در صورت توفیق کسب رای اعتماد نمایندگان محترم ملت، بی درنگ اقدامات خود را برای ساماندهی امور جاری و موضوعاتی از قبیل نیروی انسانی، برنامه های آموزشی و درسی، مشکلات و معضلات مالی و نظائر آنها آغاز و تلاش خواهم کرد که فرهنگیان گرانقدر و اولیای ارجمند دانش آموزان با کمترین دغدغه کار تعلیم و تعلم فرزندان میهن عزیزمان را دنبال کنند." این ها بخشی از اظهارات فخرالدین احمدی دانش آشتیانی در ارائه برنامه های خود برای تصدی وزارت آموزش و پرورش بود که در نهایت یازدهم آبان ماه، بهارستانی ها با 157 رای اعتماد فرصت تحقق اهداف یاد شده را برای وی فراهم کردند.

 

اظهارات و برنامه هایی که به نظر می رسید درمانی برای بدنه رنجور آموزش و پرورش باشد اما با گذشت قریب به 50 روز از تودیع و معارفه وزرای آموزش و پرورش نه تنها درمانی حاصل نشد بلکه مسکنی هم برای دردها وجود ندارد.

 

عزل و نصب های سریالی و مهجور ماندن برخی حوزه ها
" رویکرد ما تغییر مدیران، نیست چرا که تغییر مکرر افراد، باعث مشکلات و بلاتکلیفی در سیستم می شود و تغییر یک مدیر، آخرین چاره کار خواهد بود. در خیلی  از موارد با تذکردادن و اصلاح رویه نیاز به تغییرات نیست مگر اینکه آن فرد همراه و همسو با سیاست های نظام نباشد.ممکن است  افرادی از نظر سیاسی با ما همفکر باشند، اما تخصص لازم را نداشته باشند، معتقد به کارگیری این افراد نیستم و دراین خصوص با کسی تعارف ندارم." سخنرانی دانش آشتیانی در نشست انجمن اسلامی 36 روز بعد از فعالیت رسمی در مسند وزارت بوده که تا این زمان هم شش تغییر در حوزه معاونت و مدیران کل انجام شده بود و همچنان معاونت ابتدایی که از روزهای آخر فعالیت وزیر سابقدر بلاتکلیفی به سر م برد، همچنان بدون سرپرست فعالیت می کند. 

 

وزیر آموزش و پرورش همچنین تاکید کرده بود تحت فشار هیچ فرد یا گروهی، مدیری را عزل یا نصب نخواهم کرد و دراین خصوص نگران سؤال و یا استیضاح نیستم چرا که معتقدم امور باید با تدبیر و اندیشه به پیش رود اما 2 روز گذشته تغییر معاون عمرانی در حالی انجام شد که شرایط کاری در این حوزه رضایت بخش بوده اما اظهاراتی از سوی برخی مسئولان مبنی بر تغییر ریاست این حوزه به گوش می رسید.

 

کلیدخوردن طرح استیضاح وزیر، شایعه یا واقعیت؟
چهارم دی ماه اخباری در فضای مجازی مبنی بر کلید خوردن طرح استیضاح دانش آشتیانی مطرح شد و علت این مساله را عزل ونصب‌های سیاسی عدم واریز به موقع حقوق و معوقات فرهنگیان عدم ارائه برنامه منسجم برای بودجه سال 96، سند چشم انداز و برنامه ششم توسعه دانسته بود.

 

اما در این راستا اسداله عباسی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همان روز اظهار داشت: این مساله صحت نداشته و اظهارنظری شخصی بوده، هرچند استیضاح در این دوره مناسب نیست و تضعیف مدیریت وزیر و آموزش و پرورش به شمار می رود. 

 

گشایش ناچیز گره برخی مشکلات فرهنگیان
پرداخت معوقات فرهنگیان بازنشسته 94، تحقق توزیع شیر مدارس از هفته آینده از جمله اتفاقات مثبت چند وقت اخیر آموزش و پرورش به حساب می آید که تامین زیرساخت های قبلی بالاخره آن را به انتهای مسیر تحقق رساند و منصور مجاوری مدیرکل دفتر برنامه و بودجه خبر از تامین اعتبار و واریز معوقات بازنشستگان داد.

 

اما در این میان باز هم مشکلات معیشتی و وعده ها به نقطه تاریک عملیاتی نشدن رسیده که از آن جمله می توان سرانه مدارس، حقوق سربازمعلم ها، حق التدریسی ها و معلمان شاغل اشاره داشت که در مورد آخر توپ تاخیر در واریز در زمین سازمان خزانه داری بود و بالاخره بعد از وقفه چهار روزه عملیات مالی انجام شد اما برخی اقشار مانند سربازمعلم ها، حق التدریسی ها و مواردی از این قبیل همچنان در بلاتکلیفی به سر می برند.   

 

برخی از وعده های آموزش و پرورش به فرهنگیان در نهایت با حمایت ها ی دولتی و تامین زیرساخت های ان پیش از تغییرات جدید، بالاخره جامه عمل پوشید اما برخی از مشکلات همچنان چشم به راه روزهایی هستند که مسئولان وعده گره گشایی آن را داده اند و باید منتظر بود و دید این  روز محقق شود یا خیر؟