به گزارش پارس، همچنین نرخ رشد تجارت جهانی در سال ۲۰۱۲ تنها ۲ درصد بوده است و انتظار نمی رود که این رقم در سال جاری میلادی از ۳.۳ درصد فراتر رود.
سازمان جهانی تجارت رکود اقتصادی دنیا و ضعف های آن سبب شده است که اغلب کشورها مجددا به سیاست های حمایتی روی آورند و تداوم این روند بهبود وضع تجاری دنیا را به تاخیر می اندازد.
همچنین در سال در سال ۲۰۱۲ ارزش صادرات جهانی کالا ۱۸.۳ تریلیون دلار بود که تنها ۰.۲ درصد نسبت به سال ۲۰۱۱۱ افزایش نشان داد. علاوه بر این ارزش صادرات خدمات تجاری دنیا در سال گذشته میلادی ۴.۳ تریلیون دلار بوده است که تنها رشدی معادل ۲ درصد نسبت به سال ۲۰۱۱ داشته است.
در سال گذشته کشور چین با صدور ۲ هزار ۴۹ میلیارد دلار کالا ۱۱.۲ درصد صادرات جهانی را به خود اختصاص داده است. آمریکا و آلمان نیز به ترتیب با صدور یک هزار و ۵۴۷ میلیارد دلار و یک هزار و ۴۰۷ میلیارد دلار مقام های دوم و سوم را در اختیار داشته اند.
همچنین بر اساس این گزارش آمریکا با ۲ هزار و ۳۳۵ میلیارد دلار واردات کالا در رده اول واردکنندگان جهان قرار دارد. این کشور بزرگترین واردکننده خدمات تجاری جهان نیز محسوب می شود و ارزش واردات خدمات آن ۴.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۲ بوده است.
در میان مناطق جغرافیایی دنیا سال گذشته قاره آفریقا عملکرد بهتری داشته و به ۹.۳ درصد رشد اقتصادی دست یافته است که بیش از ۴ برابر رشد اقتصادی دنیا (۲.۱ درصد) بوده است.
رشد واردات این قاره در سال ۲۰۱۲ نیز معادل ۱۱.۳ درصد و رشد صادرات آن ۶.۱ درصد اعلام شده استکه تقریبا برابر با رشد صادرات چین (۶.۲ درصد) است.
مهر در گزارش خود آورده است؛ رشد صادرات اقتصادهای درحال توسعه و کشورهای cis نیز در سال گذشته میلادی ۳.۳ درصد گزارش شده است که بیش از ۳ برابر رشد صادرات اقتصادهای توسعه یافته بوده است.