به گزارش پارس به نقل از ایسنا، فهرست ارزان ترین داروهای ایران بر اساس آخرین آمار تا پایان سال ۹۱ از سوی سازمان غذا و دارو در اختیار این خبرگزاری قرار گرفت.

طبقه بندی جدول زیر بر اساس قیمت هر یک عدد دارو انجام شده و سپس تعداد به فروش رسیده از این دارو و مجموع فروش ریالی آن قید شده است. به عنوان مثال، ارزانترین داروی به مصرف رسیده در ایران آسپرین جویدنی است که حدود ۸۰ ریال قیمت دارد که با احتساب فروش ۹۹ میلیون و ۲۴۷ هزار و ۳۰۰ عدد از آن مردم در مجموع هفت میلیارد و ۹۳۹ میلیون و ۷۸۴هزار ریال برای آن هزینه کرده اند.

فهرست این داروها در جدول زیر قابل مشاهده است:

 

نام ژنریک قیمت هر عدد دارو (به ریال) فروش عددی (پایان سال ۹۱) فروش ریالی (پایان سال ۹۱)
ASA ۱۰۰MG CHEWABLE TAB ۸۰ ۹۹,۲۴۷,۳۰۰ ۷,۹۳۹,۷۸۴,۰۰۰
ASA ۱۰۰MG FC TAB ۸۰ ۴,۹۴۸,۸۰۰ ۳۹۵,۹۰۴,۰۰۰
PHENOBARBITAL ۱۵MG TAB ۹۰.۷۱ ۳۱,۰۲۸,۷۸۰ ۲,۸۱۴,۶۸۷,۰۰۰
ENALAPRIL MALEATE ۲.۵MG TAB ۹۱.۰۱ ۱۶,۸۱۰ ۱,۵۳۰,۰۰۰
HALOPERIDOL ۰.۵MG TAB ۹۱.۳۲ ۳۳,۷۷۶,۲۰۰ ۳,۰۸۴,۵۴۰,۰۰۰
CONTRACEPTIVE HD X۲۱ TAB ۹۲.۵۳ ۴۸,۸۳۸,۹۹۳ ۴,۰۵۶,۸۵۵,۹۰۰
AMITRIPTYLINE ۱۰MG TAB ۹۴.۲۹ ۴۸,۵۴۵,۰۰۰ ۴,۵۷۷,۷۳۷,۰۰۰
ETHINYLESTRADIOL ۰.۵MG TAB ۱۰۰ ۴۳۴,۵۰۰ ۴۳,۴۵۰,۰۰۰
FOLIC ACID ۱MG TAB ۱۰۵.۶۵ ۲۲۵,۸۵۴,۸۵۰ ۲۳,۸۶۳,۴۲۵,۱۰۰
REBAVRIN ۲۰۰MG CAP ۱۰۸.۵۷ ۱,۲۴۲,۷۰۰ ۱۳۴,۹۲۳,۳۰۶
METHADONE ۵MG TAB ۱۱۰ ۱۲۹,۴۱۰,۹۰۰ ۱۴,۲۳۵,۱۹۹,۰۰۰
CONTRACEPTIVE LD X۲۱ TAB ۱۱۱.۳۵ ۳۰۵,۸۶۴,۴۴۵ ۳۴,۰۶۰,۴۶۳,۷۰۰
METOCLOPRAMIDE ۱۰MG TAB ۱۱۱.۷۸ ۱۳۲,۱۷۹,۳۲۸ ۱۴,۷۷۶,۳۰۴,۰۰۰
TRIFLUOPERAZINE ۱MG TAB ۱۱۳.۵۷ ۱۰۸,۲۵۲,۵۸۱ ۱۲,۲۹۵,۱۵۴,۰۰۰
CHLORDIAZEPOXIDE ۵MG TAB ۱۱۴.۹۰ ۱۵۹,۱۵۱,۳۸۵ ۱۸,۲۸۶,۶۲۶,۰۰۰

۱- آسپرین (ASA) با فرم قرص جویدنی در تسکین و درمان دردهای ملایم تا متوسط، نظیر کمر درد، دردهای گذری عضلات اسکلتی، دردهای قاعدگی و نیز تب مصرف می شود. همچنین اثر ضد التهابی آن در بعضی موارد و اثر ضد پلاکتی آن نیز درپیشگیری از تجمع پلاکت ها و ترومبوز مفید است.

۲- آسپرین (ASA) با فرم قرص روکش دار نیز دومین داروی ارزان قیمت است. آسپیرین های روکش دار برای رد شدن از معده طراحی شده اند و تا رسیدن به معده خرد نمی شوند. این آسپیرین ها در معده نرم تر هستند و برای برخی افراد که روزانه آسپیرین مصرف می کنند مخصوصاً آنهایی که سابقه قبلی زخم معده دارند، بهتر است.

۳- فنوباربیتال (PHENOBARBITAL) در تمام انواع صرع غیر از صرع کوچک و در حمله مداوم صرعی به کار می رود. این دارو از یک طرف اثر مهاری گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) را افزایش می دهد و از طرف دیگر اثر تحریکی گلوتامیک اسید را کم می کند و بدین ترتیب با مهار انتخابی نورون های غیرطبیعی، مانع انتشار امواج از کانون صرعی می شود.

۴- انالاپریل (ENALAPRIL MALEATE) در درمان زیادی اولیه فشار خون به عنوان داروی کمکی نارسایی احتقانی قلب، پیشگیری از نارسایی علامتی قلبی و ایسکمی کرونر در بیماران مبتلا به اختلال عملکرد بطن چپ، مصرف می شود.

۵- هالوپریدول (HALOPERIDOL) در درمان اسکیزوفرنی و حالات روانی دیگر، مانیا، درمان کوتاه مدت و کمکی تحریکات روانی حرکتی، تحریک پذیری و برآشفتگی و نیز درمان کوتاه مدت و کمکی اضطراب شدید، بهبود تیک های حرکتی و علائم سندرم tourette و حرکات کره ای مربوط به آن به کار می رود. همچنین در درمان سکسکه مقاوم مصرف می شود.

۶- کنتراسپتیو اچ دی (CONTRACEPTIVE HD) عمدتا به منظور جلوگیری از بارداری به کار می رود ولی در پیشگیری از بروز سرطان تخمدان یا آندومتر، کاهش کیست های تخمدانی، بیماری خوش خیم فیبروکیستیک پستان، منظم ساختن سیکل قاعدگی، کاهش حجم خون قاعدگی، کاهش فشارهای روحی قبل از قاعدگی و کاهش تعداد دفعات قاعدگی دردناک نیز مفید است.

۷- آمی تریپ تیلین (AMITRIPTYLINE) برای درمان بیماری افسردگی بخصوص وقتی که تسکین روانی مورد نیاز باشد و نیز شب ادراری کودکان تجویز می شود.

۸- اتینیل استرادیول (ETHINYLESTRADIOL) به عنوان جانشین درمانی هورمونی در حالات کم کاری غدد تناسلی یا دوران یائسگی برای کاهش علائم وازوموتور و نیز در نئوپلاسم های پیشرفته و غیرقابل جراحی پستان یا پروستات بکار می رود.

۹- فولیک اسید (FOLIC ACID) یکی از انواع ویتامین های گروه B است و برای رشد سلول ها و متابولیسم (سوخت و ساز) بدن لازم است. واژه فولات (Folate) همان فولیک اسیدی بوده که در منابع طبیعی یافت می شود. اسید فولیک نسخه دست ساز فولات بوده و در مکمل ها یافت می شود.

۱۰- ریباویرین (REBAVRIN) دارویی ضد ویروس است که برای درمان هپاتیت سی مزمن به صورت خوراکی و در ترکیب با اینترفرون بکار می رود.

۱۱- متادون (METHADONE) متادون یک داروی مخدر تسکین دهنده درد مشابه مرفین است. همچنین علائم برگشتی در افراد معتاد به هروئین یا سایر داروهای مخدر را کاهش می دهد. متادون در گروه داروهای مسکن ضد التهاب و ضد تب قرار می گیرد.

۱۲- کنتراسپتیو ال دی (CONTRACEPTIVE LD) عمدتا به منظور جلوگیری از بارداری به کار می رود ولی در پیشگیری از بروز سرطان تخمدان یا آندومتر، کاهش کیست های تخمدانی، بیماری خوش خیم فیبروکیستیک پستان، منظم ساختن سیکل قاعدگی، کاهش حجم خون قاعدگی، کاهش فشارهای روحی قبل از قاعدگی و کاهش تعداد دفعات قاعدگی دردناک نیز مفید است.

۱۳- متوکلوپرامید (METOCLOPRAMIDE) در درمان تهوع و استفراغ ناشی از جراحی یا شیمی درمانی، برگشت محتویات معده به مری، آهسته بودن تخلیه معده، جلوگیری از پنومونی ناشی از آسپیراسیون، سردرد، عروقی، سکسکه مقاوم و گاستروپارازیز دیابتیک مصرف می شود.

۱۴- تری فلوئوپرازین (TRIFLUOPERAZINE) در درمان اسکیزوفرنی و حالات روانی دیگر مثل جنون و مانیا مصرف می شود. همچنین در کوتاه مدت به عنوان داروی کمکی در درمان تحریکات روانی حرکتی و هیجان و نیز کنترل استفراغ و تهوع شدید بکار می رود.

۱۵- کلردیازپوکساید (CHLORDIAZEPOXIDE) در درمان کوتاه مدت اضطراب و به صورت کمکی در درمان علائم حاد قطع مصرف الکل مصرف می شود.