به گزارش پارس، علیرضا ضیغمی در گفت وگو با فارس اظهار داشت: سال گذشته مراحل پایانی سرمایه گذاری پالایشگاه امام خمینی که ارزش کل سرمایه گذاری آن ۴ میلیارد دلار و بصورت ۲ میلیارد دلاری و ۲ هزار میلیارد تومان ریالی با احتساب نرخ ارز مرجع بود، طی شد.

وی اضافه کرد: در پالایشگاه آبادان نیز سال گذشته مرحله آخر سرمایه گذاری ۸۰۰ میلیون دلاری را انجام دادیم که ادامه آن به بخش خصوصی واگذار شد.

برای بهینه سازی و افزایش ظرفیت پالایشگاه ها ۲۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز سرمایه گذاری را پیش بینی می کنیم که بخشی از آن انجام شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی تاکید کرد: بخش عمده سرمایه گذاری سال جاری در صنعت پالایش در پالایشگاه های خصوصی مانند اصفهان، تبریز و بندرعباس خواهد بود.

وی افزود: ما بیشترین سرمایه گذاری را در پالایشگاه خلیج فارس داشته ایم چنانکه ۴۸ درصد سهم آن متعلق به پالایش و پخش و ۱۵ تا ۱۶ درصد سهم آن نیز متعلق به صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت است که به همین دلیل بالای ۶۰ درصد از سرمایه گذاری به وسیله وزارت نفت و صندوق بازنشستگی تأمین می شود.

ضیغمی تصریح کرد: ما حدود ۱ میلیارد دلار در سال گذشته و ۴۰۰ میلیون یورو و در سال های پیش از آن در این پالایشگاه سرمایه گذاری کردیم که تقریباً همه آن جذب شده است.

*ستاره خلیج فارس ما را بزرگترین صادرکننده بنزین منطقه خواهد کرد

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه اصرار داریم سال ۹۲ این پالایشگاه در مدار قرار بگیرد، همه امکانات را برای تحقق آن بسیج کرده ایم، آمار تولید ۳۶ میلیونی بنزین و ۱۵ میلیونی نفت گاز و سایر فرآورده های ستاره خلیج فارس ما را به سمتی خواهد برد که یکی از بزرگترین صادرکنندگان بنزین، LPG، کوگرد، بروپلین و نفت و گاز در منطقه خواهیم بود.

معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه ما بیشتر از سهم خودمان ۴۰۰ میلیون یورو و بعلاوه یک میلیارد دلار به این پروژه تزریق کرده ایم، گفت: این مبالغی که بالای سهم خودمان سرمایه گذاری می کنیم به عنوان وام از نیکو و شرکت ملی نفت تلقی می شود و پالایشگاه ستاره خلیج فارس باید آن را پرداخت کند.

ضیغمی اظهار داشت: شرکت ملی نفت نیز از بانک مرکزی این اعتبارات را دریافت کرده است و به دلیل تاکید مقامات نظام و دولت این اعتبارات به ستاره خلیج فارس اعطاء شده است.

وی افزود: صندوق بازنشستگی نفت و بازنشستگی کشوری در حد سهام خودشان آورده در ستاره خلیج فارس داشتند که در مجمع این شرکت مصوب کردیم از ۳۰ درصد بیشتر بیاورند.

*مجوز وزیر نفت برای تامین اعتبار موقت فاز دوم پالایشگاه آبادان از منابع داخلی نفت

ضیغمی در ادامه گفت: برای راه اندازی فاز ۲ پالایشگاه آبادان که به زودی شروع می شود، کنسرسیومی انتخاب شده اند و طراحی پایه را انجام دادند.

وی افزود: برای شروع پروژه با مشکلات فاینانس روبرو برودیم که تانهایی شدن آن آقای وزیر اجازه دادند از محل اعتبارات داخلی وزارت نفت کار آغاز شود.

پیش از این فرهاد احمدی از افزایش ۱ میلیون بشکه ای ظرفیت پالایشی کشور خبر داده و گفته بود: چند پروژه دیگر هم در برنامه ما قرار دارد تا با تأمین منابع مالی آن را آغاز کنیم که از جمله آنها ۵ پروژه پالایشگاهی جدید است.

مدیر عامل شرکت مهندسی و ساختمان نفت اضافه کرد: یکی از این پالایشگاه ها طرح توسعه و تثبیت جدید پالایشگاه آبادان به ظرفیت پالایش ۲۱۰ هزار بشکه در روز است که انتظار داریم در ماه های آینده این پروژه آغاز شود.

وی افزود: پروژه پالایشگاه آناهیتا با ظرفیت پالایش ۱۵۰ هزار بشکه در روز، طرح توسعه پالایشگاه شهریار به ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه در روز مشابه پالایشگاه شازند، پروژه پالایشگاه میعانات گازی تمام ایرانی پارس به ظرفیت ۱۲۰ هزار بشکه در روز و ستاره خلیج فارس با ظرفیت ۳۶۰ هزار بشکه میعانات گازی در روز در برنامه آینده وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی قرار دارد.

احمدی تصریح کرد: با اجرای این پروژه های ۵۱۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی نفت خام و ۴۸۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایشی میعانات گازی کشور اضافه می شود که در مجموع نزدیک به یک میلیون بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه خواهد شد؛ این برنامه تاثیر قابل توجهی بر جلوگیری از خام فروشی در صنعت نفت کشور خواهد گذاشت.