به گزارش پارس به نقل از برترین ها، استیو جابز با فکر و ایده های خوب خود دنیا را تغییر داد. ایده های او محدود به یک یا دو محصول و محدود به شرکت خودش نیست و دیگران را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است. باید گفت یک تکان اساسی به دنیای کامپیوتر، ارتباطات، سینما و هنرهای ابتکاری داده است: محصولات او لرزه ای بر بدنه بازار انداخت و دیگران را واداشت تا راه او را ادامه دهند. در میان محصولات تولیدی این مرد بزرگ، ۱۰ تا از مهم ترین ها را انتخاب کرده ایم که ترکیبی از فناوری های مبتکرانه، طراحی زیبا، بازار فروش پررونق و از همه مهم تر اینکه ایده خود استیو جابز بوده اند.

Apple II (۱۹۷۷)

اپل دو، نخستین موفقیت مهم شرکت اپل بود. این نخستین کامپیوتر با بدنه پلاستیکی بود که باعث شد تا کامپیوترهای شخصی از حالت تفریحی به محصولات کاربردی تبدیل شوند. این کامپیوتر قدرت اطلاعات فناوری را به کسب وکارهای کوچک و متوسط وارد کرد و باعث شد تا جابز متوجه شود تا چه اندازه طراحی یک محصول می تواند فاصله میان کامپیوتر و مردم عادی را از بین ببرد.

Apple II (۱۹۷۷)

اپل دو، نخستین موفقیت مهم شرکت اپل بود. این نخستین کامپیوتر با بدنه پلاستیکی بود که باعث شد تا کامپیوترهای شخصی از حالت تفریحی به محصولات کاربردی تبدیل شوند. این کامپیوتر قدرت اطلاعات فناوری را به کسب وکارهای کوچک و متوسط وارد کرد و باعث شد تا جابز متوجه شود تا چه اندازه طراحی یک محصول می تواند فاصله میان کامپیوتر و مردم عادی را از بین ببرد.

پیکسار (۱۹۸۶)

جابز در سال ۱۹۸۵ میلادی اپل را تر ک کرد و یک سال بعد، استودیوی کوچک انیمیشنی را از Lucasfilm با قیمت ۵ میلیون دلار آمریکا خرید. در سال ۱۹۹۵ میلادی، آنها کارتون داستان اسباب بازی ها را عرضه کردند که میوه درخت پیکسار بود. یک دهه و نیم بعد، این شرکت محصولات یکی از دیگری بهتر و موفق تر به بازار عرضه می کرد که نقش بسیار مهمی در تغییر صنعت سرگرمی داشت. در سال ۲۰۰۶ میلادی، جابز پیکسار را با قیمت ۷.۴ میلیارد دلار به دیزنی فروخت. تاکنون این شرکت ۱۰ اسکار گرفته و برای بیش از ۳۰ فیلم خود نماینده اسکار بوده است.

Mac OS X (۲۰۰۱)

دهمین نسخه از سیستم عامل اپل در داخل شرکت اپل ساخته نشده است. این فناوری، محصول تلاش های جابز و همکرانش در NeXTSTEP است. NeXT شرکتی است که جابز پس از ترک اپل در سال ۱۹۸۵ میلادی تاسیس کرد. اپل در سال ۱۹۹۷ میلادی NeXT را خرید و پس از مدت کوتاهی دوباره جابز به عنوان مدیر عامل شرکت به اپل بازگشت و سیستم عامل او هسته سیستم عامل های دیگر این کمپانی شد. OS X قابلیت های بسیاری داشت به طوری که با تغییر آن به صورت iOS در آی فون، آی پاد و آی۲پاد تاچ مورد استفاده قرار گرفت.

آی تیونز (۲۰۰۱) / فروشگاه آی تیونز (۲۰۰۱)

نرم افزار پخش موسیقی iTunes به کاربران اجاز می دهد تا مجموعه موسیقی های آنلاین خود را سازمان دهی کنند. این نرم افزار به همراه فروشگاه آی تیونز، انقلابی در صنعت موسیقی به وجود آورد و روش استفاده کاربران از موزیک را به طور کلی تغییر داد. هنگامی که مشکلات قانونی و رای دادگاه بر علیه Napster باعث تعطیلی آن شد، همچنان کارشناسان به دنبال راهی بودند تا کاربران برای استفاده از موسیقی پول پرداخت کنند. راهکار جابز برای این مساله بسیار آسان و کاربردی بود. آی تیونز در حال حاضر حدود یک میلیون آهنگ در طول یک روز می فروشد و میلیاردها دلار سرمایه برای اپل ایجاد می کند.

آی پاد (۲۰۰۱)

آی پاد، نه فقط نحوه ذخیره موسیقی را تغییر داد، بلکه باعث تغییر روش گوش کردن به موسیقی نیز شد. این دستگاه باعث شد تا موزیک فقط به CD محدود نباشد و کاربران می توانستند آهنگ ها را یکی پس از دیگری گوش کنند. آی پاد باعث شد تا آهنگ بسیار مهم تر از آلبوم ظاهر شود. آ پاد با کلیدهای کنترلی گرد خود نوعی طراحی غیر قابل رقابت را به دنیای پخش کننده های موسیقی همراه وارد کرد که استفاده آسانی نیز داشت.

آی فون (۲۰۰۷)

آی فون ضربه بسیار محکمی به بدنه صنعت ارتباطات از راه دور وارد کرد و دنیای گوشی های همراه را به کلی تغییر داد. آی فون نخستین گوشی موبایل با صفحه نمایش لمسی نبود اما نخستین گوشی هوشمندی بود که بسیار جالب و هوشمند به نظر می رسید. با تولد آی فون، برای نخستین بار بود که نرم افزار و سخت افزار گوشی های موبایل در هر حالتی با هم جفت بودند.

فروشگاه اینترنتی اپلیکیشن های iOS (۲۰۰۸)

App Store، محصولات انقلابی بسیاری – به ویژه برای آی فون - داشت که کیفیت جدیدی را وارد دنیای اپلیکیشن کرد و کاربران می توانستند چیزهایی را تجربه کنند که قبلا از آن محروم بودند. این فروشگاه انواع بازی ها، نرم افزارها و اپلیکیشن ها را به کاربران هدیه داد. برنامه نویس ها و توسعه دهندگان مستقل نیز می توانستند برای این فروشگاه برنامه بنویسند و از این طریق کسب درآمد کنند. تا ژانویه سال ۲۰۱۱ میلادی، بیش از ده میلیارد اپلیکیشن از این فروشگاه دانلود شده بود.

آی پد (۲۰۱۰)

هنگامی نام تبلت اپل معرفی شد بسیاری از منتقدان به آن خندیدن اما اکنون هیچ کس آن را مسخره نمی کند. آی پد یک تغییر اساسی در دنیای کامپیوترهای همراه به وجود آورد. به طوری که ناشران رسانه های چاپی را بر آن داشت تا نسخه های تبلتی اخبار خود را نیز عرضه کنند. آی پد نخستین تبلت موجود نبود اما نخستین تبلت بدون قلم و صفحه کلید بود که طراحی بسیار ظریف و زیبایی نیز داشت. در انتهای سال ۲۰۱۰ میلادی، ۷۵ درصد از بازار تبلت ها در قبضه آی پد بود.

Apple Image

این به خودی خود یک محصول نیست، اما توانایی استیو جابز برای ساختن فناوری های جالب را شاید بتوان بهترین دستاورد او دانست. از آگهی تجاری سال ۱۹۸۴ که مکینتاش را ناجی کابوس آباد کامپیوترها معرفی کرد تا اواسط دهه ۹۰ میلادی، زمانی که آلبرت انیشتین و جیم هنسون این شجاعت را به کاربران دادند تا « متفاوت فکر کنند» ، تا عرضه محصولات عالی توسط استیو جابز، باید گفت این مرد بزرگ دنیای جدیدی در دنیای کامپیوتر و ارتباطات به وجود آورد. روحش شاد!