در فروردین امسال 56 هزار و 479 دستگاه خودرو در کشور تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6.3 درصد افت داشته است. همچنین در نخستین ماه امسال 52 هزار و 191 دستگاه سواری در کشور تولید شد که نسبت به فروردین 94 با کاهش 7.5 درصدی روبرو بوده است.

طی فروردین امسال، تولید وانت در کشور به 3 هزار و 990 دستگاه رسید که رشد 39.2 درصدی را نسبت به فروردین 94 نشان می‌دهد. در مقابل، تولید اتوبوس با کاهش 87.3 درصدی نسبت به فروردین سال گذشته به 9 دستگاه رسید.

در مورد تولید کامیونت، کامیون و کشنده نیز باید به افت 66.6 درصدی تولید طی نخستین ماه امسال اشاره کنیم به طوری که تنها 289 دستگاه از این خودروها در کشور به تولید رسید. تولید مینی‌بوس و میدل‌باس نیز با افت 100 درصدی همراه بود و در فروردین امسال هیچ خودرویی در این بخش تولید نشد.

* افت 1.1 درصدی تولید ایران خودرو

بررسی وضعیت تولید محصولات ایران خودرو طی فروردین امسال نشان‌دهنده افت 1.1 درصدی است به طوری که تولید خودرو در این گروه خودروسازی طی ماه نخست امسال به 30 هزار و 47 دستگاه رسید.

تولید سواری نیز در گروه ایران خودرو با افت 3.6 درصدی در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل به 28 هزار و 693 دستگاه رسید.

* کاهش 7.9 درصدی تولید سایپا

در مورد محصولات گروه سایپا نیز باید به افت 7.9 درصدی تولید انواع خودرو در این گروه خودروسازی اشاره کنیم به طوری که در فروردین امسال تنها 21 هزار و 262 دستگاه خودرو توسط سایپا به تولید رسید.

تولید سواری در گروه سایپا نیز طی نخستین ماه امسال به 19 هزار و 84 دستگاه رسید که افت 9.8 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. به این ترتیب تولید خودرو در سایپا افت بیشتری را نسبت به ایران خودرو تجربه کرده است.

تولید خودرو در شرکت‌های خودروساز در حالی با افت همراه شده که شورای رقابت اخیراً مصوبه افزایش 1.81 درصدی قیمت محصولات ایران خودرو و رشد 0.4 درصدی قیمت محصولات سایپا را صادر کرد که این مصوبه مورد اعتراض فعالان بازار خودرو قرار گرفت.

دست‌اندرکاران فروش خودرو معتقدند افزایش قیمت خودرو باعث سردتر شدن بازار و کاهش دوباره فروش و تولید خودرو در کشور خواهد شد.

افت تولید خودرو در فروردین ماه نشان دهنده کاهش تقاضای خرید خودرو و افت سفارش‌گذاری برای تولید این محصول است.