به گزارش پارس نیوز، 

دلار معاملات خود را در کانال 14 هزار و 600 تومان آغاز کرد که حدود 150 تومان بالاتر از قیمت ساعت 4 بعدازظهر یکشنبه بود. بازگشایی بازار با اختلافی 150 تومانی نسبت به روز قبل، بیانگر بازگشت نوسان‌گیران به معاملات دلار و تلاش آنها برای افزایش دامنه نوسانات قیمتی بود. با این حال، این عده در ادامه روز دوشنبه تنها توانستند 100 تومان دیگر بر قیمت دلار بیفزایند و حدود ساعت 4 بعدازظهر قیمت روی عدد 14 هزار و 700 تومان جا خوش کرد. این قیمت 250 تومان بالاتر از بهای این ارز در روز یکشنبه بود. به گفته فعالان، تحرکات نوسان‌گیران در ساعات انتهایی روز دوشنبه و پس از تعطیلی بانک‌ها نیز ادامه یافت، به طوری که برخی فعالان از ورود دلار به کانال 14 هزار و 800 تومان خبر می‌دادند.

بیشتر فعالان بازار باور داشتند، با افزایش قیمت روز دوشنبه، دلار به یک پیچ حساس و تعیین‌کننده رسیده است. از نظر بیشتر بازیگران باتجربه بازار، مرز 15 هزار تومانی و به خصوص نقطه 15 هزار و 200 تومان در تعیین آینده قیمت نقش بسیار اساسی دارد. به باور آنها، اگر قیمت از مرز 15 هزار تومانی عبور کند، تقاضای جدید وارد بازار خواهد شد. به باور آنها، زندانی شدن دلار در دو دامنه 13 و 14 هزارتومانی در 25 روز اخیر موجب شده است که چشم افراد عادی از بازار دور شود.

به باور برخی فعالان بازار، در صورت خروج از این دامنه، بار دیگر توجه به بازار ارز باز خواهد گشت. همراه با افزایش قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز راه صعودی را در پیش گرفت و به راحتی از کانال 4 میلیون و 500 و 4 میلیون و 600 هزار تومان فراتر رفت. ساعت 4بعدازظهر روز دوشنبه سکه 4 میلیون و 710 هزار تومان قیمت خورد که 210 هزار تومان بالاتر از قیمت بسته‌شده روز یکشنبه بود. برخی معامله‌گران عنوان می‌کردند در مقطعی از روز قیمت سکه به آستانه 4 میلیون و 800 هزار تومان نیز رسیده بود. با وجود افزایش قیمت سکه، عده‌ای از فعالان عنوان کردند ممکن است تحت‌تاثیر کاهش بهای اونس، سکه تمام روز چهارشنبه را آرام‌تر سپری کند. این در حالی است که گروه دیگری از معامله‌گران باور دارند، نوسان‌گیران در آستانه آغاز دور دوم تحریم‌ها تمام تلاش خود را خواهند کرد که قیمت‌ها را به سطوح بالاتر ببرند. از نظر این دسته، نوسان‌گیران دلارهای زیادی را در قیمت‌های بالا خریداری کرده‌اند و ترجیح می‌دهند با عرضه آنها در قیمت‌های بالا ضرر خود را کاهش دهند.

البته بخش دیگری از فعالان باور دارند، رفتار بازارساز ارزی در آستانه آغاز تحریم‌ها، نقش مهمی در چگونگی رفتار نوسان‌گیران بازی خواهد کرد. از نظر آنها، اگر عرضه حواله درهم و اسکناس دلار به میزان مناسبی باشد، دلالان حتی اگر قیمت را از مرز 15 هزار تومان عبور دهند، به سرعت در موقعیت فروش قرار خواهند گرفت. به گفته برخی از معامله‌گران، انتظار نوسان شدید برای دلار در آستانه ۱۳ آبان چندان منطقی به‌نظر نمی‌رسد. بخشی از آن به این دلیل است که بازار اثر تحریم‌ها را تا حدی پیش‌خور کرده است و بخشی دیگر ناشی از آن است که بازارساز در این مقطع حساس به احتمال زیاد سمت عرضه بازار را تقویت خواهد کرد. با این حال، نوسان‌گیران تمایل دارند که جو روانی را ایجاد و با استفاده از آن بخشی از دلارهای بالاخرید را عرضه کنند. براساس گفته‌های بازیگران ارزی، عده زیادی از معامله‌گران در شرایطی که قیمت دلار در فاز هیجانی قرار داشت در موقعیت خرید قرار گرفتند. به‌عنوان مثال، عده‌ای در کانال‌های 18 و 19 هزار تومان خریدهای خود را انجام دادند. البته این افراد از نظر فعالان چندان زیاد نبودند و بیشتر معامله‌گران در دو دامنه 17 و 15 هزار تومانی دلار را خریداری کردند. از این زاویه، به‌نظر می‌رسد حداقل با ورود دلار به مرز 15 هزار تومان، ضرر بخشی از نوسان‌گیران خنثی شود.