به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری فارس سید حسن قاضی‌زاده هاشمی صبح امروز در اولین گردهمایی مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلامت گفت: در کشورهای کمتر توسعه یافته، ارزش افزوده را معادل معادن و منابع زیرزمینی می‌دانند در حالی‌که در کشورهای پیشرفته دانش، فناوری و انسان فناور ثروت محسوب می‌شود.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: امروز برخی داروهای نوترکیب با وزنی کمتر از یک گرم ارزش 3 هزار دلاری و معادل چندصد بشکه نفت دارند.

وی بر لزوم کارآفرینی و اقتصاد مبتنی بر دانش تاکید کرد و گفت: امروز تعداد ثبت‌های بین‌المللی و توان رقابت ما در دنیا نشان می‌دهد که در حال پیشرفت هستیم به طوریکه 10 تا 20 سال آینده محصولات جدید داخلی ما با فناوری روز در جهان به فروش می‌رسد.

هاشمی با بیان اینکه در این راه اقداماتی ضروری است، گفت: دولت در تلاش بوده تا مسیر را برای پیشرفت هموار کند اما یکی از مهمترین موضوعات تربیت نیروی کارآفرین است که در دهه گذشته شاهد بودیم که نیروی کار ما که در دنیا سرآمد بود اینک زمان آن رسیده که شاهد شکوفایی شرکت‌های دانش‌بنیان باشیم و محصولات با ارزش افزوده بالا را به فروش برسانیم.

وزیر بهداشت به چشم‌انداز 1404 اشاره کرد و گفت: در حوزه دانش در سال 2011 یعنی 14 سال زودتر به رتبه اول تولید علم در منطقه رسیدیم به طوریکه در نمایه اسکوپوس 2014 رتبه 16 دنیا و اول منطقه را به دست آوردیم و از نظر کیفیت مقالات از نظر استناد در سال 2014 تعداد 33 هزار و 401 بار به مقالات ما استناد شد که رتبه 23 دنیا و اول منطقه را برایمان در پی داشت.

هاشمی افزود: در رتبه‌بندی ISI نیز رتبه 21 جهان و دوم منطقه را از آن خود کرده‌ایم و در سال 2014، 1.5 درصد علم جهان در ایران تولید شده است.

وی با بیان اینکه از سال 2011 تا 2014 شیب تولید علم به علت تحریم‌های ظالمانه کم شده بود، گفت: خوشبختانه این موضوع در علوم پزشکی کمتر دیده شد و البته امیدواریم که در دوران پسا تحریم شاهد رشد روز افزون تولید علم در کشور باشیم.

وی به اعتبارات پژوهشی وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: در حالیکه 50 درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سلامت فعالیت می‌کنند در سال 93 از کل اعتبارات پژوهشی کشور تنها 13 درصد سهم وزارت بهداشت بوده است.

هاشمی خاطرنشان کرد: در حالیکه 1000 مجله علمی غیرپزشکی ایرانی در دنیا وجود دارد، تنها 40 مجله از این میان در اسکوپوس نمایش داده می‌شود اما مجلات پزشکی یک سوم کل این مجلات هستند و 85 مجله از آنها نمایش داده می‌شود.

وزیر بهداشت اظهار تأسف کرد هرچند تعداد مقالات قابل توجه است اما روند تجاری‌سازی آن نیازمند توجه خواهد بود چرا که ایران در نوآوری در منطقه رتبه خوبی ندارد و کشور 14 محسوب می‌شود و همینطور از 143 کشور در دنیا رتبه 120 را دارد، این در حالی است که از نظر زیرساختهای نوآوری 13 منطقه و برون‌داد علمی 14 منطقه هستیم.

وی با بیان اینکه کشورهایی که در منطقه رتبه بالاتری از ما دارند سرمایه انسانی ایران را ندارند، گفت: از ابتدای دولت قوانین و مقررات تدوین شد و صندوق نوآوری و شکوفایی تاسیس گشت همچنین ما نیز شورای فناوری را تشکیل دادیم که افزایش صادرات محصولات پزشکی ناشی از تصمیمات همین شورا بود.

هاشمی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در کشور را 1613 شرکت عنوان کرد و گفت: با فعالیت این شرکت‌ها 5 هزار شغل ایجاد شده است.

وی در پایان با بیان اینکه 58 مرکز رشد در کشور ایجاد شده است، گفت: در حال حاضر زیرساختها را برای پیشرفت کشور آماده می‌کنیم اما رشد شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز به آرامش سیاسی و اقتصادی دارد تا شرایط برای خلاقیت بیشتر شود.

وزیر بهداشت تاکید کرد: امیدواریم برداشتن تحریم‌ها بهترین ابزار را در اختیار دانشمندان قرار دهد چرا که ما به علت تحریم‌های ظالمانه حتی مقالات بین‌المللی نیز نمی‌توانستیم خریداری کنیم و به این ترتیب از علم دنیا عقب می‌ماندیم.