، با کناره‌گیری تد کروز و جان کیسیک، آخرین رقبای دونالد ترامپ، او به عنوان نامزد قطعی حزب شناخته می‌شود.