به گزارش پارس نیوز، محسن غفوریان به وضعیت نیروی انسانی در مدارس استثنایی اشاره کرد و گفت: کمبود نیروی انسانی در وزارت آموزش و پرورش به عنوان یک موضوع اصلی مطرح است و همکاران ما در حال پیگیری هستند از طریق ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان و دریافت ردیف‌های استخدامی بخشی از کمبودها را جبران کنند.

او افزود: سازمان آموزش و پرورش استثنایی نیز از این قاعده مستثنی نیست. به جد به دنبال تامین نیرو از طریق فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان و آزمون‌های استخدامی هستیم و رایزنی‌هایی با سازمان امور استخدامی در دست انجام داریم و امیدواریم در آینده کمک‌کننده باشد.

معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: اخیرا حدود ۱۶۰ نفر از معلمان در کشور در سه قطب کردستان، فارس و گلستان با همکاری دفتر همکاری‌های بین‌المللی وزارتخانه در دوره‌هایی موسوم به آموزش معلمان چندمهارتی شرکت کردند. هدف ما این است که معلمان را آموزش دهیم تا بتوانند با گروه‌های مختلف معلولیت کار کنند و متخصص شوند. این آموزش‌ها باعث می‌شود کمی از فشار روی ما در زمینه کمبود نیروی متخصص در بخش‌های مختلف کاسته شود.

غفوریان افزود: همچنین از نیروهای بازنشسته که سرمایه‌های ما هستند و تجارب بسیار خوبی دارند برابر ضوابط وزارتخانه به صورت پاره وقت استفاده می‌کنیم و پیگیر مجوز هستیم. هر سال حدود ۶۰۰ نفر بازنشسته می‌شوند و بسیار مشتاق هستیم همکارانی که تمایل دارند، سال‌های بیشتری طبق قانون استمرار خدمت دهند.

او گفت: سیاست فراگیرسازی را نیز در مدارس عادی اجرا می‌کنیم که توسعه آن نیاز به نیرو دارد. آموزش معلمان مدارس عادی در بهبود این طرح بسیار مهم است و اگر بتوانیم در پنج ساله آینده تعداد زیادی از معلمان مدارس عادی را تحت‌پوشش قرار بدهیم تا شیوه‌های آموزش و کار کردن با دانش آموزان با نیازهای ویژه را فرا گیرند و بهتر خدمات بدهند، می‌تواند تاثیر خوبی به دنبال داشته باشد.

توزیع ۶۰۰ هزار جلد کتاب بین دانش‌آموزان استثنایی

معاون برنامه‌ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: به نظر می‌رسد ورودی‌های جدید دانشگاه فرهنگیان نتواند نیاز ما را در سال جاری تامین کند. دوسال قبل ۷۳ هزار نفر و سال قبل ۷۵ هزار نفر دانش‌آموز در مدارس استثنایی داشتیم که نشان‌دهنده افزایش شمار دانش‌آموزان با نیازهای ویژه نیست، بلکه حاکی از افزایش شناسایی آنها در طرح‌های غربالگری است. از سوی دیگر برنامه‌های حمایتی چون طرح ایاب و ذهاب و خرید خدمات آموزشی موجب افزایش اعتماد والدین شده است.

غفوریان در پایان از تالیف و چاپ ۶۰۰ هزار جلد کتاب برای مدارس استثنایی کل کشور خبر داد و افزود: همه این کتاب‌ها اول مهر به دست بچه‌ها رسید.