به گزارش پارس نیوز، 
معاون وزیر ارتباطات گفت :کاهش قیمت گوشی تلفن همراه در بازار منوط به تصمیماتی است که همه دستگاه‌ها باید آن را اجرایی کنند .

حسین فلاح در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه گوشی تلفن همراهی که از طریق مسافری وارد می شود قاچاق نیست، افزود: گوشی‌هایی که وارد کشور می‌شوند باید خدمات پس از فروش داشته باشند اما گوشی‌های مسافری این خاصیت را ندارند و حقوق مصرف کننده ضایع می‌شود بنابراین باید بحث تأمین ارز حل شود.

وی با بیان اینکه موافق واردات گوشی به شیوه مسافری نیستیم، اما در 3_4 ماه گذشته این مسئله کمک ساز بوده است، گفت: کاهش قیمت گوشی تلفن همراه در بازار منوط به تصمیماتی است که همه دستگاه‌ها باید آن را اجرایی کنند لذا همه باید با هم تعامل داشته باشند .

معاون بازرگانی وزارت صمت با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از موبایل در بازار از طریق مسافری وارد کشور شده است، گفت: واردات موبایل باید بدون انتقال ارز باشد، در شرایط کنونی که بازار از وجود موبایل تهی است یکی از راهکارها گوشی همراه مسافر است.

وی با بیان اینکه بحث ارز آزاد مفسده ندارد و واردکنندگان با ارز آزاد می‌توانند گوشی تلفن همراه وارد کشور کنند، اضافه کرد: باید سقف واردات گوشی تلفن همراه مسافری باز گذاشته شود، زیرا با این روش تا حدودی مشکلات برطرف می‌شود، در بخش مسافری عوارض پرداخت می‌شود، باید دید چند درصد جامعه از خدمات پس از فروش راضی هستند.

محمد مهدی غفوریان رییس کمیته تخصصی تلفن همراه درباره کاهش نیافتن نرخ تلفن همراه با وجود افت نرخ ارز در ارتباط زنده تلفنی، گفت: فروشندگان کالایی ندارند که بخواهند قیمت را بالا و یا پایین بیاورند لذا مهمترین فاکتوری که اکنون در مبحث قیمت تاثیر دارد کمبود کالا است.

وی افزود: میانگین واردات تلفن همراه در کشور ما بین 1 تا 1 میلیون و 200 هزار دستگاه است که از ابتدای فروردین ماه 97 تا الان به 9 میلیون تلفن همراه نیاز داشته ایم.

غفوریان با اشاره به اینکه حدود 80 درصد گوشی‌هایی که وارد کشور می‌شود از طریق مسافری و چمدانی است، گفت: اگر بازار از گوشی تلفن همراه تأمین شود قیمت 30 الی 40 درصد کاهش می‌یابد، با آزاد شدن ارز بسیاری از مشکلات حل خواهد شد، بخش خدمات پس از فروش گوشی‌های تلفن همراه مسافری قابل تامل است، اگر بازار از طریق تجاری تأمین شود دیگر نیازی به گوشی‌های مسافری نیست.