به گزارش پارس به نقل از مهر، در حال حاضر ظرفیت تولید گوگرد ایران در پارس جنوبی حدود یکهزار تن در روز است که با احتساب تولید گوگرد تولیدی در سایر پالایشگاه های گاز همچون هاشمی نژاد این ظرفیت به بیش از ۲۵۰۰ تن در روز می رسد.

از این رو گوگرد به یکی از محصولات اصلی صادراتی ایران تبدیل شده است به طوری که پس از تامین نیازهای داخلی گوگرد مازاد گازی ایران به کشورهای مختلف اسیایی و شمال آفریقا صادر می شود.

در شرایط فعلی پایانه گازی عسلویه بزرگترین صادرکننده گوگرد ایران به بازارهای جهانی است که بخش عمده این محصول استراتژیک گازی در انبارهای روباز و سر بسته در منطقه ویژه اقتصادی پارس نگهداری، بسته بندی و سپس صادر می شود.

با این وجود به دلیل بالا بودن حجم ذخیره سازی گوگرد در انبارهای سرپوشیده، معمولا بخش همده ای از این محصول گازی در انبارهای روباز نگهداری می شود که این روش ذخیره سازی گوگرد علاوه بر ایجاد گرد و غبار و آلودگی هیا زیست محیطی، منجر به حوادث گاه و بیگاه در منطقه عسلویه می شود.

از این رو روز گذشته انبار مرکزی گوگرد عسلویه بار دیگر دچار آتش سوزی گسترده یا شد که اطفای حریق با حضور گسترده نیروهای آتش نشانی و امدادی در مدت زمان بیش از سه ساعت به پایان رسید.

حسن آخوندی رئیس HSE سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس درباره جزئیات مهار آتش سوزی در این انبار گوگرد، گفت: انبار گوگرد شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی ساعت ۹.۳۰ صبح روز گذشته (یکشنبه؛ ۳۱ شهریور) به دلیل خاصیت اصطکاکی گوگرد، دچار آتش سوزی و سه ساعت بعد در ساعت ۱۲.۳۰ آتش به طور کامل خاموش شد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه این آتش سوزی خسارت جانی به دنبال نداشته است، تصریح کرد: بدلیل ارزش افزوده پایین گوگرد، خسارت مالی نیز در این آتش سوزی زیاد نبوده است.

آخوندی با بیان اینکه ده ها خودرو آتش نشانی و تانکر مخزن آب به سرعت در محل عملیات اطفای حریق حاضر شدند، تاکید کرد: در انبار گوگرد شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، گوگرد تولید شده از ۱۰ فاز پارس جنوبی نگهداری می شود.