به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران دکتر غلامرضا حیدری همزمان با آغاز هفته ملی بدون دخانیات(۴ تا ۱۰ خرداد) اظهار داشت: از سال ۱۹۹۸ كشورهاي عضو سازمان بهداشت جهاني با تعيين يك روز(۳۱ مي مصادف با ۱۰ خرداد) به عنوان روز جهاني بدون دخانيات، توجه همگان را به مضرات و خطرات استفاده از دخانيات جلب کرده و به بررسي راهكارهای جلوگيري از مرگ و مير ناشي از آن مي پردازند.
 
وی با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت مبنی بر «مبارزه با دخانیات غیر قانونی یا قاچاق»، گفت: قاچاق سیگار با سایر قاچاق ها متفاوت است و در واقع سازمان یافته بوده و توسط افراد معمولی صورت نمی گیرد بلکه توسط کمپانی های بزرگ انجام می شود.
 
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات با اشاره به عقد معاهده بین تمام کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت مبنی بر اجرای پروتکل الحاقی مبارزه با قاچاق غیرقانونی دخانیات اضافه کرد: از سال گذشته بسیاری از کشورها متعهد به اجرای پروتکل الحاقی مبارزه با دخانیات شده اند.
 
در واقع این پروتکل توسط  مجلس هر کشور تائید شده، سپس قانونی می شود که تاکنون هشت کشور این کار را انجام داده اند و امیدواریم در کشور ما نیز این مهم هر چه زودتر صورت گیرد.
 
وی با تاکید بر ممنوعیت فروش دخانیات در دکه های روزنامه فروشی و ضرورت درج هشدارهای بهداشتی بر روی پاکت های سیگار، یادآور شد: طبق قانون، دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات باید هر ۶ ماه نسبت به تغییر تصاویر روی پاکت های سیگار و استفاده از تصاویر منزجر کننده و موثرتر در راستای ترویج فرهنگ سلامتی و ترک دخانیات اقدام کند.
 
حیدری گفت: هفته بدون دخانیات می تواند باعث ایجاد انگیزه قوی در افراد سیگاری شود تا به ترک کردن سیگار فکر کنند، برخی از این افراد فقط کافی است اراده کنند که همین اراده باعث ترک سیگار در آنها می شود. اما برخی دیگر از افراد سیگاری برای طی این مسیر نیاز به مشاوره و حمایت دارند.
 
وی در پایان گفت: این افراد می توانند با تلفن گویا و هوشمند ترک سیگار مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی (۲۷۱۲۲۰۵۰) تماس گرفته و از مشاوره رایگان بهره مند شوند.
 
سامانه تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمام ایام هفته آماده ارایه خدمات مشاوره ای به مخاطبان است.