به گزارش پارس به نقل از مهر، اعضای شورای شهر تهران امروز در جریان سی و یکمین جلسه شورای شهر تهران موضوع نگرانی درمورد گودبرداری در ایران زمین را مطرح کرده و بر ضرورت ایمن سازی گودبرداری و اطراف آن و نیز اصلاح طرح قبلی برای ساخت و ساز در این محل تاکید کردند.

در ابتدای جلسه امروز شورا، اقبال شاکری عضو شورای شهر تهرن با تاکید بر اینکه مجری و مالک به مصوبات شورای شهر تهران در مورد این زمین نپرداخته و توجهی نکرده اند، گفت: از دستگاه های نظارتی می خواهیم تا نسبت به انجام تمهیدات ایمنی و کنترل کننده در مورد گودبرداری صورت گرفته و ساخت و سازی که قرار است در آینده در این محل صورت گیرد نظارت کنند.

شاکری تاکید کرد: شهرداری وظیفه دارد با هزینه مالک ایمنی این محل را تامین کند.

همچنین علیرضا دبیر و محسن سرخو از اعضای دیگر شورای شهر تهران بر ایمن سازی گودبرداری صورت گرفته که با افزایش بارندگی ها تشدید می شود، تاکید کردند.

محسن سرخو در این زمینه افزود: خانه های اهالی اطراف این گودبرداری ترک های جدیدی داشته و در عین حال شمع هایی که قرار بود کنار دیواره گودبرداری اضافه شود صورت نگرفته و با توجه به فصل بارندگی در مورد وقوع حادثه در این گودبرداری نگرانی وجود دارد.

دبیر در ادامه گفت: آیا به ابطال پرونده پروانه ایران زمین در کمیسیون عمران و شهرسازی اعتقاد داریم یا نداریم؟ موضوع ابطال مطرح نیست؛ اما درباره بحث صفر صفر این موضوع باید تصمیم بگیریم و با همه ارادتی که برای وزیر مسکن قائل هستم باید در مورد صفر صفر این موضوع تصمیم گیری شود.

دبیر گفت: گفته می شود که پروانه ابطال شده و کار را خوابانده اند. در این میان وضعیت مردم چه می شود و پرکردن گودبرداری انجام شده که حداقل چند ماه زمان نیاز دارد چه می شود؟

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه اضافه کرد: مالک پروژه باید به دادگاه برود و معلوم نیست چه کسی قرار است ایمن سازی این گودبرداری را انجام دهد.

دبیر تاکید کرد که این موضوع تصمیم مدیریتی می خواهد چرا که اگر خانه های مردم ریخته شود باز هم، همه خودشان را کنار می کشند.

دبیر همچنین در پاسخ به اظهارات مسجدجامعی و حبیب کاشانی گفت: باید مشخص شود که چه کسی قرار است این گودبرداری را ایمن سازی کند، چرا که روز به روز ترک های ساختمان های اطراف گودبرداری بیشتر می شود که مسجدجامعی در پاسخ به دبیر گفت تذکر شما را سه نفر دیگر از دوستان هم ارائه کردند که حتما پیگیری می شود.

مسجد جامعی رئیس شورای شهر تهران هم تاکید کرد که کارفرما باید تمهیدات ایمنی را در مورد این محل انجام می داد که این اقدام صورت نگرفته است.

احمد مسجدجامعی در پاسخ به انتقاد دبیر که گفته بود در این میان حق کارفرما چه می شود؟ گفت: تصمیم اتخاذ شده در مورد ایران زمین تصمیم شورای عالی شهرسازی است که با حضور اعضای شورای شهر تهران اتخاذ شده و در واقع تصمیم مستقیم شخص وزیر مسکن نیز نبوده است.

وی افزود: در جلسه ای که وزیر مسکن به شورای شهر تهران آمد در مورد مسائل مختلف مرتبط صحبت کردیم و از جمله موضوع ایران زمین نیز مطرح شد و از وزیر مسکن خواستیم در مورد این موضوع ورود پیدا کند و حداقل کارفرما ایمن سازی را در گودبرداری داشته باشد. اما کارفرما این کار را نکرده است.

وی اظهارکرد: شورا برای اتفاقی که در ایران زمین رخ داد تا کنون سه گزارش تهیه کرده و کمیسیون های مختلف درگیر شده اند و این اولین بار است که شورا تصمیمی را می گیرد که منشا اثرگذاری می شود. اگر قرار باشد شورا تصمیمی را اتخاذ کند، اما منشا اثرگذاری نشود فایده ای ندارد و ما خوشحالیم که تصمیمی اتخاذ شده که خواست مردم آن منطقه بوده است.

همچنین حبیب کاشانی در پاسخ به علیرضا دبیر در مورد اینکه بالاخره تکلیف گودبرداری صورت گرفته در ایران زمین چه می شود؟ گفت: شما خیالتان راحت باشد. بر اساس قانون شهرداری موظف است که گود را ایمن سازی کند و قانون در این مورد کاملا واضح است.

محمد سالاری که روز گذشته خبر لغو مجوز ساخت و ساز در ایران زمین را اعلام کرده بود گفت: در جلسه دیروز شورای عالی شهرسازی مصوبه کمیسیون ماده پنج، مجوز ایران زمین لغو شده است و شهرداری و مالک باید طرح جایگزینی را در راستای اهداف طرح تلفیقی ارائه کنند و در عین حال نسبت به ایمن سازی دیواره های گودبرداری اقدام کنند.

سالاری تاکید کرد: شاهد رانش هشت تا ده متری در محل گودبرداری ایران زمین هستیم که با توجه به بارندگی های فصل زمستان این رانش بیشتر خواهد شد و باید نسبت به ایمن سازی آن هرچه زودتر اقدام شود.

در جلسه شورا تصمیم گرفته شده تا کمیته ای متشکل از شورا، شهرداری تهران و شورای عالی شهرسازی و معماری تشکیل شده و در مورد اقدامات و مجوزهای صادر شده در سال ۹۰ در کمیسیون ماده پنج پیگیری و بررسی مجدد صورت گیرد.