به گزارش پارس ، حسین زندی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه این آتش سوزی ظهر روز گذشته (یکشنبه ۱۶ تیر) اتفاق افتاد، اظهار کرد: این اتفاق در چهار هکتار از محوطه ای را که علوفه های محوطه ی تاریخی هگمتانه در اطراف بناهای تاریخی داخل محوطه مانند دو کلیسا، موزه ی هگمتانه و ترانشه های جدیدی که توسط باستان شناسان باز شده بود، احاطه کرده بودند، رخ داده است.

وی افزود: دو هفته گذشته نیز یک بار دیگر چنین اتفاقی برای محوطه ی تاریخی هگمتانه رخ داد، که یک هکتار از این علوفه ها که در همین موقعیت بودند، در آتش سوختند، ولی متاسفانه علت آن نیز هنوز مشخص نشده است.

او با تاکید بر اینکه خوشبختانه به هیچ یک از بناهای تاریخی موجود در محوطه ی تاریخی هگمتانه در دو آتش سوزی رخ داده، آسیب ظاهری وارد نشده است، گفت: با این وجود نباید فراموش کرد که چنین اتفاقاتی علاوه بر آسیب زدن به منظر محوطه، خاک این محوطه تاریخی را نیز می سوزاند. همچنین دوده ای که از بروز آتش سوزی در فضای محوطه پخش می شود، می تواند به آثار تاریخی آسیب وارد کند.

زندی تاکید کرد: چرا زمانی که برای چنین محوطه تاریخی مهمی، نگهبان داریم، باید آتش سوزی آن هم برای دوبار در آن رخ دهد؟ !

وی افزود: آیا نباید در چنین محوطه ی مهم تاریخی، دست کم یک سیستم حفاظتی یا سنسوری که نسبت به بروز چنین اتفاقاتی حساس باشد، نصب کرد تا با بلند شدن هر دوده یا کمترین اتفاق و سرو صدایی بتوان از گسترش یا بروز آن جلوگیری کرد؟