به گزارش پارس به نقل از  مهر، پس از بازگشایش فاینانس چینی پتروشیمی در دست ساخت لردگان در استان چهارمحال و بختیاری به ارزش تقریبی 470 میلیون یورو، خط اعتباری 4 طرح جدید صنعت پتروشیمی توسط فاینانسورهای چینی اواسط اردیبهشت ماه سال جاری بازگشایی شد.

در ادامه بازگشایی خطوط اعتباری و فاینانس چینی طرح‌های جدید و در دست ساخت پتروشیمی، فاینانس چینی مجتمع های پتروشیمی در دست احداث سبلان و صدف هم بازگشایی شد.

هدف از ساخت پتروشیمی سبلان تولید سالانه یک میلیون و 650 هزار تن متانول و هدف از ساخت پتروشیمی صدف تولید سالانه 100 هزار تن ESBR به عنوان خوراک صنایع تکمیلی پتروشیمی همچون تایر انواع خودرو است.

یکی از اهداف دولت تدبیر و امید افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران به 100 میلیون تن و افزایش ارزش تولید محصولات به 40 میلیارد دلار در سال است.

از اینرو بیژن زنگنه وزیر نفت با انتقاد از روند توسعه صنعت پتروشیمی در چند سال خیر وعده داده است که دومین جهش توسعه صنعت پتروشیمی در دولت تدبیر و امید رقم خواهد خورد.

یکی از مهم ترین راهکاری جذب 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی به منظور تکمیل و راه اندازی طرح های نیمه تمام و جدید پتروشیمی گشایش منابع فاینانس و خطوط اعتباری توسط فاینانسورهای چینی است.

عباس شعری مقدم مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اخیرا با بیان اینکه برخی واحدها دسترسی به منابع ارزی ندارند که باید ارز مورد نیاز آنها از مسیر چین یا صندوق توسعه ملی تامین شود، گفت: طرح‌های زیادی را در بخش پتروشیمی در دست اجرا داریم که به هیچ وجه نمی توان برای اجرای آنها به فاینانس چین یا صندوق توسعه ملی امید بست.

معاون وزیر نفت همچنین درباره استفاده از 20 میلیارد دلار فاینانس چین تاکید می‌کند: قرار بود چین دو برابر موجودی ما، منابع مالی به صورت فاینانس تامین کند که چین قبول نکرد بنابراین همه فاینانسی که قرار بوده چین اختصاص دهد به اتمام رسیده است.

این مقام مسئول همچنن یادآور شده است: صنعت پتروشیمی صرفا با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی و یا فاینانس های چینی توسعه نخواهد یافت.

به گزارش مهر، پس از توافق هسته‌ای ایران با کشورهای 5+1 در مذاکرات ژنو، فاینانسورهای چینی هم برای گشایش اعتبارات اسنادی و فاینانس برخی از طرح‌های پتروشیمی ایران شتاب داده اند.