اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در حاشیه جلسه امروز هیات دولت خبر از تصویب اصلاح آئین نامه قانون مطبوعات داد و گفت: این اصلاحیه به خواست وزارت ارشاد در دستور کار هیات دولت قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه قراردادهای جدید نفتی در دولت به تصویب رسید این در حالی است که بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند ایرادهای وارده به این قراردادها رفع نشده است، گفت: قرارداد جدید را من دیروز امضا کردم و امروز ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه قرار نیست این قراردادها به صورت لایحه به مجلس برود گفت: در قانون نفت که مصوبه مجلس است گفته شده که شرایط های عمومی قراردادهای نفتی در دولت تصویب شود و وزارت نفت در آن چارچوب عمل کند.

جهانگیری توضیح داد: آنچه که در دولت تصویب شده یکسری قوانین بالادستی است و یکسری شرایط عمومی است که وزارت نفت بر اساس آن با شرکت های خارجی قرارداد امضا می‌کند.

وی با اشاره به ویژگی‌های این شرایط عمومی گفت: وزارت نفت وقتی می خواهد قرارداد ببندد باید شرایط این مصوبه دولت را در آن قرارداد رعایت کند.

معاون اول رئیس جمهور افزود: در مورد میادینی که تاکنون اکتشاف صورت نگرفته است یک جور سیاستگذاری کرده ایم و در مورد میادین مشترک نیز سیاست های دیگری اتخاذ شده است. همچنین در مورد بازیافت از چاههای موجود نیز شرایط دیگری تعیین کرده ایم و در واقع یک رئوسی مطرح شده که در شرایط مختلف وزارت نفت باید قراردادهای متفاوت ببندد.

وی تصویب این قراردادها را یک کار استثنایی از سوی دولت نامید و گفت: ۸، ۹ ماه بر روی این قراردادها  کار شده و تدبیر رهبری این بود که نظرات منتقدین شنیده شود و تمام این نظرات در جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی تصویب شد.

معاون اول رئیس جمهور گفت: همان شرایطی که در جلسه ستاد تصویب شد در جلسه هیات دولت نیز به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه ۱۵۰ مورد اصلاح بر روی این قراردادها صورت گرفته است، ادامه داد: این قرارداد جدید ۱۵ ماده دارد و نظرات همه آنانی که دغدغه داشتند و بدنبال توسعه ظرفیت نفت بودند لحاظ شده است.

جهانگیری با اشاره به کارشکنی برخی کشورهای منطقه در تصویب این قراردادها گفت: برخی کشورهای خارجی که با ما میادین مشترک دارند و دوست داشتند که ما در این میادین ظرفیت هایمان افزایش پیدا نکند، یک تیپی از آنان در داخل کشور خرج و هزینه می کند که مانع قراردادهای ما بشوند اما قطعا به زودی قراردادهای نفتی بسته خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: رهبری تاکید داشتند یک سبد از قراردادهای نفتی انجام گیرد لذا ما شرایط های مختلفی را در این قراردادها پیش بینی کرده ایم که وزارت نفت بر اساس آن، قرارداد خواهد بست.

جهانگیری در پاسخ به این سئوال که دولت چه تدابیری را برای بی احترامی به اساتید ایرانی در سفارت آلمان اتخاذ کرده است، گفت: رئیس‌جمهور دستور دادند که این موضوع پیگیری شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برخی اظهارات در مورد رئیس‌جمهور در روزهای اخیر اظهار کرد: به معاون حقوقی رئیس‌جمهور تذکر داده‌ایم تا از دستگاه قضا پیگیر این توهین‌ها باشد.

وی افزود: تلاش ما این بوده که تا حد امکان وارد پیگیری قضایی این توهین‌ها نشویم الا در مواردی که آشکارا به رئیس‌جمهور و هیات دولت اهانت می شود.

جهانگیری تصریح کرد: البته انتظار ما از دستگاه قضا این است که آن‌ها منتظر شکایت دولت نباشند. به هر حال حرمت رئیس‌جمهور باید رعایت شود و وقتی این توهین‌ها انجام می شود خود قوه قضاییه باید با آن برخورد کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه در جلسه امروز اصلاحیه آیین نامه قانون مطبوعات تصویب شد افزود: در این آیین نامه مدیران و مسئولان رسانه‌ها مکلف شدند که خبرنگاران خود را بیمه کنند.

به گفته جهانگیری گسترش طرح سلامت و صندوق حمایت از کشاورزان یکی از دیگر مصوبات جلسه امروز هیات دولت بوده که اعتبار ۱۳۰۰ میلیاردی هم برای حمایت از کشاورزان آسیب دیده درنظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه براساس شاخص‌ها اقتصاد کشور در مسیر صحیحی قرار گرفته و اقتصاد مقاومتی در حال اجراست، خاطرنشان کرد: تصور برخی از اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد کوچک در حد مرغداری و گاوداری است در حالی که اقتصاد ایران یک اقتصاد بزرگ است و اقتصاد مقاومتی می خواهد اقتصاد بزرگ ایران را به حرکت درآورد بنابراین در این زمینه تولید، واردات و صادرات مهم است و میلیاردها دلار منابع و سرمایه گذاری در حوزه‌های مختلف از جمله نفت و گاز و پتروشیمی مورد نیاز است. اکنون طرح‌های متعددی در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی آماده شده است.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره عملکرد دولت درباره فیش‌های نجومی گفت: از این فیش‌ها هم در دولت قبل وجود داشته است. من در گزارش‌ها به رئیس‌جمهور آسیب شناسی دقیقی از فیش‌های حقوقی داشتم و دولت هم کار خوبی در این زمینه انجام داد. به طور مثال شورای حقوق و دستمزد باید سال ۸۶ تشکیل می‌شد اما در این دولت این شورا تشکیل و فعال شده است.

جهانگیری در پایان با تبریک روز خبرنگار گفت: خبرنگاران تلاش می‌کنند که ارتباط دولت و مردم را تسهیل کنند و ما هم از آن‌ها تشکر می کنیم و امیدواریم با تصمیمات خود در دولت مشکلات خبرنگاران را به حداقل برسانیم.