به گزارش پارس به نقل از ایسنا، « شوهی ایمامورا» متولد ۱۵ سپتامبر ۱۹۲۶ در توکیو، تنها کارگردان سینمای آسیاست که دو بار موفق به کسب جایزه نخل طلای کن شد.

« ایمامورا» بعد از « آکی را کوروساوا» ، دومین کارگردان برتر تاریخ سینمای ژاپن محسوب می شود و به گفته خودش، تماشای فیلم « راشامون» کوروساوا، الهام بخش او در سینما بوده است.

وی اگرچه در یک خانواده متوسط رشد یافت، اما مصیبت ها و مشکلات مردم ژاپن بعد از جنگ جهانی او را واداشت تا محوریت فیلم هایش را بر مردم فقیر و طبقه پایین کشورش بگذارد.

وی ابتدا به عنوان دستیار کارگردان وارد سینما شد و در فیلم هایی چون « داستان توکیو» و « اوایل تابستان» با « یاسوجیرو اوزو» همکاری کرد و در سال ۱۹۵۷ فیلم نامه یکی از شاهکارهای « یوزو کاواستیما» با نام « خورشید آخرین روزهای شوگوناته» را نوشت.

« ایمامورا» اولین فیلم خود را در سال ۱۹۵۸ با نام « آرزوی ربوده شده» ساخت و پس از آن دو فیلم « تمایل بی پایان» و کمدی « ایستگاه گینزا نیشی» را کارگردانی کرد که چندان موفقیتی به دست نیاوردند.

وی در سال ۱۹۶۱ فیلم « خوک ها و ناوها» را ساخت که اثری ضدآمریکایی درباره حضور ارتش آمریکا در شهر یوکوسوکا بود. این کارگردان سرشناس در ادامه با ساخت فیلم هایی چون « نیت های قاتل» (۱۹۶۴) خود را به عنوان یکی از چهره های سرشناس « موج نو» سینمای ژاپن مطرح ساخت.

« ایمامورا» در سال ۱۹۸۳ برای فیلم « قصیده ی نارایاما» موفق به کسب نخل طلای کن شد و در سال ۱۹۹۷ با فیلم « مارماهی» یک بار دیگر این جایزه ارزشمند را مشترکا با فیلم « طعم گیلاس» ساخته « عباس کیارستمی» به دست آورد.

« ایمامورا» به همراه « فرانسیس فورد کوپولا» ، « بیل آگست» ، « امیر کاستاریکا» و « برادران داردن» و « میشل هانکه» تنها فیلم سازان سینمای جهان هستند که دوبار موفق به کسب نخل طلا شده اند.

وی در سال ۱۹۸۹ جایزه بهترین فیلم معنوی جشنواره کن را کسب کرد و در سال ۲۰۰۲ جایزه یونسکو جشنواره ونیز را به خود اختصاص داد.

« ایمامورا» که سه بار موفق به کسب جایزه بهترین فیلم و بهترین کارگردانی از جوایز « ربان آبی» ایتالیا شد، اخیرا ازسوی مجله معتبر « سایت اند ساوند» انگلیس، به عنوان یکی از ۵۰ فیلم ساز تاثیرگذار تاریخ سینمای جهان معرفی شد.

این کارگردان نام دار سینمای ژاپن روز ۳۰ می ۲۰۰۶ در سن ۸۰ سالگی درگذشت. « میوه داغ» ، « دکتر آکاگی» ، « آب گرم» ، و « زیر یک پل سرخ» از معروف ترین ساخته های « ایمامورا» هستند.