به گزارش پارس ، مصطفی قانعی در گفت و گو با فارس، افزود: تولید سرمهای ضد عقرب و مارگزیدگی که سال گذشته کاهش یافته بود امسال دوباره با افزایش تولید مواجه می شود. متأسفانه کمبود تولید این نوع واکسن ها به خصوص در تابستان سال گذشته مشکل ساز شده بود اما خوشبختانه امسال توان تولید این واکسن را به میزان نیاز کشور و هر میزان که معاونت بهداشتی وزارت بهداشت اعلام کند، داریم.

وی ادامه داد: مجتمع تولید این نوع سرم در کشور یک مجمع بسیار پیشرفته و کم نظیر در دنیاست و از تکنولوژی بالایی برای تولید این نوع سرمها در کشور برخوردار هستیم.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره تولید واکسن آنفلوانزا در کشور گفت: خوشبختانه خط تولید واکسن آنفلوانزا در کشور تکمیل شده است و خرداد امسال به بهره برداری می رسد. منتظر دریافت سوش (نوع) ویروس آنفلوانزای سال ۲۰۱۳ میلادی از سوی سازمان بهداشت جهانی هستیم تا تولید این واکسن را برای نخستین بار در کشور آغاز کنیم.

معاون وزیر بهداشت افزود: خط تولید واکسن آنفلوانزا در کشور توان تولید سالانه حدود ۵۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزا را در بهترین شرایط دارد اما نیاز کشور را به طور کامل تأمین نمی کند زیرا سالانه به بیش از ۲ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا نیاز داریم بنابراین واردات این واکسن از خارج کماکان ادامه خواهد یافت البته شکل واردات احتمالاً تغییراتی خواهد داشت و ممکن است بسته بندی این محصول در داخل انجام شود.

قانعی گفت: با این حال پروژه تولید واکسن نوترکیب آنفوانزا که شیوه روز دنیا برای تولید این واکسن است هم شروع شده است و امیدواریم با راه اندازی این پروژه بتوانیم به خودکفایی در تولید این واکسن در کشور برسیم و حتی در آینده صادر کننده شویم.

رئیس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: اقدام دیگر این موسسه افزایش تولید واکسن هاری دامی است. سال گذشته حدود ۲۰۰هزار دوز از این واکسن را تولید کردیم. امسال میزان تولید این واکسن در کشور دو برابر می شود و به ۴۰۰ هزار دوز می رسد و امیدواریم بتوانیم به زودی میزان تولید در سال آینده میزان تولید این واکسن را به ۸۰۰ هزار دوز برسانیم تا بتوانیم نیاز کشور را به این واکسن به میزان قابل توجهی پوشش دهیم.

وی گفت: تولید واکسن ضد هاری انسانی نیز پروژه دیگر انستیتو پاستور است که در حجم کمی امسال تولید و برای دوره آزمایشی بالینی وارد بازار می شود. چون این واکسن فقط در ۴ یا ۵ کشور دنیا تولید می شود و اکثر کشورهای دنیا دانش تولید آن را ندارند. بعد از طی این دوره سال آینده می توانیم کل نیاز کشور را به این واکسن تأمین کنیم.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در حوزه تولید داروهای نوترکیب نیز امسال داروی گرانقیمت اینترفرون پگیلیتد از سوی انستیتو پاستور ایران وارد بازار می شود. قبلاً یکی از شرکتهای داخلی این دارو را تولید کرده بود اما نیاز کشور را برآورده نمی کر. امیدواریم با ورود این دارو کل نیاز کشور به اینترفرون پگیلیتد در داخل تأمین شود.

وی تأکید کرد: با توجه به مشکلات ارزی پیش آمده تولید این داروها در کشور بسیار ارزشمند است و می تواند ضامن سلامت بیماران باشد زیرا دیگر بیماران با قیمتهای قدیم نمی توانند این داروها را تهیه کنند.