به گزارش پارس به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک نسبت به خبر برخی از رسانه ها به نقل از رئیس کل بانک مرکزی درخصوص واردات دارو، مواد اولیه دارویی، تجهیزات پزشکی و همچنین کالاهای اساسی توضیحاتی داده است.

در این توضیحات آمده است: موضوع افشاگری ارزی ریاست کل بانک مرکزی مطرح نبوده است بلکه ریاست کل اعلام کرد حدود ۱۰ کشتی، کالای اساسی بوده و مابقی، کالاهای غیر اساسی است که بخش خصوصی باید مابه التفاوت آن را راسا" پرداخت کند.

همچنین ایشان بر این نکته تاکید کرده اند که مشکلی برای واردات دارو و کالاهای اساسی وجود ندارد و بانک مرکزی بنا بر قانون بودجه و تکالیف قانونی موظف است تنها با یک نرخ، ارز در اختیار واردکنندگان قرار دهد و آنها در صورت نداشتن منابع لازم برای پرداخت مابه التفاوت، می توانند با سپردن تعهد، کالاهای خود را ترخیص و پس از فروش کالا نسبت به پرداخت مابه التفاوت ریالی اقدام کنند.

در ادامه تاکید شده است: طبق هماهنگی های به عمل آمده، از روز شنبه دوازدهم مردادماه نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گمرک و بانک مرکزی در گمرک فرودگاه حضرت امام (ره) حضور داشته اند و به مشکلات واردکنندگانی که درخواست ترخیص داروها داشته رسیدگی کرده اند.

از سوی دیگر طبق مذاکره با مسئولان وزارتخانه های ذیربط تعداد کشتی های مورد اشاره در رسانه ها بسیار کمتر از تعداد اعلام شده بوده است، ضمن آن که طبق تاکید آقای بهمنی در تامین ارز کالاهای اساسی، دارو، مواد اولیه داروئی و تجهیزات پزشکی مشکلی وجود نداشته و صدور کد تخصیص طبق روال گذشته می باشد و رسوب کالا نیز می تواند به دلایلی مانند عدم مراجعه به موقع صاحبان و نمایندگان ترخیص کالا جهت انجام تشریفات گمرکی، مشکلات موجود در حمل و نقل کالا و کمبود وسیله حمل و نقل، عدم حضور به موقع نمایندگان دستگاههای دولتی جهت ترخیص کالا برغم تسهیلات ایجاد شده برای آنها باشد.

در انتها آمده است: از ابتدای سال جاری تا ۱۰ مرداد ۸ میلیارد و ۳۸۸ میلیون و ۹۵ هزار و ۴۴۰ دلار به کالاهای اساسی ارز تخصیص داده شده است.

همچنین عملکرد بانک مرکزی با توجه به نیازهای ارزی اعلام شده برای کالاهای اساسی در همین بازه زمانی نشان دهنده افزایش ۲۸/۲ درصدی تحقق درخواست ها بوده است و به بیش از ۸۴ درصد تقاضای سالانه پاسخ داده است.