به گزارش پارس به نقل از تسنیم، آمار تجارت خارجی کشور در ۷ ماهه سال جاری به رقم ۴۵ میلیارد و ۲۱۸ میلیون دلار رسید. در این مدت میزان صادرات کشور ۴۹ میلیون و ۳۲۵ هزار تن و به ارزش ۲۱ میلیارد و ۱۶۲ میلیون دلار بود که این میزان به لحاظ وزنی ۷.۵ درصد افزایش و به لحاظ ارزشی ۱۵ درصد کاهش نشان می دهد.
بر اساس این گزارش اقلام عمده صادرات در هفت ماهه سال جاری به ترتیب شاملسنگ آهن به ارزش ۷۴۷میلیون دلار، اوره به ارزش ۶۸۸ میلیون دلار و متانول به ارزش۶۷۱میلیون دلار بوده است.


این گزارش در خصوص ترکیب کالاهای صادراتی به تفکیک میعانات گازی، محصولات پتروشیمی و سایر کالاها می افزاید: در هفت ماهه سال جاری از مجموع صادرات غیرنفتی، ۳میلیارد و ۹۲۶میلیون دلار به میعانات گازی، ۵میلیارد و۵۹۲میلیون دلار به محصولات پتروشیمی و ۱۱میلیارد و ۶۴۴میلیون دلار به سایر کالاها اختصاص داشته است.


بر اساس این گزارش در این مدت بیشترین میزان کالای صادراتی به کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، هند و افغانستان صادر شد.


در این مدت ۳میلیارد و ۶۲۵میلیون دلار انواع کالا به چین، ۳ میلیارد و ۴۱۵ میلیون دلار به عراق، ۲ میلیارد و ۵۸ میلیون دلار به امارات متحده عربی، یک میلیارد و ۵۱۳ میلیون دلار به هند و یک میلیارد و ۴۵۴ میلیون دلار به افغانستان صادر شده است.


این گزارش در خصوص میزان واردات در هفت ماهه سال جاری می افزاید: در این مدت ۱۶ میلیون تن کالا به ارزش ۲۴ میلیارد و ۵۶ میلیون دلار وارد کشور شده است که این میزان به لحاظ وزنی ۳۲.۵ درصد و از حیث ارزش ۲۴.۸ درصد کاهش داشته است.


بر اساس این گزارش، برنج به ارزش یک میلیارد و ۴۶۴ میلیون دلار، کنجاله با ۹۱۷میلیون دلار گندم با ۶۵۵ میلیون دلار، ذرت با ۵۸۱ میلیون دلار و وسایل نقلیه با موتور پیستونی درونسوز با حجم سیلندر ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ با ۵۲۱ میلیون دلار ۵ قلم عمده کالا های وارداتی بوده اند.


در این مدت امارات متحده عربی در مجموع ۴میلیارد و ۹۰۰میلیون دلار انواع کالا به ایران صادر کرد و ۲۰.۳۷ درصد از کل ارزش واردات کشورمان را به خود اختصاص داد. پس از آن چین با ۴میلیارد و ۶۲۳میلیون دلار، هند با ۲ میلیارد و ۲۶۹میلیون دلار، جمهوری کره با ۲ میلیارد و ۴۶میلیون دلار و ترکیه با ۲ میلیارد و ۲۸میلیون دلار در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.


  جدول واردات کالاهای اساسی به شرح زیر است: