سرمایه گذاری در بازار کریپتو کارنسی همیشه ریسک های خاص خودش را داشته و انتخاب یک ارز مناسب با بررسی فاکتورهای بنیادی و تکنیکال هرگز به سادگی امکان پذیر نبوده است. به همین دلیل بیشتر سرمایه گذاران حاضر در حوزه‎ی ارزهای دیجیتال معمولا برای یک سرمایه گذاری مطمئن، بیشتر به سراغ لیدر های اصلی بازار یعنی  بیتکوین (BTC)  و اتریوم (ETH) می روند. اما با یک بررسی دقیق تر متوجه می شویم که کریپتو کارنسی فقط به این دو ارز خلاصه نمی شود و بازار پر از موقعیت ها و فرصت هایی است که گاهی حتی عملکرد بهتری در مقایسه با این دو ارز معتبر بازار دارند.

همیشه به این نکته توجه داشته باشید که بیت کوین و اتریوم نسبت به بقیه‌ی بازار ارزش بازار بسیار بزرگتری دارند. البته این به آن معنا نیست که این ارزها دیگر هرگز رشد های بزرگی را تجربه نخواهند کرد اما کسانی که دیدگاه بازار-محوری دارند احتمالا امروز به اتریوم آینده فکر می‌کنند و یا امروز به دنبال پیدا کردن قاتل اتریوم در بازار هستند.

اما از کجا باید شروع کرد؟ پروژه های زیادی در زمینه‌ی قرارداد های هوشمند مبتنی بر بلاکچین وجود دارند که سرمایه گذاران می توانند هر کدام از آن ها را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند. در این مقاله قصد داریم تا سه مورد از شناخته شده ترین جایگزین های احتمالی اتریوم را بررسی کنیم که فک میکنیم شاید بتوانند در آینده، بازار را بدست بگیرند.

سولانا ( سول/تتر)

در میان غول های بزرگ بازار کریپتو کارنسی مثل بیت کوین و اتریوم، سولانا ظهور کرد و تسلط اتریوم را به چالش کشید. علی رغم تمام شرایط سختی که سولانا بعد از سقوط از محدوده 260 دلار تجربه کرده است هنوز هم پتانسیل های مختلفی برای بازگشت به روزهای اوج خودش دارد. با توجه به ورود به زمینه هایی مثل دارایی های غیر متمرکز و خاصیت مقیاس پذیری بالا از جنبه های مختلف، سولانا، اتریوم را به مبارزه دعوت میکند.

سولانا از نظر ارزش بازار جز 10 ارز برتر بازار کریپتو کارنسی به حساب می آید و حدود 1 درصد از بازار را نیز در اختیار دارد. با وجود برخی اشکالات فنی سولانا در سال 2023، این کوین ویژگی های خاصی دارد که می تواند دوباره خیلی زود به روز های اوج خودش بازگردد. با توجه به قیمت ارز دیجیتال سولانا  در صورتی که خریداران سولانا موفق به شکستن مقاومت 27 دلار شوند، احتمالا میتوانیم شاهد صعود این ارز تا سطح 32.40 دلار و یا حتی 40 دلار در سال 2023 باشیم.

آوالانچ ( آوه/دلار)

ارز دیجیتال آوه به عنوان یک بلاکچین پیشرو در حوزه‌ی مقیاس پذیری و تمرکز بر دیفای سر زبان ها افتاد. رشد مشارکت ها و تراکنش ها، نوآوری های خلاقانه و همچنین انعطاف پذیری بالا، تصویر زیبایی از آوه در تابلوی کریپتو کارنسی به تصویر کشید.

آواکس به عنوان توکن شبکه‌ی آوالانچ شناخته می شود. این توکن به عنوان یک واحد مالی به حساب می آید، تراکنش های شبکه را پرداخت می کند و از طریق استکینگ امنیت شبکه را تامین میکند. آوالانچ و سولانا هر دو سریع و مقیاس پذیر هستند، اما تفاوت های مشخصی نیز دارند. هر دو پلت فرم از دیفای و اپلیکیشن های غیر متمرکز پشتیبانی می کنند اما سولانا با تاکیدی که بر مبادلات غیر متمرکز دارد، بیشتر پروژه های دیفای را به خود جذب می کند.

معیارهای دیفای آوالانچ در گزارش سه ماهه دوم سال 2023 کمی متفاوت بود. آدرس های فعال دو برابر شده اما ارزش کل دارایی های قفل شده 19 درصد کاهش داشته است که همین نکته باعث افزایش برخی نگرانی ها شد. علی رغم این موارد آوه در فرایند توکن سازی اما بسیار موفق عمل کرده است. با توجه به برنامه های تعریف شده برای توکن سازی 50 میلیون دلار سرمایه، آوه نشان داده که پتانسیل بسیاری بالایی در این زمینه دارد.

کاردانو ( آدا/دلار)

کاردانو با توجه به استفاده از استراتژی های بلند مدت و هوشمندانه و همچنین بکارگیری فناوری اثبات سهام در میان آلت کوین های حاضر در بازار کریپتوکارنسی حرفی برای گفتن دارد.

کاردانو با استفاده راهکارهایی که برای صرفه جویی در انرژی ارائه کرده فقط به اهداف محیط زیستی کمک نمیکند بلکه در تلاش است تا با توسعه‌ی قابلیت همکاری، بلاکچین های مختلف را به هم متصل کند. بنیاد کاردانو با استفاد از متخصصین فعال در حوزه‌ی کریپتو و نرم افزار، سعی میکند تا بر توسعه‌ی مقیاس پذیری، امنیت و استفاده های کاربردی بیشتر تمرکز داشته باشد.

یکی دیگر از جنبه هایی که میتوان به کمک آن کاردانو و اتریوم را با هم مقایسه کنیم قیمت هر توکن کاردانو نسبت به اتریوم است که قیمتی بسیار ارزان تر دارد. علاوه بر ارزان تر بودن سرعت پردازش تراکنش های شبکه‌ی کاردانو تا میزان بسیار قابل توجهی از اتریوم بیشتر است. کاردانو در هر ثانیه توانایی پردازش حدود 250 تراکنش را دارد در حالی که اتریوم فقط توانایی پردازش 30 تراکنش در ثانیه را دارد.

البته متخصصان فعال در پروژه های توسعه بلاکچین اتریوم ادعا دارند که به زودی شبکه ی اتریوم توانایی پردازش 100.000 تراکنش در ثانیه را خواهد داشت که اگر اتریوم به این توانایی دست یابد میتواند یکی از سریعترین های حوزه‌ی کریپتوکارنسی باشد.

با این وجود همه می دانیم که هم شبکه‌ی کاردانو و هم شبکه‌ی اتریوم هر دو به دنبال پیشرفت زیرساخت‌های خود و توسعه ی توانایی های خود هستند. به همین دلیل شاید در روزهای آینده شاهد کاهش هرچه بیشتر کارمزدهای تراکنش و همچنین افزایش سرعت پردازش تراکنش ها باشیم.

منبع: نیپوتو