به گزارش پارس به نقل از مهر، محمد میرزابیگی روز سه شنبه در مراسم روز پرستار که در مرکز همایشهای رازی برگزار شد، با بیان اینکه مراقبتهای پرستاری در منزل متولی خاصی نداشته اند، گفت: در مقطعی حدود ۱۵ تا ۱۶ سال قبل مجوزهایی برای راه اندازی دفاتر صادر شد اما دیگر به روز نشد. وی ادامه داد: همچنین اداره بخشهای بیمارستانهای غیردولتی با نقص هایی همراه است و نظارت و سیاست گذاری مقتدری برایش وجود ندارد. در بخش بیمارستانهای دولتی نیز وضعیت به گونه ای است که نه ارائه دهندگان خدمت و نه گیرندگان خدمت رضایت مندی ندارند. لازم است این نقایص برطرف شوند. به هر حال نمی توان با رویکرد ادامه دادن وضعیت فعلی پیش رفت و چالشی به نام خدمات مراقبتی پرستاری را به حال خود رها کرد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه تیم سلامت همانند حلقه های زنجیر به یکدیگر متصل هستند و موفقیت هر کدام در گرو توفیق دیگری است، گفت: طبیعتا مراقبتهای پرستاری می تواند به شدت مراقبت های پزشکی را موفقیت آمیز کند و یا آن را به ضعف بکشاند.

میرزابیگی به هشت ماموریت مهم محول شده به معاونت پرستاری از سوی وزیر بهداشت اشاره کرد و گفت: در حدود کمتر از ۵۰ روزی که مسئولیت این معاونت را بر عهده گرفتم جلسات مکرری برگزار و کارگروه های تخصصی تشکیل شده اند و تاکنون ۱۶۸ برنامه پیرامون این هشت هدف وصول شده است. البته نمی توان گفت همه این برنامه ها قابل اجرا هستند اما همین که پرستاران از بخشهای مختلف چون دانشکده های پرستاری، دفاتر و هیئت مدیره های پرستاری سراسر کشور احساس مسئولیت کردند و در تدوین این برنامه ها مشارکت داشتند بسیار ارزشمند است.

میرزابیگی افزود: معاونت پرستاری حوزه مراقبتهای پرستاری است و صرفا معاونت پرستاران نیست و ما نباید صرفا انتظارات حرفه ای و صنفی از این معاونت داشته باشیم.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه در جریان برگزاری جلسات تخصصی برای تحقق هشت ماموریت محول شده به معاونت پرستاری پنج برنامه به طور قطعی نهایی شد، افزود: استفاده از دانشجویان گروه پرستاری در بالین به صورت موقت و داوطلبانه، ساماندهی مراکز مراقبت پرستاری غیردولتی، تدوین آیین نامه جذب و نگهداشت سرمایه های انسانی پرستار در مناطق محروم و از طریق ایجاد مشوق های آموزشی و انگیزشی و همچنین اعطای پروانه صلاحیت حرفه ای به پرستاران برای نظارت و کنترل خدمات پرستاری این پنج برنامه مهمی هستند که در این مدت کوتاه نهایی شده اند.

وی ادامه داد: ساماندهی NCC ها به صورت غیردولتی در سطح جامعه شامل مرکز ارائه مراقبتهای پرستاری در منزل، مرکز ارائه مراقبتهای آسایشگاهی روزانه و مرکز تامین نیروی انسانی مراقبتهای پرستاری برای بخش های دولتی و غیر دولتی می شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره چگونگی بکارگیری دانشجویان پرستاری برای جبران کمبود نیروی پرستار در مراکز درمانی توضیح داد: دانشجویان ترم ۶ به بعد پرستاری به طور موقت بکارگیری می شوند تا مشکل کمبود نیرو حل شود البته هر کدام از این برنامه ها آیین نامه های مخصوص خود را دارد.

میرزابیگی همچنین از آماده شدن پیش نویس بیش از ۱۰ برنامه دیگر در معاونت پرستاری خبر داد و گفت: در حال حاضر این ۱۰ برنامه نیز مسیر کارشناسی خود را در کارگروه های ویژه طی می کنند.

وی در ادامه تاکید کرد: اگر بخواهیم به اهداف مندرج در نظام سلامت دست یابیم باید نظام سلامت کارآمدی داشته باشیم باید به برخورداری مردم از خدمات حرفه ای و مراقبتی در تمام سطوح توجه کنیم.