به گزارش پارس به نقل از تسنیم، حمیدرضا تشیعی ظهر امروز در همایش مدیران کنترل کیفی آب شرکت های آب و فاضلاب شهری و روستایی کشور در همدان با اشاره به کابوس تداوم بحران آب و خشکسالی اظهار کرد: کاهش میزان بارش ها به 75 درصد بارش های نرمال نشان از تغییر اقلیم در کشور دارد.

وی با اشاره به اینکه با نابودی منابع آب در بخش آب های زیر زمینی رو به رو هستیم، افزود: متاسفانه جای نگرانی دارد که 78 درصد دشت های کشور در آستانه مرگ قرار دارند.

تشیعی کشاورزی ناپایدار را یکی از مشکلات موجود در زمینه بحران آب دانست و گفت: 88 میلیارد مترمکعب آب سالانه با بهره وری و راندمان پایین در حد 30 درصد در بخش کشاورزی مصرف می شود که 90 درصد مصرف آب در کشور را تشکیل می دهد.

وی عدم توجه کافی به حفظ منابع موجود و کاهش حجم آب با کیفیت را از دیگر مشکلات کشور دانست و گفت: جلوگیری از افزایش بی رویه مصرف در بخش های کشاورزی، صنعت و خانگی با وجود همکاری مردم در صرفه آب هنوز در فرهنگ عمومی جایی ندارد.

وی با اشاره به تعرفه‌های غیرواقعی آب در بخش شرب و غیرخانگی بیان کرد: تاخیر در تخصیص منابع مالی مورد نیاز در آغاز پروژه‌های جدید، غیر اقتصادی اداره‌شدن بخش‌های مرتبط با تولید و توزیع آب و کاربرد نامناسب از منابع و دارایی‌ها از جمله مشکلات در بخش آب است.

معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور عنوان کرد: تداوم شرایط موجود در مصرف آب که نتیجه بی تفاوتی نسبت به توسعه پایدار محسوب می‌شود در آینده نه چندان دور سبب می‌شود تا وضعیت کشور از حالت هشدار به سمت بحران فراگیر حرکت کند.

وی با تاکید بر وظیفه خطیر و مهم مدیران کنترل کیفی شرکت‌های آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: تشدید بحران کیفی در بخش بهداشت آب در صورت تشدید بحران کمی آب اجتناب ناپذیر است.

تشیعی درباره پیامدهای قطع مکرر جریان آب در شبکه در صورت اعمال جیره بندی در شهرها نیز گفت: افزایش کدورت در نتیجه قطع و وصل آب، نفوذ آلودگی های ثانویه به داخل شبکه و افزایش آمار حوادث در شبکه توزیع از جمله نتایج جیره بندی آب است.

وی با اشاره به اینکه افت فشار در شبکه های به علت افت کمیت منابع آب است، تاکید کرد: تاکنون 500 شهر کشور دارای تنش آبی اعلام شده است که باید نسبت به بهبود تامین و توزیع آب در این شهرها اعتبارات لازم در نظر گرفته شود.

تشیعی با بیان اینکه کمبود اعتبار در سال های گذشته از ایجاد مخازن آب جلوگیری کرد، گفت: بحران آب نه تنها بحران آب نیست بلکه بحران غذا، بهداشت و به خطر افتادن امنیت ملی را در پی دارد.

وی با اشاره به اینکه آب دیگر کالای مصرفی و بی ارزش گذشته نیست، تصریح کرد: امروزه آب به یک کالای استراتژیک، راهبردی و اقتصادی تبدیل شده که یکی از اهرم های چانه زنی در مذاکرات سیاسی محسوب می شود.

معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور عنوان کرد: افزایش بهره‌وری آب در بخش کشاورزی به عنوان نهاده اصلی تولید محصولات کشاورزی و افزایش راندمان آب در این بخش باید یکی از راهکارهای مدیریت بحران در حوزه مصرف آب باشد.

وی با تاکید بر تسریع در احداث شبکه ها و تصفیه خانه های فاضلاب کشور گفت: یکی از ظرفیت های مهم در کشور بازچرخانی پساب فاضلاب برای مصارف غیرخانگی است که در حال حاضر ظرفیت بازچرخانی چهار میلیارد مترمکعب پساب وجود دارد.

تشیعی افزود: اصلاح تعرفه‌های آب برای ارتقا زیرساخت ها، تاسیسات فاضلاب و سامانه‌های گندزدایی باید در دستور کار قرار گیرد که البته به دنبال این هستیم تا تعیین تعرفه‌های آب همچون تعرفه‌های صدور پروانه ساختمانی به عهده شوراهای محلی واگذار شود.

وی با اشاره به اینکه باید به روش های دیگر تامین آب در کشور نیز باید توجه شود، گفت: به دنبال این هستیم تا آب شرب و غیر شرب را در سطح مشترکین خانگی از یکدیگر جدا کنیم که شهر مشهد به عنوان پایلوت این مساله انتخاب شده است.

معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور مدیران کنترل کیفی را سربازان خط مقدم تامین و توزیع آب دانست و گفت: پس از تابستان و با وجود کاهش منابع آب مباحث کیفی بیشتر خود را نشان می دهد، از این رو انتظار می رود تا شروع فصل بارندگی و رسیدن به ذخایر مناسب، دقت مدیران کنترل کیفی بالا باشد.

تشیعی از اعزام هیاتی از مدیران کنترل کیفی تا یک ماه آینده به کشور ژاپن خبر داد و گفت:  در این سفر مدیران کنترل کیفی کشور با دانش روز آشنا شده و صاحبنظران در این زمینه در کشور ژاپن تبادل نظر می کنند.