به گزارش پارس نیوز، علی اللهیار ترکمن در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران کل آموزش‌وپرورش استان‌های کشور اظهار کرد: همواره باید سیاست‌های جاری را ارزیابی کنیم تا بتوانیم به ارتقای وضعیت موجود کمک کنیم. با بررسی کشورهایی که نظام‌های آموزش‌وپرورش آن‌ها در حال گذار است به این نتیجه می‌رسیم که در حوزه مدیریت، هرچند اتخاذ راه‌حل‌های موقت می‌تواند مشکلات را حل کند و معمولاً مدیران تحت‌فشارهایی، راه‌حل‌های موقت را انتخاب می‌کنند اما اتخاذ راه‌حل‌های موقت خود مشکل‌ساز است.

وی افزود: هر مشکل نشانه‌هایی دارد، هرچند باید روی نشانه‌های مشکل تمرکز کرد اما راه‌حل را باید برای خود مشکل به‌کاربست و نباید برای نشانه‌های مشکل راه‌حل ارائه کرد. متأسفانه راه‌حل‌های موقت ظاهراً موفقیت مدیر را نشان می‌دهد اما چون ریشه مشکل را مداوا نکرده است، مشکل از جای دیگر بیرون می‌زند بنابراین به مدیران توصیه نمی‌شود که سراغ حل موقت مشکلات بروند. در شناسایی مشکل باید خیلی دقت شود و تفاوت‌هایی بین مشکل و ریشه مشکل قائل شد.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش‌وپرورش یکی از اصلی‌ترین موانع توسعه را عدم توجه به ریشه‌های مشکل عنوان و اعلام کرد: معوقات سال 96 حدود 900 میلیارد تومان بود که در مرحله اول 600 میلیارد آن را در اوایل سال پرداخت کردیم و مقدار کمی از معوقات باقی‌مانده است که به‌زودی پرداخت می‌شود.

اللهیار خاطرنشان کرد: یک ردیف اعتباری 300 میلیارد تومانی برای خرید خدمات دریافت کردیم اما چون معوقات سال 96 را داریم نتوانستیم در پرداخت آن به‌روز شویم.

وی از تخصیص 52درصدی اعتبارات در 6ماهه اول سال خبر داد و افزود: این تخصیص تا پایان 9 ماه به بالای 70 درصد خواهد رسید.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش‌وپرورش از واریز معوقات سختی کار با حقوق مهرماه خبر داد و اظهار کرد: استان‌هایی که به‌موقع در بحث حق‌التدریس‌ها و سربازمعلمان عمل کردند حقوق این دو گروه در مهرماه پرداخت شد و از ماه آینده پرداخت حق‌التدریس آزاد و سربازمعلمان ماهیانه انجام می‌شود، همچنین سامانه‌ای برای ثبت بدهی‌ها در آموزش‌وپرورش ایجاد می‌شود.

اللهیار از رایزنی با شرکت‌های بیمه برای انعقاد بیمه تکمیلی خبر داد و افزود: تا پایان آبان ماه بیمه تکمیلی فعلی را تمدید کردیم و تا نیمه آبان ماه تکلیف قرارداد جدید بیمه تکمیلی فرهنگیان مشخص می‌شود.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: برای توزیع شیر مدرسه 180 میلیارد تومان مشخص‌شده است و منتظر تخصیص هستیم و آمادگی داریم پس از تخصیص کمتر از 10 روز شیر را توزیع کنیم، هرچند توزیع شیر کار بین‌بخشی است و بیشتر به وزارت بهداشت مربوط می‌شود و از وظایف آموزش‌وپرورش نیست.