به گزارش پارس به نقل از مهر،داود کشاورزیان با اعلام خبر امضاي يادداشت تفاهمي بين واعظي وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و جودت يلماز وزير توسعه جمهوري تركيه گفت: در اين ديدارها طرفين بر توسعه روابط اقتصادي و افزايش حجم تجارت ساليانه به ۳۰ ميليارد دلار در سال تأكيد کرده و در اين يادداشت تفاهم كه به امضای طرفين رسيد، موافقت شد از روز ۲۶ دي ماه سال جاري نسبت به لغو كليه عوارض دريافتي متقابل از وسايل نقليه دو كشور متردد در خاك يكديگر بطور مشترك اقدام کنند.

او گفت: كاميونهاي ترك ورودي به كشور نيز با پرداخت مابه‌التفاوت سوخت به طرف ايراني در مبادي ورودي كشور، نسبت به حمل و نقل دوجانبه اقدام و كاميونهاي ايراني نيز با داشتن سوخت همراه بدون پرداخت مبالغي به خاك تركيه وارد شوند.

معاون وزير راه و شهرسازي، گفت: درخصوص وسايل نقليه ترانزيتي نيز مقرر شد از دوازدهم بهمن ماه سال جاري طرفين سوخت مصرفي خود را در خاك يكديگر به همراه داشته و مخزن سوخت آنان پلمپ شود و همچنين كليه عوارض دريافتي از كاميونهاي ترانزيتي نيز از همان تاريخ به طور مشترك لغو شود.

کشاورزیان گفت: از جمله توافقات ديگر با طرف تركيه‌اي در اين زمينه، موضوع مدت زمان ترانزيت كاميونهاي عبوري از كشور و رعايت نوبت خروج در مبادي تركمنستان براي كاميونهاي ترك بوده كه طرفين توافقاتي را بعمل آوردند.

او گفت: با اين توافقات انتظار مي‌رود سهميه ناوگان ايراني در حمل و نقل جاده‌اي منطقه حفظ و ترانزيت كالا به روال عادي جريان يابد. همچنين ميزان كرايه حمل كالاهاي صادراتي و وارداتي به كشور كه طي چند ماه اخير به شدت افزايش يافته بود، به مقدار قابل توجهي كاهش يابد.

او اين تصميمات را درخصوص حفظ سهميه ناوگان ايراني در رقابت‌هاي منطقه‌اي و افزايش ميزان صادرات از كشور به دليل كاهش كرايه حمل و تأثيرات آن بر واردات براي صادركنندگان و واردكنندگان دو كشور و افزايش حجم تجارت مثبت ارزيابي کرد.

اين گزارش حاكي است، در جريان سفر واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات جمهوري اسلامي ايران و نماينده ويژه دولت در امور تركيه ملاقات‌هاي جداگانه ديگري با نخست وزير، وزير امورخارجه، وزير حمل و نقل دريانوردي و ارتباطات، وزير اقتصاد و رئيس بانك مركزي تركيه انجام شد که طرفين بر رفع موانع و مشكلات در زمينه موضوعات سياسي، اقتصادي و همچنين همگرايي و گسترش روابط تأكيد داشتند. ضمن انکه داود كشاورزيان معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي نيز دراين ملاقاتها حضور داشتند.

در همین حال، منابع ترکیه ای اعلام کردند ایران قیمت سوخت تحویلی به کامیون های ترکیه که از خاک این کشور عبور می کنند را از ۱.۶ یورو در هر لیتر به ۰.۳ یورو کاهش داد.