به گزارش پارس، دکتر اصغر آقامحمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه نقص ایمنی بیماری ژنتیکی، دارای سابقه 60 ساله تشخیص و درمان است و به عنوان بیماری جدید درعلم پزشکی به شمار می‌آید، گفت: در این مشکل به دلیل نقص دستگاه ایمنی، بدن دچار عفونت‌های پیاپی می‌شود.

وی اضافه کرد: این بیماری اگر در سال اول تولد تشخیص داده نشود، منجر به بروز عوارض پایدار ازجمله از کار افتادگی گوارشی یا مرگ می‌شود، اما اگر مبتلایان به موقع تشخیص و درمان شوند، می‌توانند مانند افراد طبیعی جامعه طول عمر خوب داشته باشند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: تشخیص به هنگام این بیماری به افزایش آگاهی پزشکان و اصلاح سیستم ارجاع بستگی دارد که اگر در سطح کشور، شبکه تشخیصی - درمانی ایجاد شود و ارتباط مناسبی میان مراکز درمانی و مردم ایجاد شود، می‌تواند در روند پیشگیری از عوارض پایدار بیماری نقص ایمنی کمک کننده باشد.

آقامحمدی با اشاره به اینکه هزینه‌های درمانی بیماران نقص ایمنی به رغم وجود بیمه‌های درمانی، گران قیمت است خاطرنشان کرد: این بیماران نیازمند یاری مددکاران اجتماعی و خیرین در این زمینه هستند.

وی در پایان با بیان اینکه هم اکنون 2000 بیمار مبتلا به نقص ایمنی در سطح کشور وجود دارند، یادآور شد: ازدواج‌های خویشاوندی مهم‌ترین عامل افزایش بیماران مبتلا به نقص ایمنی است که درصدد راه‌اندازی کلینیک تشخیص بیماری‌های نقص ایمنی قبل از تولد هستیم.