به گزارش پارس به نقل از تسنیم، رضا منتظر درباره طب سنتی اظهار داشت: اگر طب سنتی در ایران گسترش پیدا کند, مردم متوجه خواهند شد که چه آسان و ارزان تر و ماندگارتر درمان می‌شوند.

به گفته وی طب سنتی یعنی پیشگیری از بیماری با گسترش طب سنتی پیشگیری و حفظ الصحه بیشتر صورت می‌گیرد چون پیشگیری از بیماری اصل اساسی در طب سنتی است. 

این محقق طب سنتی بیان داشت: اگر اصول حفظ سلامتی در جامعه حاکم شود و سبک زندگی مردم تغییر کند, اصلا نیازی به بحث تئوری نیست که ما بگوییم طب سنتی با طب نوین تفاوت دارد یا ندارد؛ این مسئله خود به خود اتفاق خواهد افتاد.

منتظر اضافه کرد: با گسترش طب سنتی خود به خود مردم می‌روند به سمت طب بومی خودشان و خود به خود طب رایج در حاشیه قرار می‌گیرد.

در طب نوین مزاج شناسی مطرح نیست و بیماران با یک نگاه دیده می‌شوند

وی ادامه داد: در طب سنتی ما دیابت نداریم و به این معنی که فرد باید فقط قرص قند بخورد, نیست. در طب نوین مزاج شناسی مطرح نیست و همه بیماران با یک نگاه دیده می‌شوند, در طب نوین در درمان دیابت نه مزاج فرد بررسی می‌شود که بفهمیم که این فرد دیابتی مزاجش گرم است یا سرد و بدون تشخیص مزاج پروتکل طرح درمانی برای بیمار ریخته می‌شود.

مزاج شناسی و طبیعت بدن فرد حرف اول را در تشخیص و درمان می‌زند

این محقق طب سنتی خاطرنشان کرد: مزاج شناسی و طبیعت بدن فرد حرف اول را در تشخیص و درمان می‌زند و این در منابع دینی هم آمده است در خطبه اول نهج البلاغه را از امیرالمومنین علی (ع) درباره بحث خلقت انسان آمده است که بدن انسان از 4 طبع و 4 خلط, خشکی, تری و رطوبت تشکیل شده است, پس معلوم می‌شود این دیدگاه کل نگر و مزاج شناسی رسالت دارد و ساختگی نیست.