بارش برف در این مناطق ایران پیش بینی شده است. بنا بر گزارش هواشناسی بارش باران در نوار شمالی کشور ادامه دارد و دمای هوا برخی استان ها به زیر صفر می رسد.

 

به گزارش پارس نیوز، کارشناس سازمان هواشناسی کشور گفت: «فعالیت سامانه بارشی امروز در گیلان، مازندران، گلستان، زنجان، قزوین، البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی به شکل رگبار پراکنده همراه با رعد و برق اتفاق می‌افتد. بارش باران، رعد و برق، وزش باد نسبتا شدید موقتی، کاهش محسوس دما، احتمال تگرگ، احتمال گردوخاک در نواحی مستعد و احتمال بارش برف در ارتفاعات در مازندران، ارتفاعات سمنان و ارتفاعات و دامنه در استان‌های تهران، البرز و گلستان با هشدار هواشناسی سطح نارنجی و مخاطراتی از جمله احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها، جاری شدن روان‌آب، صاعقه، مه، آب‌گرفتگی معابر و لغزندگی جاده‌ها همراه است.»

کبری رفیعی افزود: «امروز در جنوب کشور در ارتفاعات شمالی هرمزگان و ارتفاعات جنوبی سیستان و بلوچستان نیز بارش رگبار باران و رعد و برق همراه با وزش باد شدید موقتی و احتمال خیزش گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود.»

رفیعی ادامه داد: «تداوم بارش در روز پنجشنبه در شمال شرق کشور و سواحل خزر به شکل بارش خیفیف و پراکنده و روز جمعه در غرب سواحل خزر و بخش‌هایی از شمال‌شرق کشور مورد انتظار است روز جمعه در بیشتر مناطق کشور آسمان صاف است و از اواخر وقت روز جمعه با شمالی شدن جریانات بر روی دریای خزر مجدداً بارش‌ها در استان‌های اردبیل و گیلان شروع می‌شود. روز شنبه نیز بارش باران در سواحل گیلان، مازندران و شمال آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل ادامه خواهد داشت.»

  • بیشتر بخوانید : برف زمستانی پیش از پاییز می‌رسد؟ | جاده ها در این ۵ استان لغزنده است

به گفته کارشناس سازمان هواشناسی کشور، در ۲ روز آینده وزش باد شدید و در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک در مناطقی از شمال شرق، شرق، جنوب و استان‌هایی که در دامنه جنوبی البرز واقع شدند، پیش‌بینی می‌شود.

امروز دریای خزر و تا پایان هفته خلیج فارس و تنگه هرمز مواج و متلاطم است.

در تهران نیز افزایش وزش باد در ساعات عصرگاهی و بارش پراکنده در ساعات شب پیش‌بینی می‌شود. نوسانات دمایی پایتخت ۱۴ و ۲۷ است. روند کاهش نسبی دمای تهران همچنان ادامه دارد.

کاهش دما در ۹ استان

کارشناس سازمان هواشناسی کشور همچنین گفت: «در ۲۴ ساعت اخیر، خنک‌ترین منطقه کشور، توچال در استان تهران با دمای صفر درجه، بوئین و میاندشت در استان اصفهان، دهگلان در استان کردستان و ورزقان در آذربایجان شرقی با دمای یک درجه گزارش شده‌است. گرم‌ترین منطقه کشور هم شبانکاره در استان بوشهر با دمای ۴۷ درجه گزارش شده‌اند. خنک‌ترین مرکز استان، شهرکرد با دمای ۲ درجه، ارومیه ۴ درجه و گرم‌ترین مرکز استان اهواز با دمای ۴۰ درجه ثبت شده‌است.»

گزارش سازمان هواشناسی کشور همچنین نشان می‌دهد که دمای میانگین کشور در یک هفته اخیر نسبت به مقایسه بلند مدت ۱.۴ درجه افزایش داشته‌است. در این مقایسه ۲۱ استان‌ کشور افزایش دما داشته‌اند. استان‌های کرمان با افزایش دمای ۳ درجه‌ای، سیستان و بلوچستان با افزایش ۲.۸ درجه و یزد با افزایش دمای ۲.۵ درجه در صدر جدول افزایش دما هستند. استان ایلام در این مقایسه هیچ تغییر دمایی نداشته و استان اردبیل منفی ۲.۴ درجه کاهش دما نشان داده‌است. افزایش دمای تهران هم در این مقایسه ۰.۴ درجه شده‌است./همشهری