به گزارش پارس به نقل از ایسنا، کاوه زرگران گفت: به دلیل رکود در بازار محصولات لبنی، با افزایش دوباره قیمت این محصولات فعالان صنعت لبنیات ضرر بیشتری خواهند کرد.

وی با اشاره به افزایش هزینه دستمزد و نیروی کارگری در ابتدای سال و افزایش قیمت سوخت و حامل های انرژی در اسفند سال گذشته اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت موافقت کرده به همان میزان اثرگذاری افزایش هزینه‌ها، قیمت‌ها نیز تعدیل شود و تمام صنایع غذایی خواستار این تعدیل هستند اما قیمت لبنیات فعلا تغییری نمی کند.

به اعتقاد زرگران نیاز است در مورد قیمت گندم تصمیم‌گیری شود، چرا که صنایع نشاسته و گلوکز به دلیل بالا بودن قیمت مواد اولیه، قدرت رقابت در بازارهای جهانی را از دست داده‌اند.

دبیر کانون انجمن‌های صنایع غذایی گفت: قیمت مواد اولیه لبنیات، گندم، نشاسته و گلوکز و ماکارونی در ایران بالاست؛ به گونه‌ای که قدرت رقابت در بازارهای جهانی را از دست داده‌ایم. در حال حاضر ۸۰ درصد صادرات محصولات لبنی ایران به عراق است و در صورتی که فکری به حال قیمت شیر خام نشود این بازار را به ترکیه واگذار خواهیم کرد، چراکه قیمت شیر خام در این کشور کیلویی ۸۰۰ تومان و در کشور ما بیش از کیلویی ۱۲۰۰ تومان است.

وی اظهار کرد: در سال‌های گذشته وزارت جهاد کشاورزی سیاست درستی را در پیش گرفت تا از کشاورزان و تولید داخل حمایت کند، اما در اجرا مشکلاتی وجود دارد، چرا که یارانه کشاورزی را با قیمت تمام شده جمع زده‌ایم و قیمت خرید تضمینی از کمک های دولت و قیمت واقعی جهانی کالا تشکیل می شود و تلفیق این دو باعث قیمت کاذب شده است.

زرگران با اشاره به اینکه گندم در دریای آزاد کیلویی ۶۶۰ تومان است، گفت: در ایران قیمت گندم دو برابر و به میزان ۱۱۵۰ تومان قیمت گذاری شده است.

دبیر کانون انجمن‌های صنایع غذایی ادامه داد: شاهد هستیم که قیمت خرید تضمینی گندم با قیمت فوق ۵۰۰ تومان اختلاف دارد لذا دولت باید به حال گندم فکری کند، چرا که مبنا قرار دادن قیمت بالا به میزان ۱۱۵۰ تومان اشتباه است.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید اجازه دهد گندم به قیمت جهانی وارد شود، گفت: با مدیریت درست نباید بگذاریم سوء استفاده رخ دهد نه اینکه قیمت را با ۵۰۰ تومان اختلاف نسبت به قیمت جهانی تعیین کنیم.

زرگران با تاکید بر اینکه وضع عوارض ورودی گندم از چاله به چاه افتادن است، افزود: برای واردات گندم تعرفه هفت درصد در نظر گرفته شده و اکنون به جای نزدیک کردن قیمت گندم داخلی به نرخ جهانی، شاهد افزایش قیمت گندم وارداتی هستیم؛ به گونه ای که به ازای واردات هر کیلوگرم ۱۵۰ تومان عوارض وضع شده تا نرخ گندم وارداتی به پای گندم داخلی برسد.

دبیر کانون انجمن‌های صنایع غذایی در پایان خاطر نشان کرد: اشتباه خرید تضمینی موجب از دست دادن بازارهای صادراتی می شود.