به گزارش پارس به نقل از ایسنا، علیرضا جهانگیریان - معاون وزیر راه و شهرسازی - در نشستی با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: تامین سرمایه‌های لازم برای توسعه صنعت هوانوردی بدون کمک و حمایت مجلس شورای اسلامی محقق نمی‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه سند جامع توسعه هوافضای کشور مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، برنامه پنج ساله و سند چشم‌انداز 1404 افق‌هایی را برای ما ترسیم کرده است که باید در آن مسیر قدم برداریم، گفت: برای اینکه به اهداف ترسیمی دست پیدا کنیم به توسعه زیرساخت ها، ناوگان هوایی کشور، نیروی انسانی و سیستم مدیریتی صنعت هوانوردی نیاز داریم.

 

رییس سازمان هواپیمایی کشوری خاطرنشان کرد: در سال 1404 حدود 100 میلیون نفر از فرودگاه‌های ما باید جابجا شوند که براساس نرم بین المللی ظرفیت فرودگاهی باید بالای 150 میلیون نفر باشد این در حالی است که هم اکنون ظرفیت فرودگاه‌های کشور 80 میلیون نفر است.

 

به گفته جهانگیریان در حال حاضر 70 فرودگاه مسافری در کشور فعال است و هرچند که از نظر تعداد در وضعیت خوبی قرار داریم اما به لحاظ ظرفیت اعزام و پذیرش مسافر در وضعیت مطلوبی قرار نداریم.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: در توسعه نیروی انسانی نگرانی احساس نمی کنیم اما باید گفت بدون توسعه سیستم مدیریتی نمی توان به اهداف ترسیمی سند چشم انداز دست یابیم هر چند در توسعه زیرساخت ها و سخت افزاری به پیشرفت هایی نائل شویم.

 

وی ادامه داد: علیرغم وجود تحریم های تحمیلی علیه این صنعت تمامی دست اندرکاران صنعت از جمله بخشهای فرودگاهی، شرکت های هواپیمایی و . . . برای به روز کردن اطلاعات و دانش های تخصصی از مسیرهای مستقیم و غیر مستقیم همواره در تلاش هستند و این دانش را به طرق مختلف حفظ و نگهداری می کنند.

 

جهانگیریان خطاب به نمایندگان مجلس یادآور شد: تامین سرمایه مورد نیاز برای توسعه زیرساخت های فرودگاهی، توسعه ناوگان هوایی کشور و . . . بدون کمک مجلس شورای اسلامی محقق نمی شود و درخواست سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان یک دستگاه حاکمیتی و نظارتی حمایت از این صنعت و تسهیل شرایط جذب سرمایه گذاری های لازم و بودجه ی مورد نیاز برای این بخش است.

 

رییس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه در بخش هوایی کشور 250 فروند هواپیما موجود است اما 100 فروند آن به دلیل کمبود قطعه زمین گیر است، گفت: امروزه صنعت حمل و نقل هوایی موتور محرک اقتصاد کشورها به شمار می رود و به فرودگاه‌های دنیا به عنوان یک بنگاه اقتصادی نگریسته می شود چرا که این صنعت در کل دنیا 58 میلیون شغل ایجاد کرده و 50 درصد توریسم بین المللی را جابجا می کند.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه سهم حمل و نقل هوایی در اقتصاد دنیا 2400 میلیارد دلار است و 3.5 درصد تولید ناخالص داخلی کل دنیا را شامل می شود، افزود: در بین شقوق مختلف حمل و نقل هوایی دنیا 50 میلیون تن بار به ارزش 6 میلیارد و 800 میلیون دلار جابجا می شود که 35 درصد کل تجارت جهانی توسط این بخش صورت می گیرد.

 

وی در تبیین مزیت ها و ویژگی های صنعت حمل و نقل هوایی به میزان مصرف سوخت این بخش در مقایسه با سایر شقوق حمل و نقل پرداخت و اظهارداشت: با پیشرفت هایی که در تکنولوژی این صنعت صورت گرفته مصرف سوخت در حمل و نقل هوایی پائین تر از سایر شقوق حمل و نقلی است؛ به گونه ای مصرف سوخت هواپیماهای امروزی 3.5 لیتر برای هر 100 است به همین منظور در نظر گرفتن هر کدام از این مزیت ها کافی است تا به این صنعت توجه ویژه ای صورت گیرد.