به گزارش پارس به نقل از فارس موضوع مسکن فرهنگیان از دو منظر همیشه مشکلاتی را با خود به همراه داشته است، نخست «عدم امکانات لازم برای تهیه مسکن ویژه فرهنگیان» و دوم «ایجاد شرکت‌های تعاونی در خصوص مسکن فرهنگیان» که در آخر برخی از آنها با مشکلات کلاهبرداری و یا عدم پاسخ به تعهدات مواجه هستند.

اما در این بین تنها قشری که آسیب خواهد دید فقط فرهنگیانی هستند که با هزاران امید در آرزوی خانه دار شدن هستند و در آخر با مشکلاتی رو به رو خواهند شد که شاید رویای خانه دار شدن آنها به کابوس تبدیل شود.

*ماجرای اختلاس 420 میلیون تومانی از فرهنگیان در 20 سال قبل

حدود 20 سال پیش بود که یکی از شعبات دادگاه عمومی تهران رأی بر محکومیت دو نفر از اعضای وقت تعاونی مسکن فرهنگیان اداره کل آموزش و پرورش تهران صادر کرد.

به موجب رأی دادگاه و بر اساس ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاه برداری مصوب 15 آذر ماه 1367 مجمع تشخیص مصلحت نظام اسلامی، هر یک از متهمان به هفت سال حبس و پرداخت یک میلیارد و دویست و پنجاه میلیون ریال و دیگری دو میلیارد و شصت و سه میلیون ریال جزای نقدی و رد مبلغ مذکور به شرکت تعاونی مسکن فرهنگیان محکوم شدند.

*تیتر روزنامه‌ها در 20 سال قبل

در همان سالها نیز که موضوع این پرونده، جنجال بسیاری به همراه داشت، پس از اعلام حکم دادگاه مبنی بر متهم بودن افرادی که در این موضوع دست داشتند رسانه‌ها تیترهای محتلفی زدند.

«متهمان اختلاس آموزش و پرورش هر کدام به یک تا 7 سال حبس و پرداخت یک تا دو میلیارد ریال جریمه محکوم شدند»، «دلالان زمین در فرحزاد و سوء استفاده کنندگان از تعاونی مسکن فرهنگیان تهران محکوم شدند» و «اختلاس کنندگان 420 میلیون تومانی فرهنگیان تهران به یک تا 7 سال حبس محکوم شدند» از جمله تیتر روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها بود.

*اما حالا...

به گزارش فارس، اما حالا پس از گذشت چیزی حدود 20 سال از اتفاقاتی که آن زمان رخ داده است گویی این زخم کهنه بار دیگر شکافته شده است و درد آن پیکر فرهنگیان را آزرده کرده است.

در روزهای گذشته بسیاری از فرهنگیان و همچنین اعضای تعاونی مسکن فرهنگیان تهران با خبرگزاری فارس تماس‌ داشته اند و مشکل جدیدی را مطرح کردند.

*مدیر عامل تعاونی مسکن فرهنگیان: ادعاهای واهی متهمان پس از 20 سال/ می‌خواهند با زندگی 5 هزار نفر بازی کنند

جوادنژاد مدیر عامل شرکت تعاونی مسکن کارکنان اداره کل آموزش و پرورش تهران در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در خصوص اتفاقاتی که درباره این پرونده رخ داده است، اظهار داشت: حدود 20 سال پیش دادگاه رأی بر حاکمیت تعاونی مسکن فرهنگیان و محکوم شدن 2 نفر از متهمان داد.

وی افزود: در آن زمان دادگاه در خصوص شکایت از افرادی که قصد کلاهبرداری بر زمین‌های فرهنگیان فرحزاد داشتند بررسی و رسیدگی انجام داد و پس از محکومیت 2 نفر از متهمان، سند زمین‌های فرحزاد در اختیار تعاونی مسکن برای ساخت خانه فرهنگیان قرار گرفت.

جوادنژاد با اشاره به تعداد ساکنان کنونی در زمین‌های فرهنگیان فرحزاد خاطرنشان کرد: تعاونی مسکن فرهنگیان شهر تهران 880 عضو دارد که 400 نفر آنها در خانه‌های خود مشغول زندگی هستند و حدود 400 نفر دیگر مشغول ساخت خانه‌های خود هستند.

وی افزود: پس از گذشت این سالها افرادی که متهم شده بودند خواهان اعاده دادرسی شده و ادعاهای واهی دارند مبنی بر اینکه در 20 سال پیش که دادگاه این پرونده را بررسی می‌کرد مدارکی در این خصوص جعل شده است.

مدیر عامل شرکت تعاونی مسکن کارکنان اداره کل آموزش و پرورش تهران با بیان اینکه این افراد پس از آزادی از زندان به دادگاه شکایت کرده‌اند که مدارک در آن زمان جعل شده است، گفت: این ادعاها در حالی اتفاق افتاده است که در آن زمان کارشناس دادگستری و اداره کل تعاون استان تهران مدارک را بررسی و دادگاه رأی صادر کرده است و سپس در دادگاه تجدید نظر و دیوان عالی کشور حکم تأیید شده است.

وی با ابراز نگرانی از این اتفاقات تصریح کرد: اکنون این افراد توانسته‌اند از اتهام کلاهبرداری برائت حاصل کنند و از نظر حقوقی هم از تعاونی مسکن فرهنگیان شکایت کرده‌اند.

جوادنژاد با بیان اینکه در همان زمان که متهمان به جزای نقدی هم محکوم شده بودند هیچ مبلغی به تعاونی پرداخت نشد، تصریح کرد: این افراد اکنون آزاد شده‌اند و از تعاونی مسکن فرهنگیان شکایت کرده‌اند.

مدیر عامل شرکت تعاونی مسکن کارکنان اداره کل آموزش و پرورش تهران افزود: این افراد با توسل به شگردهای متقلبانه با زندگی 800 خانوار که در مجموع حدود 5 هزار نفر می‌شوند بازی می‌کنند و معتقدند که زمین‌هایی که فرهنگیان اکنون در آن ساکن شده‌اند متعلق به آنهاست و آن زمین‌ها را می‌خواهند.

به گزارش فارس، با توضیحاتی که در خصوص پرونده کنونی از سوی مدیر عامل تعاونی مسکن فرهنگیان تهران ارائه شد، به نظر می‌رسد بازهم در آخر این 800 فرهنگی به همراه خانواده‌هایشان باشند که از این موضوع دچار خسارت‌هایی می‌شوند؛ مشکلات روحی و روانی این قضیه که آیا ممکن است خانه‌هایمان را از دستمان در بیاورند، فرهنگیان ساکن در فرحزاد را آزرده کرده است.

به طور کلی آموزش و پرورش باید فکری عاجل برای مسکن فرهنگیان کند یا اینکه تعاونی‌های مسکن را به گونه‌ای حمایت کند تا چنین مشکلاتی رخ ندهد؛ البته در کنار این حمایت می‌توان تعاونی‌هایی توسط خود ادارات تأسیس شود و زیر نظر خود آموزش و پرورش تمام کارها انجام شود.

اما مشکل کنونی این است که بیش از 20 سال از این موضوعات و مشکلات گذشته است و همچنان مسائلی در خصوص زمین‌های فرحزاد وجود دارد و هنوز هم ادامه‌دار است.

*اما ...

تنها افرادی که از این دست نزاع‌های حقوقی لطمه خواهند دید، فرهنگیانی هستند که در آن مکان سکنی گزیده‌اند یا درحال ساخت خانه‌هایشان هستند، زیرا آنها به اعتماد رأی صادر شده در آنجا ماندنی شدند و مشغول زندگی هستند.