به گزارش پارس به نقل از تسنیم، پیش ثبت‌نام نمایشگاه الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک از نیمه دوم آبان ماه توسط سازمان نظام صنفی رایانه‌ای برای درخواست‌های بیشتر از 200 متر آغاز شد و چیزی نگذشت که این سازمان خبر از ثبت رکوردی بی‌نظیر در پیش ثبت‌نام متقاضیان متراژ بیش از 200 متر داد.

براساس اطلاعات منتشر شده در آن زمان، بالغ بر 102 شرکت خواستار غرفه‌هایی بیش از 200 متر شده بودند که مساحتی بیش از 20 هزار مترمربع از فضای نمایشگاهی را اشغال می‌کردند.

اما اکنون کل الکامپ در 16 هزار مترمربع جریان دارد که نشاندهنده عدم استقبال صنف فناوری اطلاعات (IT) از این نمایشگاه است.

از طرفی، برگزاری نشست هم‌اندیشی توسط سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور (مجری انصراف داده الکامپ) و پیش از اینکه عطای الکامپ را به لقایش ببخشد، موجب شد تا بالغ بر 300 عضو صنفی این نمایشگاه را تحریم کنند و حتی در صورت برگزاری، حضوری در الکامپ نداشته باشند.

آنها معتقد بودند که عدم شفافیت نرخ‌های ارزی ریالی، اعطای دیر هنگام مجوز برگزاری الکامپ و زمان محدود تا شروع این رویداد فناوری محور از جمله دلایلی بود که بر سر آن به توافق با شرکت سهامی نمایشگاه‌ها نرسیدند و ناچارا از برگزاری الکامپ انصراف دادند.

همین موضوع موجب شد تا مجوز از دست سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و سازمان فناوری اطلاعات ایران درآید و به مجمع تشکل‌های فناوری اطلاعات و اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران واگذار شود که بعدها اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران هم به دلیل شفاف نبودن موضوعات مالی از اجرای این نمایشگاه انصراف داد.

نمایشگاه الکامپ بیستم که توسط وزیر ارتباطات تحریم شد و وزیر صنعت هم حاضر نشد تا به جای او در مراسم افتتاحیه حضور داشته باشد، در کمال تعجب با حضور وزیر فرهنگ افتتاح شد.

وزارت ارشاد در شرایطی پای به افتتاحیه این نمایشگاه گذاشت که گویی تجربه چند ساله در برگزاری چنین رویدادی دارد و از این رو وزیر ارشاد با اعتماد به نفسی قابل توجه، اعلام حمایت خود از ادغام الکامپ با رسانه‌های دیجیتال را رسانه‌ای کرد؛ البته بماند که مجری برگزاری نمایشگاه وقت سخنرانی برای علی جنتی در نظر نگرفت و تنها مسئولیت بریدن روبان افتتاحیه را به وی سپرد.

با این حال، برخی شرکت‌ها که پیش ثبت‌نام خود را برای غرفه‌های 200 متر در زمان مسئولیت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای انجام داده بودند اکنون نیز در این نمایشگاه حضور دارند.

این شرکت‌ها یا در نشست هم‌اندیشی نظام صنفی رایانه‌ای که نتیجتا همه با یک صدا اعلام کردند در این نمایشگاه حضور نخواهند داشت، حضور نداشتند یا اصلا در این سازمان عضویتی ندارند یا پای عهد خود نبودند.

شرکت‌هایی چون آسان پرداخت، ارتباطات مبین‌نت، امن افزار گستر شریف، انتقال داده‌های آسیاتک، پارس آنلاین، تیام شبکه، داده پردازان دوران، رایتل، شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل، گروه تعاونی پیشگامان و بانک ملت از جمله شرکت‌هایی هستند که پیش ثبت‌نامی در دوره فعالیت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای داشتند و اکنون نیز در الکامپی که سازمان نظام صنفی کاره‌ای در آن نیست، حضور دارند.