به گزارش پارس به نقل از جوان 2/5میلیون دستگاه موتورسیکلت در معابر پایتخت در حال تردد و تولید آلایندگی هستند که بنا بر گفته معاون شهردار تهران هر موتورسیکلت بنزینی هشت برابر یک خودروی استاندارد تولید آلایندگی می‌کند که اگر برای این معضل چاره‌ای اندیشیده نشود، برنامه‌های کاهش آلودگی هوا کار به‌جایی نخواهد برد و آسیب‌های ناشی از آلودگی این وسیله نقلیه خسارت‌های جبران‌ناپذیری را برجا خواهد گذاشت.
در حالی 7 میلیون و 500 هزار موتورسیکلت در کشور محیط زیست را آلوده می‌کنند که تاکنون به جز مطرح شدن طرح اولیه جایگزینی موتورسیکلت‌های بنزینی با برقی هیچ اقدام مؤثری در این زمینه صورت نگرفته است. با این حال معاون شهردار تهران با تأکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین اهداف شهرداری در برنامه پنج ساله دوم کاهش آلودگی هواست، گفت: همزمان با ترویج فرهنگ استفاده از موتورسیکلت برقی، زیرساخت‌های لازم در سطح شهر از سوی شهرداری تهران ایجاد خواهد شد.   سید‌جعفر تشکری‌هاشمی با تأکید بر اینکه اجرای طرح جایگزینی موتورسیکلت‌های بنزینی با موتورهای برقی یک ضرورت در پایتخت است، گفت: طی سال گذشته ورود موتورسیکلت‌های برقی را با جدیت در شهرداری تهران دنبال کردیم به طوری که در فراخوانی به شرکت‌های سازنده اعلام کردیم نیازمند حمایت هستیم.
به گفته معاون شهردار تهران، به طور قطع شهرداری تهران از مالکان موتور‌سیکلت‌های برقی در قالب طرح‌های حمایتی و یارانه‌ای حمایت خواهد کرد و تسهیلات شارژ و پارکینگ را به مالکان ارائه خواهد کرد.   وی با تأکید بر اینکه آلایندگی موتورسیکلت بنزینی در حال حاضر و در بهترین شرایط هشت برابر یک خودرو با استاندارد یورو 2 است، تصریح کرد: با توجه به وضعیت آلودگی هوای پایتخت جایگزینی موتورسیکلت‌های بنزینی با موتورهای برقی یک ضرورت است. از این رو در تلاشیم تا هر چه زودتر موتورسیکلت‌های برقی را جایگزین موتورسیکت‌های بنزینی در پایتخت کنیم.  به گفته تشکری‌هاشمی‌ اندازه ذرات معلق تولید شده توسط موتورسیکلت‌ها ریزتر از خودروهاست و تا عمق ریه نفوذ می‌کند و برای شهروندان خطرات جانی به همراه دارد.   تشکری هاشمی تصریح کرد: همپای ورود موتور‌سیکلت‌های برقی، موتور‌سیکلت‌های بنزینی استاندارد جایگزین خواهند شد که اولویت نخست‌مان نیز محدوده‌های پر‌ترافیک و با آلایندگی بالاست.   وی تصریح کرد: مادامی که موتور‌سیکلت‌های بنزینی بدون هیچ چون و چرایی تبلیغ و وارد بازار می‌شوند و با کمترین هزینه در اختیار مالکان قرار می‌گیرند، نمی‌توان انتظار داشت شهروندان موتورسیکلت برقی را ترجیح دهند، لذا می‌طلبد مسئولان محیط زیست و مؤسسه استاندارد بر ممنوعیت ورود موتورسیکلت‌های چینی و کاربراتوری تأکید لازم را داشته باشند.
 به گفته وی، با توجه به اینکه زمانی استفاده از موتورسیکلت‌های برقی الزامی می‌شود، صنعتگران داخلی باید هر چه زودتر زیرساخت‌های لازم را برای تولید این نوع موتورسیکلت‌ها فراهم کنند.
وی زمان اتمام اجرای طرح یاد شده را حداکثر پنج سال عنوان و تصریح کرد: اگر توافقات لازم صورت گیرد طی دو سال موتورهای برقی را جایگزین موتورسیکلت‌های بنزینی می‌کنیم.