محمدرضا قوام نصیری رییس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران گفت: بحث سرطان در سنین مختلف متفاوت است و معمولا بروز سرطان در جوانان نسبت به افراد مسن به طور نادر اتفاق می افتد.

 

وی اظهار داشت: تومور استخوان بدخیم، برخی تومور های مغزی و سرطان خون از جمله  بیماری هایی هستند که درقشر جوان و به طور نادر مشاهده می شوند، همچنین سرطان خون در سنین طفولیت و افراد میانسال هم دیده می شود.

 

قوام نصیری  بیان کرد: تومور های استخوان، تومور بدخیم استئوسارکوم، سارکوم یوئینگ سرطان هایی هستند که تا زیر 20 سال قابل مشاهده اند و در زیر 10 سال موضوع تومور های خاص کلیه مطرح است.

 

رییس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران عنوان کرد: سرطان گوارش، پوست، سروگردن، مجاری ادرار و مثانه، پروستات و سینه بیشتر درسنین بالای 50 سال شایع هستند.

 

یکی از انواع کشنده سرطان پوست، ملانوم است که تقریبا 4 درصد سرطان‌های پوست را تشکیل داده و تا 80 درصد موجب مرگ می‌شود.براساس آمار نشریه بین‌المللی سرطان پوست، میزان ابتلا به ملانوم به‌ویژه در خانم‌های جوان در سراسر جهان شدیدا روبه‌افزایش است. این نوع سرطان در خانم‌های بین 25 تا 29 سال شایع‌ترین سرطان و بعد از سرطان سینه دومین سرطان شایع در خانم‌های 30 تا 34 سال است.

 

تیروئید، غده پروانه‌ای شکل کوچکی است که درست زیر سیب گلو قرار دارد و سرطان تیروئید بیماری مربوط به این عضو است. وظیفه تیروئید، تولید هورمون است؛  هورمون‌هایی که متابولیسم بدن شما را تنظیم و عملکرد سیستم قلبی عروقی و سیستم‌های عصبی مرکزی را کنترل می‌کنند. بنابر گزارشات موس سه ملی سرطان در آمریکا، از هر 100 هزار خانم بین 20 تا 39 سال تقریبا در هر سال 11 مورد جدید سرطان تیروئید تشخیص داده می‌شود. این سرطان در خانم‌ها سه برابر آقایان است. این شکل از سرطان در خانم‌ها سریع‌تر پیشرفت می‌کند.

 

وی تصریح کرد: آلودگی هوا، مصرف دخانیات، نیکوتین و سموم مختلف مانند کودهای شیمیایی، استرس، تغذیه نامناسب، عدم تحرک و چاقی در بروز سرطان تاثیر چشمگیری دارند.

 

قوام نصیری در خصوص تاثیر فست فود ها در ایجاد سرطان بیان کرد: هنوز ثابت نشده که فست فودها می توانند عامل سرطان زا باشند، اما نگه دارنده هایی مانند نیترات ها که در سوسیس ها استفاده می شوند، ثابت شده که می توانند در ایجاد سرطان معده، مری و روده بزرگ موثرباشند.

 

رییس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران در خصوص تاثیرامواج  ناشی از تلفن همراه و اینترنت اظهار داشت: قرار گرفتن فرد در معرض این امواج موجب ایجاد عوارض می شود اما سرطان زا بودن آن هنوز ثابت نشده است. همچنین در بحث سرطان زا بودن برخی عوامل موضوع زمان مطرح است و اکثر سرطان ها طی زمان طولانی ایجاد می شوند.