یک مقام امنیتی پاکستان در این خصوص گفته است: بیشتر شهروندان پاکستانی از طریق 'مسیرهای با تردد کم' در امتداد خط مرزی 900 کیلومتری با ایران وارد این کشور شده اند.
این مقام رسمی گفت که بیشتر مهاجران غیر قانونی به شهرهای گجرات، سیالکوت و دیگر مناطق پرجمعیت پنجاب پاکستان تعلق داشتند و تعداد اندکی از آنها توانستند به اروپا برسند، چرا که اکثر آنها پس از ورود به ایران دستگیر می شوند.
به گزارش ایرنا بیشتر اتباع پاکستانی که در ایران بازداشت و به کشورشان بازگردانده می شوند، کارگرانی هستند که مدارک معتبر مربوط به مهاجرت ندارند و بسیاری از آنان قصد عبور از مسیر ایران برای ورود غیرقانونی به کشورهای اروپایی دارند.
رسانه های محلی پاکستان همچنین هشتم مهرماه گزارش دادند که نیروهای مسئول ایرانی بیش از 75 تبعه پاکستان اخراج شده از این کشور را در مرز تفتان بلوچستان به مقامات پاکستانی تحویل داده اند.
نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی ایران همچنین یازدهم مهرماه 177 تبعه پاکستانی را به جرم ورود غیرقانونی به کشور بازداشت و تحویل مسئولان مرزی پاکستان دادند.
نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی ایران همچنین نوزدهم مهرماه سال جاری 73 تبعه پاکستانی را به جرم ورود غیرقانونی به کشور بازداشت و تحویل مسئولان مرزی پاکستان دادند.
مهاجرت غیرقانونی اتباع پاکستانی به ایران که موضوع تازه ای نیست، همواره مشکلاتی را برای دو کشور ایجاد کرده و گاهی مهاجرت های غیرقانونی از مسیرهای خطرناک و با وسیله هایی غیرایمن، سبب شده است تا این افراد جان خود را از دست بدهند.
همه ساله تعداد زیادی از اتباع پاکستان که سعی می کنند به صورت غیرقانونی وارد ایران شوند، از سوی نیروهای مرزبان ایران دستگیر و اغلب به کشورشان بازگردانده می شوند.
این رویداد تقریبا هر ماه و گاهی چند بار در طول یک ماه اتفاق می افتد.
بیکاری و مشکلات اقتصادی در پاکستان از مهمترین دلایل مهاجرتهای غیرقانونی اتباع این کشور محسوب می شود.
این مهاجران غیرقانونی پس از ورود به ایران، معمولا سعی می کنند تا خود را به مرز ترکیه برسانند و از طریق ورود غیرقانونی به ترکیه و سپس یونان، خود را به اروپا برسانند اما در بیشتر موارد در خاک ایران یا ترکیه گرفتار نیروهای مرزبان و پلیس می شوند.
آساق*** 6125*شبس*1613** سیدبهادر حسینی**انتشار دهنده: عبدالله غفاری