به گزارش پارس ، فرهاد پورسخا در گفت وگو با ایسنا، افزود: وقتی آب از بخش کشاورزی خارج می شود در خط القعر زمین های کشاورزی که معمولا محدوده تالاب ها می شود انباشته می شوند و انباشت آب های آلوده بخش کشاورزی در تالاب ها منجر به آلودگی آنها و در نتیجه ورود خسارات و آسیب های بسیاری به تنوع زیستی این مناطق می شود.

زهاب کشاورزی آلوده آب و خاک را آلوده می کند

مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان محیط زیست با تاکید بر لزوم بازیابی مجدد زهاب کشاورزی اظهار کرد: زهاب کشاورزی که معمولا به دلیل استفاده از سموم و کودهای شیمیایی آلوده هستند آلودگی آب و خاک را به همراه خود دارند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال، کشت و صنعت نیشکر دهخدا در استان خوزستان که بخش قابل توجهی از آب های جنوب کشور را مصرف می کند سیستم قابل توجهی در بازیابی زهاب های کشاورزی ندارد.

پورسخا با بیان اینکه تا چندی پیش حقابه زیست محیطی اولویت آخر وزارت نیرو در تامین آب بود اظهار کرد: در گذشته اولویت اول با آب شرب و اولویت دوم با تامین آب کشاورزی بوده و حتی آب مورد نیاز صنعت در اولویتی بالاتر از آب های زیست محیطی قرار داشت که با تلاش های بسیار زیاد توانستیم با تغییر اولویت ها این مساله را حل کنیم.

وی تاکید کرد: اگر بخواهیم در بخش منابع آب اتفاق خوبی رخ دهد باید اولین تغییر را در کارکرد آب بخش کشاورزی به وجود آوریم.