به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، براساس گزارش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران در اردیبهشت ماه سال جاری، ۹۹ درصد از حجم خودروهای تولید شده در داخل کشور مختص خودروهای سبک (سواری و وانت) و یک درصد نیز مربوط به خودروهای گروه سنگین (مسافری و باری) بوده است.

گروه سبک:

در این ماه تعداد خودروهای تولیدی نسبت به فروردین ماه افزایش قابل توجهی یافته و به طبع این روند صعودی تولید خودروهای سواری در اردیبهشت ماه، تعداد خودروهای ارزشیابی شده نسبت به ماه قبل ۸۸.۲ درصد افزایش داشته است.

در این ماه جمعا تعداد ۲۸ مدل خودرو توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران مورد بازرسی قرار گرفت که در میان آنها سوزوکی گرند ویتارا محصول شرکت ایران خودرو خراسان به عنوان تنها خودرو موجود در گروه قیمتی بالای ۱۰۰ میلیون تومان کمترین نمره منفی را از آن خود کرد و کیفی ترین خودرو در بین تمام گروه های قیمتی شناخته شد.

همچنین کیا سراتو محصول شرکت سایپا نیز به عنوان تنها خودرو موجود در گروه قیمتی بین ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون تومان مورد ارزیابی قرار گرفت و با کسب ۱۶.۵ نمره منفی دومین خودرو با کیفیت این ماه معرفی شد.

در اردیبهشت ماه سال جاری در گروه خودروهای بین ۵۰ تا ۷۵ میلیون تومان تندر ۹۰ اتوماتیک محصول شرکت ایران خودرو ، جک ۵J اتوماتیک، ام وی ام ۵۳۰ و لیفان ۶۲۰ هر کدام به ترتیب ۲۰.۵، ۴۳.۰، ۴۶.۴ و ۴۸.۸ نمره منفی کسب کردند.

شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران در این ماه ۱۷ خودرو بین ۲۵ تا ۵۰ میلیون تومان را مورد ارزشیابی قرار داد که از میان آن ها پارس تندر، تندر ۹۰ پارس خودرو و تندر ۹۰ ایران خودرو هر سه ۲۰.۵ نمره منفی کسب کردند و در ابتدای جدول قرار گرفتند. در انتهای جدول این گروه قیمتی نیز خودروی تیبا۲ با ۵۴.۳ نمره منفی به چشم می خورد.

در این ارزشیابی نیز همچون ماههای گذشته خودروهای تیبا، سایپا X۱۳۱ محصول شرکت سایپا و پارس خودرو، سایپا X۱۳۲ و ام وی ام در گروه خودروهای زیر ۲۵ میلیون تومان قرار گرفتند و کمترین نمره منفی در بین این خودروها به تیبا محصول شرکت سایپا کاشان اختصاص یافت.

عیوب فنی و عملکردی:

در بخش عیوب فنی و عملکردی، خودروهای سایپا X۱۳۱ و سایپا X۱۳۲ بیشترین نمرات منفی را کسب نمودند. از طرفی شاهد تنزل ۳.۹ درصدی میانگین نمره منفی نسبت به ماه قبل هستیم که عمدتا مربوط به افزایش نمره منفی خودروهای کیا سراتو و پژو پارس فارس در این بخش می باشد. در بخش تزئینات و مونتاژ، خودروهای ام وی ام ۱۱۰و سمند بیشترین نمرات منفی را به خود اختصاص دادند. در ضمن شاهد افزایش ۱۱.۵درصدی میانگین نمره منفی این بخش، نسبت به ماه قبل هستیم که از جمله عوامل اصلی در ایجاد این روند نزولی، مربوط به خودروهای پژو ۲۰۶SD و پژو پارس خراسان می باشد.

در بخش بدنه خودروهای ام وی ام۱۱۰ و سایپا X۱۳۲ بیشترین نمرات منفی را کسب نمودند، همچنین میانگین نمره منفی بخش بدنه نسبت به ماه قبل روند صعودی ۷.۳ درصدی را تجربه نمود که بیشترین تغییر مربوط به خودروهای پژو ۲۰۶ و پژو پارس خراسان می باشد. در بخش رنگ میانگین نمره منفی نسبت به ماه قبل ۱۱.۱ درصد بهبود یافت که عمدتا مربوط به کاهش نمره منفی خودروهای ام وی ام ۳۱۵ و پژو پارس فارس در این بخش می باشد.

همچنین خودروی لیفان ۶۲۰ و لیفان X۶۰ بیشترین نمره منفی را در بخش رنگ کسب نمودند. تعداد ایرادات مهم و اساسی به میزان قابل توجهی افزایش یافت که غالبا مربوط به خودروهای پژو پارس تهران و پژو ۴۰۵ تهران می باشد. در نهایت میانگین نمره منفی خودروهای گروه سواری ۰.۹ درصد تنزل یافت.

وانت:

در بخش وانت شاهد رشد تولید در مقایسه با ماه قبل هستیم که افزایش تولید وانت کارا تک کابین و وانت کارا دو کابین از جمله عوامل اصلی در ایجاد این روند صعودی می باشند. با توجه به رشد تولید خودروهای گروه وانت در اردیبهشت ماه، ارزشیابی این خودروها نیز ۱۴۷.۴ درصد افزایش یافت و همانطور که در جدول رده بندی کیفی قابل مشاهده است، وانت پیکاپ فوتون در صدر و وانت کارا دو کابین هم در انتها قرار گرفته‌اند.

عیوب فنی و عملکردی:

در بخش عیوب فنی و عملکردی، وانت نیسان تک سوز بیشترین نمره منفی را کسب نمود. از طرفی شاهد تنزل ۹.۰ درصدی میانگین نمره منفی نسبت به ماه قبل هستیم که بیشترین تاثیر در ایجاد این روند نزولی مربوط به وانت کارا تک کابین می باشد. در بخش تزئینات و مونتاژ شاهد افت ۲۴.۵ درصدی هستیم که عمدتا مربوط به روند رو به افول وانت سایپا X۱۵۱ است. ضمنا وانت کارا تک کابین بیشترین نمره منفی را در این بخش کسب نمود. در بخش بدنه وانت کارا دو کابین بیشترین نمره منفی را کسب کرد، از طرفی هم در این بخش میانگین نمره منفی ۱۷.۳ درصد کاهش یافت که بیشترین تاثیر در ایجاد این روند رو به رشد مربوط به وانت سایپا X۱۵۱ می باشد.

در بخش رنگ وانت کارا دو کابین بیشترین نمره منفی را به خود اختصاص داد، همچنین شاهد افت ۵.۰ درصدی میانگین نمره منفی این بخش نسبت به ماه قبل هستیم که بیشترین تاثیر مربوط به وانت کارا دو کابین می باشد. تعداد ایرادات مهم و اساسی، ۶۳.۳ درصد رشد یافته است که عمده دلیل این موضوع مربوط به افزایش تعداد این ایرادات در وانت نیسان تک سوز می باشد. در نهایت میانگین نمره منفی خودروهای گروه وانت، نسبت به ماه قبل دستخوش تغییر نگردیده است.

گروه سنگین:

در بخش خودروهای تجاری مسافری در ماه جاری به مانند ماه قبل، هیچ گونه خودرویی ارزشیابی نگردیده است. در بخش خودروهای تجاری باری شاهد رشد تولید در مقایسه با ماه قبل هستیم که بیشترین تاثیر در ایجاد این روند، مربوط به افزایش تولید کامیونت ایسوزو NPR۷۵Pو کشنده کاوه می باشد.با توجه به روند صعودی تولید خودروهای این گروه در اردیبهشت ماه، ارزشیابی این خودروها نیز ۱۱۵درصد افزایش یافت.

همانطور که در جدول زیر مشخص است، در گروه کامیونت ها، کامیونت ایسوزو NPR۷۵P محصول بهمن دیزل در رده نخست قرار گرفت. در گروه کامیون ها در میان ۳ مدل خودروی تولیدی، کامیون اسکانیا G۴۰۰(کمپرسی) محصول ماموت دیزل در صدر قرار گرفت. در بخش کشنده ها هم ۳ مدل خودرو تولید گردید که کشنده بنز آکسور محصول ایران خودرو دیزل در بالاترین رده این گروه قرار گرفت.

عیوب فنی و عملکردی:

در بخش عیوب فنی و عملکردی، کامیون البرز D۳۷۵ بیشترین نمره منفی را کسب نمود. همچنین شاهد تنزل قابل توجه میانگین نمره منفی این بخش نسبت به ماه قبل هستیم. در بخش تزئینات و مونتاژ کامیون البرز D۳۷۵ بالاترین نمره منفی را کسب نمود. از طرفی میانگین نمره منفی این بخش ۶.۷ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت، که عمدتا مربوط به روند نزولی کشنده کاوه و کشنده بنز آکسور می باشد. در بخش بدنه کامیون بنز WH حداکثر نمره منفی را کسب نمود.

همچنین شاهد بهبود ۱۶.۴ درصدی نسبت به ماه قبل هستیم که بیشترین تاثیر در ایجاد این روند رو به رشد، مربوط به کشنده کاوه می باشد. در بخش رنگ کامیون بنز WH بیشترین نمره منفی را به خود اختصاص داد. میانگین نمره منفی این بخش نسبت به ماه قبل روند صعودی ۶.۳ درصدی را تجربه نمود که غالبا مربوط به کاهش نمره منفی کامیونت الوند در این بخش می باشد. در انتها میانگین نمره منفی خودروهای این گروه شاهد تنزل کیفی ۱.۱ درصدی نسبت به ماه قبل می باشد.