غلامرضا مهرداد امروز در نشست خبری از بهره برداری از دو سیستم افزایش راندمان در نیروگاه های حرارتی کشور خبر داد و گفت:با اجرای این طرح حدود ۶۲۰ مگاوات به  ظرفیت عملی تولید برق کشور بدون احداث نیروگاه جدید و با انجام دو طرح ابتکاری مدیا IGV  افزوده شده است.

مدیرکل دفتر پشتبانی فنی شرکت برق حرارتی ایران با اعلام اینکه اجرای سیستم کاهش دمای هوای توربین گازی در ۱۸ واحد نیروگاهی در مجموع حدود ۲۶۰ مگاوات به ظرفیت عملی تولید برق حرارتی کشور و با اجرای طرح «آی جی وی پلاس» در ۸۷ واحد نیروگاهی موفق به افزایش ۳۶۰ مگاواتی ظرفیت عملی تولید برق واحدهای حرارتی شدیم، تصریح کرد: در مجموع با اجرای این طرح‌ها در فاصله زمانی تابستان سال گذشته تا تابستان امسال، ۶۲۰ مگاوات به ظرفیت عملی تولید برق کشور بدون احداث نیروگاه جدید افزوده شده است.

این مقام مسئول میزان سرمایه گذاری برای اجرای این طرح ها حدود یک دهم هزینه احداث واحدهای جدید عنوان کرد و یادآور شد: از نظر زمانی هم احداث واحدهای جدید زمانی حدود ۳ سال نیاز داشت در حالی که این طرح ها در زمانی چند ماهه به اجرا رسیده و تکمیل شده است.

مهرداد با بیان اینکه ایران با رشد ۵ تا ۸ درصدی مصرف سالانه برق در بین کشورهای جهان پیشتاز است، اظهار داشت: در صورت عدم اجرای این دو طرح ابتکاری و افزایش ۶۲۰ مگاواتی ظرفیت تولید، احتمال بروز خاموشی ها در کشور وجود داشت.

مدیرکل دفتر پشتیبانی تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی با تاکید بر اینکه نیاز مصرف در فصل های کم مصرف سال حدود ۷۰ درصد مصرف تابستان است، تاکید کرد: رشد مصرف تابستان تا این تاریخ حدود ۲۵۰۰ مگاوات نسبت به تابستان سال گذشته افزایش داشته و  برای پاسخگویی به این رشد مصرف با دو اقدام اساسی احداث نیروگاه‌های جدید و اجرای برنامه تعمیرات استاندارد نیروگاها در دستور قرار دارد.

وی با بیان اینکه بعد از تابستان هر سال تا قبل از شروع افزایش مصرف، با تدوین یک برنامه دقیق مطابق با استاندارد، تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها انجام می‌گیرد، تبیین کرد: در حال حاضر تمامی واحدهای نیروگاهی با حداثکر ظرفیت ممکن در مدار بهره برداری هستند.

به گفته مهرداد از نزدیک ۶۰ سال پیش تاکنون هر نیروگاهی که به مدار بهره برداری وارد شده را با ایجاد اصلاحات و تعمیرات متداول در مدار بهره برداری نگه داشته شده، اما هزینه بروز خاموشی، از هزینه در مدار بودن فرسوده ترین نیروگاه بیشتر است اما باید با افزایش ظرفیت عملی تولید برق، نسبت به جاگزینی واحدهای فرسوده اقدام شود.

این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه نیاز مصرف برق در طول شبانه روز نیز متغیر است به گونه ای که در فصل تابستان در فاصله ساعات ۱۳ تا ۱۶ نیاز مصرف به حداکثر می رسد، خاطرنشان کرد: در تابستان سال جاری هم پیک مصرف به میزان ۵۲ هزار و ۶۹۳ مگاوات در ساعت ۱۴:۳۰ سی‌ام تیرماه امسال به ثبت رسیده است.