مشخصات فنی زوتی dl5
هرچند که از ورود اولین ماشینهای زوتی به ایران نزیک به دو دهه میگذرد، اما به دلیل تغییر دائمی اسم برند، این شرکت نامی آشنا برای اکثر ایرانیها نیست. زوتی قبلا دو ماشین سایپا آریو (زوتی Z300) و ریگان کوپا (زوتی T600) را روانه بازار ایران کرده بود که هر دو آنها موفقیت نسبی کسب کرده بودند. حالا با یک خودروی جدید از سمت این کمپانی طرفیم. ماشین زوتی T300 که با نام زوتی DL5 وارد بازار کشورمان شده است.
زوتی DL5 خودرویی اقتصادی است و مخاطبین آن بیشتر کسانی هستند که به کراساوورهای روز دنیا دسترسی ندارند و در عین حال دوست دارند سوار ماشینی شوند که کیفیت ساخت خوبی داشته باشد و در عین حالی که قیمت پایینی دارد، طراحی و امکاناتش هم قابل قبول باشد. زوتی dl5 مخصوص همین دسته از افراد است. در ادامه این خودرو را زیر ذرهبین گذاشتهایم تا ببینیم آیا این خودرو میتواند تهدیدی برای دیگر اتومبیلهای اقتصادی چینی باشد یا خیر. با ما تا انتها همراه باشید.
معرفی خودرو زوتی DL5
شرکت چینی زوتی مجموعهای در معرض ورشکستگی بوده و به تازگی اوضاع آن کمی بهتر شده است. شاید به همین خاطر بود که پارس خودرو، شرکتی با شرایط تقریبا مشابه در ایران، به سراغ همکاری با آن رفته است.
زوتی dl5 سومین خودروی مستقل پارس خودرو بعد از کادیلا و سهند است و همکاران چینی و ایرانی امیدوارند که این ماشین بتواند برگ برنده آنها در بازار پررقابت خودروهای اقتصادی باشد. این کراساوور سابکامپکت یا CUV در سال ۲۰۱۶ توسط شرکت زوتی معرفی شد و حالا بعد از چند سال با کلی امید و آرزو (!) وارد بازار ایران شده است. سوال این است که این اتومبیل آیا میتواند از پس انتظارات برآید؟ در ادامه پاسخ میدهیم.
طراحی ظاهری زوتی DL5
در بخش ابتدایی بررسی ماشین dl5 به سراغ ظاهر آن میرویم. نباید از یاد برد با خودرویی مواجهیم که محصول سال 2016 است، در نتیجه نمیتوان انتظاری طراحی مدرنی را از آن داشت. اساسا سیاستگذاری زوتی در طراحی خودروهایش الگوگیری از ماشینهای موفق دیگر برندها و ادامه دادن همان الگوها با اضافه کردن چاشنی محافظهکاری است؛ چیزی که در زوتی DL5 هم مشاهده میکنیم.
طراحی جلوی خودرو شباهت زیادی با جک S3 دارد (جک هم محصول سال 2016 است). جلوپنجره بزرگ که دور آن را نوار کرومی گرفته، به همراه چراغهای بزرگ و زاویهدار که هماهنگی خوبی با مهشکنهای آن دارد، نمای متناسب و در عین حال جذابی به بخش جلویی زوتی داده است.
نمای کناری ماشین شباهت زیادی به چانگان CS35 دارد و البته از آن جسورانهتر است. مخصوصا در اطراف ستون C خطوط منحنی شکل نمای جانبی را اسپرت کردهاند. رینگها 17 اینچی هستند و روف ریل هم از این نما به خوبی دیده میشود. فقط اگر شیشههای ردیف عقب بزرگتر میبود و دید بهتری را برای سرنشنیان عقب ایجاد میکرد، طراحی نمای کناری نمره کامل میگرفت.
نمای عقب خودرو اما سادهترین بخش در طراحی ظاهری DL5 است. چراغهای عقب چهارضعلی سادهاند و خطوط حجیمی که در نمای کناری دیده میشد، تا صندوق عقب ادامه پیدا کرده و کمی آن را بزرگتر نشان میدهند. خروجی اگزوز در این نما زیر سپر تعبیه شده و شیشه عقب نیز کوچک است. مسئلهای که دید راننده را تحت تاثیر قرار میدهد. در کل اما به نمای ظاهری زوتی dl5 به راحتی میتوان نمره بالایی داد. از یاد نبرید که در مورد کراساووری اقتصادی صحبت میکنیم و نمیتوان انتظار زیادی در رابطه با طراحی بهروز آن داشت.
طراحی داخلی زوتی dl5
طراحی داخلی زوتی DL5 درست مثل بدنه آن مدرن نیست، اما متناسب و زیباست. در حالی که اکثر خودروهای اقتصادی از پلاستیک خشک و متریال بیکیفیت در داخل خودرو استفاده میکنند، در DL5 پلاستیک نرم و چرم بهوفور به چشم میخورد. برخلاف امویام X22 پرو، در اینجا خبری از پلاستیک پیانویی هم نیست که البته ظاهر لاکچری را از آن میگیرد، اما در درازمدت به نفع صاحب ماشین است – چون بابت خطوخش افتادن روی این بخش قرار نیست دائما نگران باشد!
فرمان اندازه مناسبی دارد و کاملا توی دست است. داشبورد از چند بخش مجزا تشکیل شده که در عین حال تناسب خوبی با هم دارند. کلاستر کیلومترشمار آنالوگ است که هرچند برای خیلیها دمده شده، اما یک ماشینباز واقعی بهتر با آن ارتباط برقرار میکند. صفحه نمایش 8 اینچی درست بالای دریچهها هوا قرار گرفته و تاچ آن کیفیت متوسطی دارد.
صندلیها چرم هستند و دربرگیرندگی خوبی هم دارند. خبر بد اینکه خبری از سانروف در این ماشین نیست که باتوجه به کوچک بودن شیشههای عقب، وجود آن بسیار ضروری به نظر میرسید. با توجه به ابعاد خودرو، جا برای 4 سرنشین، وحتی 5 سرنشین، به راحتی وجود دارد. در مجموع از نظر فضای داخلی، زوتی DL5 واقعا فراتر از سطح انتظارات عمل میکند و کارخانه سازنده بهخاطر کم کردن هزینه تولید، از کیفیت متریال نکاسته است. به عبارتی، در این بخش با خودرویی اقتصادی روبهروییم که کیفیت خودروهای رده بالا را از خود نشان میدهد.
مشخصات فنی زوتی dl5
ماشین زوتی dl5 در سه نسخه مختلف در چین عرضه شده و از این میان پارس خودرو با توجه به موفقیت اتومبیلهایی مثل برلیانس H330، دست روی مدل توربوشارژر گذاشته که قویترین مدل آن است. البته که موتورهای توربوشارژر در ایران با توجه به بنزین بیکیفیت موجود، حساسیت زیادی از خود نشان میدهند، اما به جهت قدرت بالاتر، پارس خودرو ترجیح داده تا این نسخه را وارد بازار کند.
وزن 1400 کیلوگرمی زوتی DL5 را پیشرانهای 1.5 لیتری با حداکثر قدرت 145 اسب بخار و گشتاور 205 نیوتن متر به جلو میراند. پیشرانهای که نه خوب است و نه بد. عملکرد این پیشرانه همانطور که آمار و ارقام نشان میدهند، متوسط است و تقریبا در یک رده با رقبایش قرار میگیرد.
مشخصات فنی زوتی dl5 را با جزئیات بیشتر در جدول زیر آوردهایم:
حجم موتور |
1.5 لیتر |
سیلندر / سوپاپ |
4 سیلندر/ 16 سوپاپ |
تنفس موتور |
توربوشارژر |
انتقال نیرو |
دیفرانسیل جلو |
حداکثر قدرت |
145 اسب بخار |
حداکثر گشتاور |
205 نیوتن متر |
گیربکس |
اتوماتیک CVT |
شتاب 0 تا 100 |
10.5 ثانیه |
حداکثر سرعت |
180 کیلومتر در ساعت |
مصرف سوخت (ترکیبی در هر صد کیلومتر) |
7.2 لیتر |
میتوانید برای مشاهده مشخصات ماشین زوتی dl5 با جزئیات بیشتر، روی لینک زیر کلیک نمایید:
https://khodro45.com/zotye-t300/
امکانات و آپشنهای زوتی DL5
این بخش یکی از نقاط ضعف زوتی است، جایی که - هرچند با اختلاف خیلی اندک، از برخی رقبایش کم میآورد. امکاناتی مثل سانروف، گرمکن صندلی، دریچه تهویه برای ردیف عقب، سیستم تهویه اتوماتیک و فرمان دیکات در اکثر رقبای dl5 وجود دارد، اما اینجا خبری از آنها نیست. با این حال زوتی dl5 در این بخش چندان هم دست و پا بسته نیست و به امکانات زیر مجهز است:
کروز کنترل، فرمان برقی، تهویه مطبوع نیم خودکار، سیستم ورود بدون کلید، دکمه استارت، آینه وسط الکتروکرومیک، دوربین عقب، سیستم کنترل خودرو در سربالایی و سرپایینی، کیسه هوا سرنشینان جلو 2 عدد، ترمز پارک برقی، اتوهلد، سیستم کنترل باد لاستیک ها TPMS، سنسور پارک، رینگ 17 اینچی، تریم چرمی کابین و ترمزهای دیسکی برای چهار چرخ.
زوتی DL5 همچنین با بهرهمندی از سیستمهای ترمز و کنترل پایداری مختلفی مثل ABS - EBD - ESC - EBA - BAS – BA توانسته پنج ستاره ایمنی از انکپ چین را بهدست آورد تا به عنوان یک ماشین ایمن شناخته شود. (هرچند که اعطاء 5 ستاره ایمنی به ماشینی که تنها 2 ایربگ دارد، سوالبرانگیز است).
قیمت زوتی DL5 در بازار و کارخانه
زوتی در بازارهای چین و روسیه قیمتی تقریبی 9 تا 12 هزار دلار دارد که کاملا اقتصادی است. زمانی هم که پارس خودرو خبر از ورود زوتی به داخل کشور داد، انتظار خودرویی بسیار ارزان را میکشیدیم، منتهی در موقع نگارش این مطلب (در اسفند ماه 1402)، قیمت نمونههای صفر کیلومتر زوتی dl5 در بازار به نزدیک یک میلیارد و پانصد میلیون تومان رسیده است! البته همچنان این خودرو یکی از ارزانترین کراساوورهای کشور قلمداد میشود اما با اعداد و ارقامی که همین چند ماه پیش ادعا میشد، فاصله بسیار زیاد است.
رقبای زوتی dl5 در ایرانس
در رده قیمتی زوتی، کراساوورهایی مثل x22 پرو، تیگارد X35، هایما S5 و جک S3 حضور دارند. جدیترین رقبای زوتی نیز همین ماشینها هستند. از نقطه نظر فنی، زوتی پا به پای این رقبا پیش میآید و در یک سطح با آنها قرار میگیرد. در عین حال در بخش نمای بیرونی و داخلی و همچنین کیفیت متریال به کاررفته در آن، زوتی یک سر و گردن از همه آنها بالاتر است و این برگ برنده جدیدترین وارداتی پارس خودرو است.
البته نباید فراموش کرد که تعداد از رقبای زوتی مدرنترند و امکانات و آپشنهای بیشتری هم دارند. ضمن اینکه اکثر آنها خودروهایی جاافتاده در کشورمان هستند و علاوه بر بازار فروش خوب، دسترسی به قطعات آنها راحتتر است. باید دید با توجه به مزایا و معایب زوتی و خدمات پس از فروشی که پارس خودرو ارائه میدهد، شاهد محصولی موفق از زوتی خواهیم بود یا این خودرو نیز مثل برخی دیگر از اتومبیلهای قبلی این شرکت بیشتر به اسباب زحمت برای مشتریانش تبدیل میشود.
سخن پایانی
فاکتور تعیینکننده در موفقیت یا عدم موفقیت زوتی dl5، نحوه قیمتگذاری آن است. قیمت فعلی این ماشین متاسفانه بالاست و با توجه به رقبایی که برای آن برشمردیم، نمیتوان آینده روشنی را برای این چینی تازهوارد متصور شد. اگر پارس خودرو بتواند روی قیمت این خودرو کنترل داشته باشد، مطمئنا با توجه به مزایایی که دارد، میتواند به رقیبی بسیار جدی برای چینیهای کنونی بازار ایران تبدیل شود و حتی همه آنها را کنار بزند. باید دید که با توجه به قیمتهای افسارگسیخته فعلی، چه چیزی در انتظار زوتی خواهد بود.
ارسال نظر