به گزارش پارس به نقل از تسنیم، بعد از آنکه شورای پول و اعتبار نرخ سود سپرده‌های یک‌ساله را ۲۰ درصد تعیین کرد و این مصوبه از سوی بانک مرکزی به بانک‌ها ابلاغ شد بانک‌ها نرخهای جدید را از چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه در شعب خود اعمال کردند.

البته بانک مرکزی ضمن ابلاغ بخشنامه سود بانکی در بخشنامه‌ای جداگانه هم اعلام کرد که اختیار تعیین نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت کمتر از یک سال به بانک‌ها واگذار شده است.

بانک مرکزی در این بخشنامه تأکید کرده که سقف نرخ سود سپرده‌های کمتر از یک سال نباید از ۲۰ درصد تجاوز کند هرچند بانک ملی با تعدادی از بانک‌های بزرگ کشور توافق کرده‌اند که همان نرخهای قبلی را برای سپرده‌های کمتر از یک سال اعمال کنند.

ولی این احتمال وجود دارد که با آزاد شدن تصمیم گیری درباره سودهای روزشمار و کوتاه‌مدت تعدادی از بانک‌ها برای جذب سپرده‌های بیشتر رقابت در این حوزه را تشدید کرده و نرخهایی بالا را به سپرده گذاران ارائه دهند.

البته هدف بانک مرکزی از این تفویض اختیار این بوده که رقابت در بازار بانکی تقویت شود ولی احتمال دارد که همین رقابت عرصه را بر بانک‌هایی که روزشمارشان ۱۰ درصد است تنگ کند.

به گزارش تسنیم، پیش از این نرخ سود سپرده‌های سرمایه گذاری مدت‌دار ۹ ماه تا یک سال ۲۰ درصد، نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار ۶ ماه تا نه ماه ۱۸ درصد، نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار سه ماه تا شش ماه ۱۴ درصد و نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی ۱۰ درصد بود.