به گزارش پارس عباس پاپی زاده در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به اینکه شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه خاک کشاورزی ایران در استانهای بوشهر و هرمزگان به کشورهای قطر و امارات و موسوم به « خاک شیرین» صادر می شود، گفت: این موضوع درست است و متأسفانه اتفاق افتاده است و خاک حاصلخیز کشاورزی کشور به این کشورها صادر می شود.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: خاک حاصلخیز کشاورزی ایران در قالب محموله های شن، ماسه و مواد کانی صادر می شود تا به نوعی قانون را هم دور زده باشند.

وی ادامه داد: طبق قانون صادرات خاک کشاورزی ممنوع است اما صادرات شن، ماسه، سنگ و انواع کانی ممنوعیتی ندارد.

وی با بیان اینکه برای تولید یک سانتی متر مربع خاک بیش از ۴۰۰ سال زمان نیاز است، گفت: کشورهای عربی حوزه خلیج فارس خاک زراعی مرغوب ندارند و حتی خاک باغچه و گلخانه های خودشان را از خاک کشاورزی سایر کشورها تهیه می کنند.

وی تصریح کرد: صادرات خاک کشاورزی بحث امنیت ملی است و اگر زمانی خاک در مرزبندی ها مهم است و قلمرو و وضعیت جغرافیایی یک کشور را نشان می دهد در دیگر سو فروش خاک کشاورزی نیز دقیقا در همین راستا است.

پاپی زاده ادامه داد: از سوی دیگر به جای اینکه کشور کاری کند تا کشورهای منطقه خلیج فارس بازار مناسبی برای محصولات کشاورزی باشد با فروش خاک کشاورزی آنها را تقویت می کنیم و به همان نسبت کشاورزی کشورمان را تضعیف می کنیم.

وی افزود: موضوع فروش خاک کشاورزی به کشورهای عربی بارها در مجلس هم تذکر داده شده است.

نماینده مردم دزفول در مجلس تصریح کرد: اگر موضوع فروش خاک کشاورزی را نادیده بگیریم نرخ ارز، تولید و سایر بحث های اقتصادی را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.

براساس این گزارش خبرنگارانی که اخیرا برای پوشش زلزله به بوشهر سفر کرده بودند، از نزدیک شاهد بارگیری خاک شیرین ایران برای فروش به کشورهای حاشیه خلیج فارس بودند.