به گزارش پارس به نقل از مهر، دکتر رضا زاده با بیان این مطلب اظهار داشت: بخش عمده این داروها با فناوری بالا و از منابع اروپایی، امریکایی، کره، ژاپن و هند وارد می شوند.

وی اضافه کرد: هم اکنون حدود پنج درصد داروها از خارج کشور وارد می شود که ۴۰ درصد اعتبارات بودجه ای بخش دارو را به خود اختصاص می دهد. کل بودجه امسال دارو دو میلیارد و صد میلیون دلار است که تا کنون ۴۵۰ میلیون دلار آن اختصاص یافته است.

رضازاده درباره دپوی برخی اقلام دارویی در گمرکات کشور نیز افزود: این موضوع در مقطع بعد از عید اتفاق افتاد و دلیل آن هم تغییر سیاست ارزی بانک مرکزی درباره نرخ ارز بود.

معاون داروی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت گفت: بانک مرکزی اعلام کرد همه واردات دارو که قبلا با ارز حمایتی وارد می شد، باید با ارز مبادله ای وارد شود که این دستور شامل داروهای ثبت سفارش شده هم می شد و باید شرکتهای وارد کننده مابه التفاوت ارز مرجع و مبادله ای را پرداخت می کردند.

وی افزود: به دلیل مشکلاتی که برای این شرکتهای دارویی پیش آمد و نتوانستند تامین اعتبار کنند مقداری وقفه در ترخیص داروها از گمرگ پیش آمد.

رضازاده گفت: هم اکنون براساس توافق با بانک مرکزی داروهای مورد نیاز کشور همچنان با ارز حمایتی از گمرگ ترخیص شود.

وی افزود: بنا بر تصمیم بانک مرکزی محموله هایی که سال گذشته ثبت سفارش شده است با ارز مرجع از گمرگ ترخیص می شود اما بعد از آن ترخیص با ارز مبادله ای انجام می شود.

معاون سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت گفت: داروهایی هم که با کمبود شدید مواجه شوند و در گمرگ وارد شده باشد، اجازه ترخیص آن بصورت موردی صادر می شد.

وی با اشاره به اینکه بخشی از افزایش قیمت داروی خارجی به دلیل اختصاص نیافتن ارز مرجع در سال ۹۲ است به واحد مرکزی خبر گفت: این افزایش قیمت بیشتر شامل داروهای بیماریهای خاص شامل چهار پنج قلم می شود که آنها هم به صورت رایگان در اختیار بیماران خاص قرار می گیرد و یارانه این نوع داروها به وارد کننده و توزیع کننده داروهای خاص از طرف دولت پرداخت می شود.